Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esemény utáni tabletta? Megszakításos közösülés?
Fél éve végetért a párkapcsolatom, és abbahagytam a tablettát, főleg azért, mert voltak trombózisra utaló jelek.
Tegnap szeretkeztem a volt párommal, megszakítással csinálta (eddig ilyen nem volt köztünk), szerinte biztonságos, mert 2-3 másodperccel előbb kivette, ráadásul 1-2 nap múlva kell nekem megjönnie.
Ti azért bevennétek esemény utánit? És azt hol kell kérni, mekkora procedúra?
Ha elmegy nőgyógyászhoz vagy az ügyeletre, és elmondja, hogy voltak trombózisra utaló jelei, akkor majd az orvosok eldöntik, szedheti a tablettát vagy sem, valószínűleg nem. Azzal, hogy itt valaki ajánlja a tablettát, nem a kezébe adja, sőt, vény nélkül nem is lehet kapni, tehát előtte mindenképp konzultál egy szakértővel.
Ha megtartanád a babát, azaz nem választanád az abortuszt, akkor hagyjad a gyógyszert. Mert bár van esélye, de nagyon-nagyon kevés a valószínűsége, hogy teherbeesnél.
Kedves 13:50-es.
Ezzel így nem egészen értek egyet. A trombózist a magas hormontartalmú fogamzásgátlók váltják ki, ezért szokás ilyenkor alacsony hormontartalmút felírni, ha már mindenképpen muszáj. Annál már szinte elő sem fordulhat ennek a kockázata....
Mindegyik fokozza a trombózis kockázatát. Pl. a Yasminelle is alacsony hormontartalmú, még is fokozza a trombózis kockázatát. De ha nem akarod, akkor ne hidd el, a te dolgod.
Ez kb olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a cigi csak akkor fokozza a trombóziskockázatot a tabival együtt, ha a nő 35 év feletti. Holott mindig fokozza, csak 35 év felett még jobban.
Ja és itt egy idézet a betegtájékoztatóból: Bármilyen kombinált fogamzásgátló tabletta, többek között a Yasminelle szedése is, növeli a vénás trombózis (vérrög keletkezése az erekben) kialakulásának kockázatát a fogamzásgátló tablettát nem szedő nőkkel összehasonlítva."
Kiemelném a "bármilyen kombinált fogamzásgátló tabletta" részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!