Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Be kellene tiltani a fogamzásgátlási módszereket, különben kipusztul a társadalmunk?
Világszerte jól látni, legalábbis a fejlett országokban a fentarthatatlan demográfiai folyamatokat.
Iránban épp emiatt korlátozzák a fogamzásgátló módszerekhez való hozzáférést, a közelmúltban vénykötelessé tették például az óvszert.
Ti mit gondoltok erről? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a következő választási lehetőségeink vannak: 1. a jövőben klónozzuk az embereket 2. bevándorló társadalom leszünk 3. kipusztulunk, illetve a cigányok országává válunk, mert ők viszont igen egészséges demográfiai státsszal rendelkeznek. 4. betiltjuk a fogamzásgátlási módszereket, és igen kemény állami fellépéssel érvényt szerzünk ennek.
#Kérdező
De az ugye megvan ,hogy nem az elérhető fogamzásgátlók/ óvszerek miatt nincs kedve az embereknek gyarapodni bizonyos országokban, ugye? Csak mert nagyon úgy fogalmazol mintha így lenne. Ahogy írtuk ha ezek nem lennének akkor legfeljebb a nem kívánt terhességek szaporodnának meg ami nem tudom hol mit segítene… Szerintem inkább ezerszer jobb egy elöregedő ország mint egy olyan ahol halomszámra szülnek a semmire. Mert ahogy szintén írtuk korábban nem attól dübörög a gazdaság ha sok a terhes.
"csökkenő populációval gazdasági növekedés hosszabb távon nem lehetséges."
Miért van szükség folyamatos gazdasági növekedésre?
Kinek-kiknek a vagyonát/hatalmát gyarapítják vele?
Hallottam már olyat, hogy a folyamatos növekedés nem természetes. A természetben van növekedés, stagnálás, hanyatlás és pusztulás.
Vannak akik azt mondják, hogy a folyamatos növekedés a rákos sejt filozófiája. Az addig nő amíg fel nem éli a gazdaszervezetet, ami őt is a pusztulásba viszi.
Persze attól tartok, hogy a folyamatos gazdasági növekedés legfőbb haszonélvezői jól bebiztosították magukat.
"De az ugye megvan ,hogy nem az elérhető fogamzásgátlók/ óvszerek miatt nincs kedve az embereknek gyarapodni bizonyos országokban, ugye? Csak mert nagyon úgy fogalmazol mintha így lenne. Ahogy írtuk ha ezek nem lennének akkor legfeljebb a nem kívánt terhességek szaporodnának meg ami nem tudom hol mit segítene… Szerintem inkább ezerszer jobb egy elöregedő ország mint egy olyan ahol halomszámra szülnek a semmire. Mert ahogy szintén írtuk korábban nem attól dübörög a gazdaság ha sok a terhes."
Erre még annyit reagálnék, hogy a fogamzásgátlás-előtti világban még nem léteztek ilyenfajta demográfiai problémák. A demográfiai probléma azt jelentette, hogy jött a tatár/török/egyéb idegen hatalom és amiatt néptelenedett el az ország. Olyan nem volt, hogy az emberek azért nem szaporodtak, mert nem volt kedvük, tehát de, a demográfiai problémákat a fogamzásgátlás tömeges elterjedése idézte elő, gyakorlatilag Kínától-Japánig, Dél-Koreától-Magyarországig majdnem a világ összes fejlett országában.
"Az megvan, hogy jelenleg 1000 gyerekből átlagosan 997 éli túl a csecsemőkort, és ebből 996 lesz szaporodóképes? "
Ez is benne van, ennek nem mondtam ellent.
"Demográfiai problémák meg vicces módon azokban az országokban vannak, ahol nem igazán használnak fogamzásgátlókat."
Ezt alátámasztanád valamivel? A gond pont a fejlett országokban van, nem Nigériában csökken a népesség, hanem itthon, Dél-Koreában, Svédországban, egyéb fejlett országokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!