Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Baj volna, ha csak 1 hónapig...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj volna, ha csak 1 hónapig szednék fogamzásgátlót ?

Figyelt kérdés
jelenleg távkapcsolatban élek, barátom itt fog tölteni 3 hetet januárban, és már egy ideje gondolkozom azon, hogy elkezdek fogamzásgátlót szedni, mivel nem nagyon barátkozunk a gumival, de ugyanakkor félek a mellékhatásoktól ha hosszútávol szedem, mellesleg csak 2-3 havonta találkozunk. nektek mik a tapasztalataitok ? bocsi, ha hülye kérdést tettem fel, de még sohasem volt ezzel tapasztalatom. :/

dec. 18. 18:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

Nekem kb 1 év után jöttek ki a mellékhatások. Senkinek se ajánlom mert nagyon rosszúl jártam vele.

Most egy hónapra elkezded mert távkapcsolat oké... de mi lesz később? Ha komolyabb lesz összeköltöztök akkor végleg szedni fogod?

Nem vagyok a távkapcsolat híve (ha nem abban kezdem el szedni a bogyot talán hamarabb észrevettem volna a mellékhatásait). De olyannal nem jönnék össze aki nem hajlandó gumit húzni. De ez csak az én véleményem.

30n

dec. 18. 18:22
 2/11 A kérdező kommentje:
nem arról van szó, hogy nem hajlandó, valahol én jó magam sem szeretnék gumit használni, azért is jött fel ez az opció. megkérdezhetem, mik voltak a mellékhatásaid ?
dec. 18. 18:28
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Egész életedre szétcseszheti a hormonjaidat, emellett trombózist is okozhat. Normális ffi azt mondja a nőjének, hogy ne szedje és ne tegye kockára az életét.
dec. 18. 18:44
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Először kiszáradtam. Nem érdekelt a szex se. Amikor találkoztunk akkor még igen mert hát két hét, fejben is tudtam hogy kell, de amikor már be se nedvesedtem az aggasztó volt. Váltottam gyógyszert, nem segített semmit, úgyhogy azt hittem hogy ez ilyen természetes dolog, így jártam. Aztán harmadikat is szedtem de az se segített, attól még durva migrénjeim is lettek, havi 2 napot dolgozni is alig bírtam.

Aztán sok sok évvel később már semmi se érdekelt nem csak a szex. Se vágyam, se boldogság, se szomorúság, csak éltem mint egy gép. Akkor persze teljesen normálisnak tűnt mert szép fokozatosan halványodott el minden. Már csak akkor tudatosult bennem hogy nem is éltem amikor véletlenül abbahagytam és minden érzés elöntött, folyton fel voltam izgulva, mindent akartam, éreztem, mintha új érzékszervem keletkezett volna.

Elég nehéz megfogalmazni és megfogni a lényeget, de főleg az volt a gond hogy amikor benne vagy nem veszed észre hogy gáz van.

Persze kevesebben vannak akiknél idáig fajul a dolog de sose lehet tudni. Trombózisom legalább nem lett.

dec. 18. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Újra leírom amit már rengetegszer leírtam itt: a fogamzásgátlók ma már biztonságosak. Amennyiben rendesen kivizsgál az orvos, és a megfelelőt írja fel. Nem törvényszerű, hogy tönkre teszi a hormonháztartásod, nem törvényszerű, hogy mellékhatásai lesznek, nem törvényszerű a trombózis stb. Lehetnek, igen, de a mai modern készítményeknél sokkal kevésbé jellemző. Ami viszont tényleg okozhat gondokat, az pont az, amit tervezel. Ha ezt szeded, akkor rendesen, fegyelmezetten kell szedni, nem random. Sokan nem tudják, de a mellékhatások egy részét pont az idézi elő, hogy hol szedik, hol nem, hirtelen abba hagyják stb. Kell egy kis idő, amig hozzá szokik a szervezet, beáll egy rendszer, ezt nem jó folyamatosan megzavarni.
dec. 18. 20:16
 6/11 A kérdező kommentje:
pontosan milyen kivizsgálásokon kell keresztül esnem ? csak hogy tudjam mire számítsak
dec. 18. 20:24
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Nőgyógyász és vérvétel egészen biztos. Mégpedig magán, erre nem szabad sajnálni, az egészségedről van szó.
dec. 18. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
33%

Távkapcsolatban felesleges gyógyszert szedni

Használjátok óvszert

Fszé akarod tönkre bszni a hormonjaidat plusz hormonnal

dec. 18. 23:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem jó folyamatosan zavarni? Hát a fogamzásgátló azt teszi. És majd amikor gyereket akar, rájön, hogy hopp bmeg, szétcseszett mindent vagy elfedett olyat, amit nem kellett volna.

A pasi igenis húzzon gumit. Az ő érdeke is.

dec. 19. 04:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát én folyamatosan szedtem és csak mélyítette a mellékhatásokat. Ha néha abbahagytam volna legalább éreztem volna mit tett a szervezetemmel
dec. 19. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.