Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Esemény utáni tabletta?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esemény utáni tabletta? Megszakításos közösülés?

Figyelt kérdés

Fél éve végetért a párkapcsolatom, és abbahagytam a tablettát, főleg azért, mert voltak trombózisra utaló jelek.

Tegnap szeretkeztem a volt párommal, megszakítással csinálta (eddig ilyen nem volt köztünk), szerinte biztonságos, mert 2-3 másodperccel előbb kivette, ráadásul 1-2 nap múlva kell nekem megjönnie.

Ti azért bevennétek esemény utánit? És azt hol kell kérni, mekkora procedúra?

2010. okt. 11. 11:22
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

Ha elmegy nőgyógyászhoz vagy az ügyeletre, és elmondja, hogy voltak trombózisra utaló jelei, akkor majd az orvosok eldöntik, szedheti a tablettát vagy sem, valószínűleg nem. Azzal, hogy itt valaki ajánlja a tablettát, nem a kezébe adja, sőt, vény nélkül nem is lehet kapni, tehát előtte mindenképp konzultál egy szakértővel.

Ha megtartanád a babát, azaz nem választanád az abortuszt, akkor hagyjad a gyógyszert. Mert bár van esélye, de nagyon-nagyon kevés a valószínűsége, hogy teherbeesnél.

2010. okt. 11. 14:18
 22/25 A kérdező kommentje:
Bajban vagyok, mert félek az esemény utáni hatásaitól, de a baba se lenne nagyon aktuális. El nem vetetném, de kéne a kapcsolatnak még kis kifutás. Talán megint összejövünk. Tudom, felelősebben kellett volna gondolkodni, de már késő.
2010. okt. 11. 14:25
 23/25 anonim ***** válasza:
26%

Kedves 13:50-es.

Ezzel így nem egészen értek egyet. A trombózist a magas hormontartalmú fogamzásgátlók váltják ki, ezért szokás ilyenkor alacsony hormontartalmút felírni, ha már mindenképpen muszáj. Annál már szinte elő sem fordulhat ennek a kockázata....

2010. okt. 11. 14:38
 24/25 anonim ***** válasza:

Mindegyik fokozza a trombózis kockázatát. Pl. a Yasminelle is alacsony hormontartalmú, még is fokozza a trombózis kockázatát. De ha nem akarod, akkor ne hidd el, a te dolgod.

Ez kb olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a cigi csak akkor fokozza a trombóziskockázatot a tabival együtt, ha a nő 35 év feletti. Holott mindig fokozza, csak 35 év felett még jobban.

Ja és itt egy idézet a betegtájékoztatóból: Bármilyen kombinált fogamzásgátló tabletta, többek között a Yasminelle szedése is, növeli a vénás trombózis (vérrög keletkezése az erekben) kialakulásának kockázatát a fogamzásgátló tablettát nem szedő nőkkel összehasonlítva."

Kiemelném a "bármilyen kombinált fogamzásgátló tabletta" részt.

2010. okt. 11. 15:41
 25/25 A kérdező kommentje:
Anyai nagyapám tüdőembóliában halt meg, apámnak volt trombózisa, és a hat évvel fiatalabb (!) húgomnak is a lábában.
2010. okt. 12. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!