Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 évesen fogamzásgátló?
Mi a véleményetek róla? (Óvszer mellé szeretném, mert picit félek és csak alacsony hormontartalmút.)
Sok helyen olvastam, hogy ennyi idősen nem túl jó dolog... de azért mindjárt jobb, mint egy baba...
Milyen mellékhatásai vannak? (gondolok az elhízásra, stb...) Igaz, hogy még évekkel később a tabi szedésének abbahagyása után is nehezen lehet teherbe esni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
L/16

Csúnya dolog az előítéletesség nem igaz? Én, mint orvostanhallgató kikérem magamnak ezt az általánosítást. Lehet, hogy előfordult néhány ilyen eset (nem zörög a haraszt...), de nem az összes nőgyógyász ilyen felelőtlen. Olyanhoz kell menni, aki megbízható (pl. barátnőddel/anyukáddal/ismerőssel lelkiismeretes volt, akkor valószínűleg veled is az lesz), és elküld előtte vérvizsgálatra, illetve figyelembe veszi a genetikai rizikófaktoraidat.
Kedves orvosjelölt! Orvoshallgató létedre igen hiányosak a gyógyszerbizniszről szóló ismereteid. Nézz utána, hogy működik az orvoslátogatás. Az, hogy a doki azt a fogamzásgátlót írja ki, amelyikkel leszerződött, nem csak valami városi legenda vagy általánosítás, hanem tény. Biztos tudod, hogy vannak a nagy fogamzásgátlót is gyártó multik mint pl. a Richter, Schering, Janssen, stb. és az adott céggel szerződött orvos minden egyes felírt gyógyszer után jutalékot kap. Többféle orvosnál voltam már, és mindig ezt tapasztaltam, hogy pl amelyiket a Richter látogatja, csak ezen cég termékeiből ír fel, ennek a plakátjaival, brosúráival van tele a rendelője. Úgyhogy senkinek ne legyenek illúziói, hogy milyen marha jófej a dokija, hogy személyre szabva írja fel neki a gyógyszert, mert ez nem így megy. Abból a 10 féle gyógyszerből fog egyet választani, amelyiknek a gyártójától megkapja az eladott doboz után a dellát meg a bahamai nyaralást.
Kérdező, számodra meg az a mondanivalóm, hogy 16 évesen, kialakulatlan hormonrendszerrel ne szedj még tablettát. Alig pár éve menstruálsz, a méhed, petefészkeid még nagyon zsengék. Az alacsony hormontartalom meg ne tévesszen meg, mert egyáltalán nem biztos, hogy attól jobb neked egy gyógyszer, hogy alacsony a hormontartalma. Én is szedtem ultrakönnyű tablettát, 3 hónap alatt 15 kilót híztam és migrént is kaptam az utolsó levél után. Most olyan szedek, ami 3 fázisos és a legalacsonyabb hormontartalmú sorban is több a hormon mint a korábbi tablettámban, de nekem ez a tökéletes, ettől semmi bajom. Az "alacsony hormontartalmú, pillekönnyű tabletta a szuper" csak marketingszöveg, a fogyasztó megtévesztésére szolgál.

"elvileg semmi következménye nemlehet a késöbbiekben ha kivizsgál és minden oké"
Azt az orvos sem láthatja előre, hogy újra fog-e indulni a peteérésed vagy sem....
Én még nem voltam 16, mikor először fogamzásgátlót írt fel nekem az orvos. Mellékhatás nálam csak a hízás, de az sem vészesen. Szerintem hülyeség, hogy megáll az ember a növésben. És egy babánál tényleg sokkal jobb. Meg nem kell azon parázni, hogy kiszakad a gumi. Mielőtt döntenél feltétlenül beszélj anyukáddal, vagy valakivel aki hasonlóan járt.
Én úgy tudom, hogy miután abbahagytad a tablettát, sokkal könnyebben teherbe lehet esni.
Egyébként van még egy előnye. Én például napra pontosan ki tudom számolni, hogy mikor jön meg.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!