Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Slinda fogamzásgátló szedők,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Slinda fogamzásgátló szedők, ti hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tavalyi évben mélyvénás trombózison és tüdőembólián estem át, jelenleg is véralvadásgátlót szedek, amitől a menstruációm maga volt a borzalom, így a nőgyógyászom a Slinda-t írta fel nekem, amit egy hónapja szedek. Tegnap este vettem be az első placebo tablettát. Párommal egy hete voltunk együtt, természetesen óvszerrel védekeztünk emellé. Betegtájékoztatón olvastam illetve nőgyógyász is említette, hogy lehet nem fogok menstruálni a Slinda miatt, de ne ijedjek meg, ez normális csak profeszteront tartalmazó készítményeknél. A kérdésem a következő: ha nem jön meg, de rendszeres (óvszerrel, de az ördög nem alszik) szexuális életet élek, honnan tudom, hogy nem vagyok e terhes? Bugyuta kérdés, nyilván a jelekből, de mégis időnként csináljak terhességi tesztet vagy ilyen védekezés mellett mindenféle görcsölés és aggódás nélkül csak éljem az életem?

Nektek mi a tapasztalatotok a Slinda-val kapcsolatban?

Válaszotokat előre is köszönöm!

2024. máj. 31. 07:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Kizartnak tartom, hogy bekapd a legyet, ha amúgy rendben szeded, nem hánysz, nincs hasmenés, nem szedsz antibiót.

De érdekel, hogy ilyen komoly bajok mellett, miért szedsz tablettát, ha amúgy kockázatos? Párod is törődhetne az egészségeddel.

2024. máj. 31. 08:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Nincs thrombophyliám és a genetikai vizsgálatom is negatív lett, de a véralvadásgátló jelentősen megnövelte a vérzés hosszát és mennyiségét, ami miatt a harmadik napon már szédülés és émelygés is jelentkezett, illetve combközépig áztam, a munkavégzést is megkeserítette, nem szaladgálhattam wc-re akkor, amikor muszáj lett volna. Angiológus progesztogént javasolt, a nőgyógyász egyet értett benne, én pedig önként vállaltam tekintve azt amit leírtam és az évek alatt kialakult gravifóbiámra. A páromnak ehhez végképp semmi köze, de köszönöm szépen, már -már túlzóan is törődik az egészségemmel.

Köszönöm a válaszod! :)

2024. máj. 31. 08:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Jesszus, ez azért elég durva :/
2024. máj. 31. 08:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát minden hónapban megszenvedtem és már előre rettegtem tőle. :)
2024. máj. 31. 08:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazából minden fogamzásgátlónál, csak megvonásos vérzés jelentkezik, az sem azt jelzi, hogy nem vagy terhes..nem azért jön meg akkor sem, mint normál esetben
2024. máj. 31. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!