Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Véd a fogamzásgátló?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Véd a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
Most szedem először a yasminellet, a betegtájékoztató szerint ha első napján beveszem akkor már azonnal véd, de én inkább megvárom amig elszedek egy levéllel. És azt szeretném megtudni, hogy utánna jön a 7 napos szünet, és utánna egyből nyugodtan lehet védekezés nélkül, vagy esetleg a 7 napos szünetben? Akkopr védve vagyok? A tájékoztató szerint igen, csak azt nem tudom hogy így az első levélnél is? És még egy lehet idióta kérdés de nekem nem tiszta.... pl egyik hét pénteken beveszem az utolsót, akkor a másik hét pénteken jár le az egy hét, és akkor vegyem be a következő levél első gyógyszerét vagy szombaton? Remélem érthető voltam :S
2010. okt. 26. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen véd már a 7 napos szünetben bőven, én is yasminellet szedek. Ha pénteken vetted be az utolsó szemet, akkor szombaton kezded el a következő levéllel, mert az a 8. nap.
2010. okt. 26. 22:29
 2/5 nielindi ***** válasza:

szombaton kezdted el szedni. pénteken vetted be az utolsót. szombaton vedd be a következö levél elsö szemét. 7 napos a szünet, 7 napig nem veszel be gyogyszert. tehát a 8. napon kezded el az ujat.

véd a 7 napos szünetben. nem kell kiegészítő védekezés (persze akkor, ha normálisan szeded, nem hagysz ki napokat és nem csuszol sürün 12 orákat), de ha félsz még az elsö levél után, akkor használjatok gumit.

2010. okt. 26. 22:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még így az elején kicsit félek, hogy gond lesz, percre pontosan veszem be mindig.... csak parázós vagyok :S
2010. okt. 26. 22:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha parázós vagy, tabletta mellett használjatok valami mást is. Egyébként se 100%-os a védelem, minimális eséllyel tabletta mellett is teherbe eshetnek a nők. Nem azért mondom, hogy megijesszelek, csak sokan nem foglalkoznak azzal, hogy a védekezés nem tutibiztos, aztán megy a hiszti, hogy mi lesz, ha terhes leszek, ettől az idegeskedéstől persze még késik is a mensi, amitől még stresszesebb leszel, stb. Idegesen meg a szex sem olyan, jó, nem igaz? :) Ezért én azt szoktam javasolni, hogy aki alapból parázós, az inkább védekezzen többféle módon egyszerre, úgy megkíméled magad a fölösleges stresszeléstől!
2010. okt. 26. 22:50
 5/5 A kérdező kommentje:
épp a gumi miatt váltottunk gyógyszerre mert azzal nem volt jó, és tényleg nem volt jó, de a gyógyszerben meg nem bízok teljesen:(
2010. okt. 26. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!