Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esemény utáni tabletta? Megszakításos közösülés?
Fél éve végetért a párkapcsolatom, és abbahagytam a tablettát, főleg azért, mert voltak trombózisra utaló jelek.
Tegnap szeretkeztem a volt párommal, megszakítással csinálta (eddig ilyen nem volt köztünk), szerinte biztonságos, mert 2-3 másodperccel előbb kivette, ráadásul 1-2 nap múlva kell nekem megjönnie.
Ti azért bevennétek esemény utánit? És azt hol kell kérni, mekkora procedúra?
Nőgyógyásznál lehet kérni, vagy kórházban. Vannak olyan kórházak ahol adnak ilyet utána kell érdeklődni.
Én pár éve a szabolcs utcai kórházban voltam ott kaptam akkor olyan 4000 ft volt de mostmár biztos drágább.
Nem volt nagy procedúra oda adtam a személyimet meg a Tb kártyámat és kész. (mondjuk a nő nem volt túl kedves..)
Én lehet, h vennék be. Főleg akkor ha tudnám, h az exem nem vállalná az esetleges következményeket.
Mellesleg akkor én is ezért vettem be....
Most viszont eszem ágában nem lenne bevenni pedig ugyanaz a helyzet mint pár éve....:(
Milligestet szedek már másfél éve, és semmi bajom tőle. Anyunak is trombózis veszély miatt írta fel ezt az orvos, mert ez alacsonyabb hormontartalmú.
Kérd meg a nőgyógyászod, hogy írja fel neked is ezt, ha úgy gondolja ő is hogy szedheted.
Én emiatt biztos nem vennék be eseményutánit, de persze esély mindenre van. Arra is hogy holnap cigánygyerekek potyognak az égből... erre is van, de szerintem minimális. Mi több éve védekezünk így, úgyhogy ebből az egy alkalomból nagyon pici az esély hogy bármi baj legyen, ráadásul menses előtt közvetlenül még kevesebb.
A trombózis meg nem játék... szerintem így ne szedj tabit, de te tudod. 23L
Ha mégis terhes, te vállalod a következményeket?
Menj orvoshoz kedves kérdező
Komolyan nem értem miért akarnak egy olyan embert rábeszélni a tablettára, akinek fokozott trombózishajlama van. Ez eszméletlen...hiába alacsony hormontartalmú, akkor is növeli a kockázatot. Azt már kezdem megszokni, hogy fűnek-fának a tabit javasolják, de basszus olyannak, aki nem is használhatna hormonális fogamzásgátló készítményt...az eszem megáll.
Kérdező: A megszakítás egyáltalán nem biztonságos. 50%-kal csökkenti a teherbeesés valószínűségét,. ami azért annyira nem sok. De mivel menzesz előtt voltál, nem túl nagy az esély a terhességre (de természetesen van.)
Viszont én a helyedben biztos, hogy nőgyógyászhoz mennék el, és megkérdezném, hogy mit javasol. (Mert mondjuk ügyeleten csak felírják, holott lehet nem is lenne indokolt).
És soha többet ne hagyd védekezés nélkül. Azért ez annyira nem jó játék. Használjatok óvszert, vagy legalább a megszakítás MELLÉ spermicidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!