Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Voltam nődokinál és azt...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Voltam nődokinál és azt mondta, hogy enyhe PCO-m van. Mit jelent ez?

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Apró ciszta a petefészekben.Egészségügyis vagyok,egyszer tanultam róla.
2010. nov. 10. 15:33
 2/8 A kérdező kommentje:
És az jelent valami rosszar?
2010. nov. 10. 15:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy több apró ciszta van a petefészkedben. Nem jelent jót, mert hormonzavarra utal és megnehezítheti a teherbeesést. Fogamzásgátlókkal, erre való hormongyógyszerekkel szokták kezelni.
2010. nov. 10. 15:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Jangee-t szedek,az jó?
2010. nov. 10. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de honnan a fenéből tudjam, hogy az a fajta foggátló jó-e rá? Mi nem vagyunk orvosok. Neki tedd fel az erre vonatkozó kérdéseidet, kicsilány.
2010. nov. 10. 15:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A fogamzásgátló nem gyógyítja meg a PCOS-t, csak elfedi azzal, hogy rendszeres vérzést okoz. Ha abbahagyod, ugyan olyan rendszertelen lesz a vérzésed. Tapasztalatból mondom, én 17 évesen kaptam fogamzásgátlót vérzés "rendezésére", szedtem 24 éves koromig. Utána persze ugyan olyan vacak volt a menzeszem, mint előtte. Na akkor kivizsgáltak végre rendesen, nálam is PCOS-t állapítottak meg (úgy veszem észre, nagy divat ez ma orvosi körökben!), de csak endokrinológia kivizsgálás után. Volt terheléses cukorvizsgálatom, hormonvizsgálat, EKG, pajzsmirigy vizsgálat, vérnyomás, testsúlymérés. Ezek és a nőgyógyászati leletek alapján állapították meg a PCOS-t. Kaptam metformint és fogamzásgátlót, plusz azt az utasítást, hogy rendezzem a súlyomat. Már 15 kilót leadtam.

A PCOS-al az a baj, hogy nincs peteérés, tüszőrepedés, tehát amíg ez nincs helyre hozva, nem tudunk teherbe esni. A PCOS valójában egy hormonális- és anyagcsere zavar, ha ezt megszüntetjük az orvosok segítségével, helyreáll a rend és talán a ciklusunk is. Vagyis a kiváltó okot kell megszüntetni.

Írd be google-ba, hogy PCOS, van egy szuper oldal, ahol mindent megtudhatsz erről a betegségről.

26/N

2010. nov. 10. 15:59
 7/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm.
2010. nov. 10. 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:

A PCOS NEM nőgyógyászati probléma, hanem endokrinológiai. Oda kell menni, minél előbb, hogy kezeljék. Ha nem teszik, nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudsz teherbe esni.

[link]

Innen mindent megtudsz. Van egy diéta is, azzal sokat lehet javítani, lehet, hogy neked elég is lesz ennyi.

Még egy kérdés: hogyan állapította ezt meg a nődoki? Csinált ultrahangot? Mert ha csak rád nézett és ezt mondta, ne hidd el neki, hanem keress egy másik orvost. Nekem is ezt mondták, aztán egy másik dokinál, aki normálisan megvizsgált, kiderült, hogy minden rendben van, egy darab ciszta sincs, nemhogy sok...

2010. nov. 11. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!