Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
19 éves vagyok , fél éve a párommal , gumival védekezünk , ideje lenne váltani ?
Igen! Ideje egy új párnak! 19 évesen nehogy az elsőnél megállj!
N, 33
A te dolgod eldönteni, hogy szeretnél-e tablettát szedni.
Én barátnőmmel már az elején megbeszéltem, hogy természetesen az ő döntése, de jobban szeretném, ha gumit használnánk. Kevesebb kellemetlenséggel jár, és nem kell attól félni, hogy vajon milyen hatással lesz a szervezetére.
1-esre véletlenül se hallgass, ha találtál valakit, akivel tartós kapcsolatban tudsz lenni, adj hálát az égnek vagy bárminek/bárkinek, és örülj neki.
Nekem életem egyik legjobb döntése volt, hogy fiatalon (18-30) is gyógyszert szedtem. Eddig sosem volt nemkívánt terhességem (nagyon figyeltem a tabletta helyes használatára, ha kellett, volt mellette gumi is), negatív hatását 10+ év alatt nem tapasztaltam. Most kicsit idősebb vagyok (33) és a migrénem miatt már csak minitablettát szedhetek, de alapvetően ezzel is meg vagyok elégedve. A ciklusaim kicsit rendszertelenebbek mellette, de bőven megéri, hogy nincs az a folyamatos kitettség a felhasználói hibáknak, ami óvszer mellett lenne.
Én nagyon ajánlom, hogy szedjél tablettát, de csak ha biztosan monogám kapcsolatban vagytok, és a szükséges ablakperiódus után elvégeztettétek az alap STD-teszteket (HIV-et, szifiliszt, Hepatitis-C-t mindenképp néznék, de akár ennél többet is).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!