Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Be kellene tiltani a fogamzásgátlási módszereket, különben kipusztul a társadalmunk?
Világszerte jól látni, legalábbis a fejlett országokban a fentarthatatlan demográfiai folyamatokat.
Iránban épp emiatt korlátozzák a fogamzásgátló módszerekhez való hozzáférést, a közelmúltban vénykötelessé tették például az óvszert.
Ti mit gondoltok erről? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a következő választási lehetőségeink vannak: 1. a jövőben klónozzuk az embereket 2. bevándorló társadalom leszünk 3. kipusztulunk, illetve a cigányok országává válunk, mert ők viszont igen egészséges demográfiai státsszal rendelkeznek. 4. betiltjuk a fogamzásgátlási módszereket, és igen kemény állami fellépéssel érvényt szerzünk ennek.
A társadalom mindenképpen átalakul, ahogyan az ősközösség földművelő társadalommá alakult, majd az iparivá és most "tech" társadalommá.
Ez igaz a kulturális, politikai, gazdasági folyamatokra is; a kis csoportok egy tömbbé szerveződnek, aztán szétesnek, és kezdődik elölről az egész.
A lényeg az alkalmazkodás és a ciklusok túlélése.
#4 A kemény állami fellépést pont ezekre az esetekre értettem.
Egyébként ha csak kritizálni tudtuk, akkor miért nem írtok valami épkézláb megoldást? Biztos van jobb ötletetek is, nem?
A kemény állami fellépést csak tűzzel-vassal lehet véghez vinni, mert el kell nyomni az alkalmazott módszerekkel szembeni ellenállást, amit a társadalom túlnyomó többsége érezni fog. Lásd: Észak-Korea, korábban a Szovjetunió vagy a Nagynémet Birodalom. Iránban egymást érik a rendszer elleni lázadások, csak idő kérdése, hogy mikor éri el a kritikus tömeget az elégedetlenség.
Az általános közoktatás és a szinte korlátlan információáramlás korában már nem működnek a 20. századi társadalomformáló módszerek.
Vagy talán olyan társadalmat kéne építeni, amiben jó élni és dolgozni (nem csak a kifosztóknak és elnyomóknak). Na de ilyet hogyan?
Vagy nem kellene szponzorálni a mélyszegénység exponenciális növekedését. Arra gondolok, hogy vannak mélyszegénységben élő emberek, akik a gyereknevelésért kapják a pénzt. Majd később ezeknek a gyerekei is a pénzért fognak gyereket szülni.
Erre hallottam olyan javaslatot, hogy:
- ha van egy szegény nő és vállal egy olyan beavatkozást, amivel átmenetileg megszüntetik a fogamzó képességét, akkor kap havonta egy akkora összeget, amiből el tudja tartani magát
- ha ez a nő meggondolja magát, gyereket szeretne és igazolja, hogy már 3 éve megfelelően fizető melója van, a fogamzó képességét visszaadják neki
1; Ha nő a szaporulat, az erőforrások egyre rosszabbul oszlanak el. Régen erer voltak a háborúk, most helyettük van óvszer, tabletta, stb. Szerintem jobb elgondolás.
2; Az állam csak ne pofázzon bele a magánéletembe.
3; Ha lesz gyerek, azt el is kell tartani. Ez plusz kiadás. Honnan óhajtod fedezni?
"Egyébként ha csak kritizálni tudtuk, akkor miért nem írtok valami épkézláb megoldást?"
Nézdd, vannak megoldási koncepciók, pl.:
https://www.youtube.com/watch?v=SvyjZ1gCwKQ
Van vele szerintem pár gond. Pl.:
- Hogyan valósítod meg a jelenlegi rablómilliárdosok ( filantrópok, jaja :D ) dominanciája alatt?
- Mit csinálsz a jelenlegi súlyosan sérült populációval?
- Ha sikerülne is megvalósítani, hogyan védekezzünk az emberi gyarlóság ellen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!