Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 16 évesen fogamzásgátló?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

16 évesen fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek róla? (Óvszer mellé szeretném, mert picit félek és csak alacsony hormontartalmút.)

Sok helyen olvastam, hogy ennyi idősen nem túl jó dolog... de azért mindjárt jobb, mint egy baba...

Milyen mellékhatásai vannak? (gondolok az elhízásra, stb...) Igaz, hogy még évekkel később a tabi szedésének abbahagyása után is nehezen lehet teherbe esni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

L/16

2010. okt. 9. 18:04
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
19:19-esnek. Nem akartam ezzel mondatommal senkit sem megsérteni. Ezt az általánosítást én is csak hallottam, és biztos van is valami valóságalapja. Nem akartam mindenkit egy kalap alá venni.
2010. okt. 9. 19:26
 12/25 anonim ***** válasza:

Hát figyelj. 17 éves vagyok, 2 hónapja szedem a tabit. Támogatja anyukám, a nőgyógyász elküldött vizsgálatokra, azután írta fel a gyógyszert.

Az első alkalomkor Ultra Safet használtunk, de szerintem allergiás vagyok a spermicid anyagra, úgyhogy utána viszkettem, de az biztos, hogy kb a legbiztonságosabb óvszer, bár helyes használat mellett mindegyik rendesen véd. A durex extra safe jobb amúgy, és abban még érzel is valamit.

Egyébként csak gyógyszer mellett tudok nyugodtan szexelni, nem tehetek róla, parázós vagyok, még akkor is, hogy láttam minden alkalommal, hogy nem szakadt el a gumi. Ez van:) Jó szórakozást:)

2010. okt. 9. 20:05
 13/25 A kérdező kommentje:

Értem. Köszike :)

Amúgy a Durex Extra safe is tartalmaz spermicidet? :O Mert én már azt is olvastam, hogy igen, meg azt is, hogy egyik Durex termékben sincs ilyen anyag. Meg a dobozon sem láttam még feltűntetve.

És Nálad voltak valami mellékhatások a tabi miatt?

2010. okt. 9. 20:29
 14/25 anonim ***** válasza:
én 16 éves vagyok. és 3 hónapja szedem a fogamzásgátlót. nekem annyi mellékhatása lett h nőtt a mellem(persze ez pozitív) meg kicsit hangulatingadozó lettem..
2010. okt. 9. 21:28
 15/25 anonim ***** válasza:
Először is beszélgess el 1 nőgyógyásszal ők megfelelő válaszokat tudnak adni minden kérdésre.Én pl. ajánlom a hüvelygyűrűt minimális hormont tartalmaz és mégis hatékony és a gyógyszerekkel ellentétben nem a májon át szívódik fel és nem terheli meg annyira a szervezetben a hormonokat:)
2010. okt. 9. 21:54
 16/25 anonim ***** válasza:
19:19: Te nőgyógyásznak tanulsz? Ha igen, akkor kívánom te ne tartozz azok közé az orvosok közé. De nekem két orvos is írt fel gyógyszert és egyik sem csinált előtte vérvizsgálatot, legtöbbször csak hasreütésszerűen történik a felirás. És mostanában is volt olyan hogy még csak eszembe se jutott volna fogamzásgátlót íratni, de mégis rá akart beszélni hogy szedjem, szinte számonkérte hogy miért nem szedek semmit. Az ilyenek szerintem zsebre játszanak. Szóval nem volt alaptalan a kérdező megállapítása. Persze nem minden orvos ilyen, de nagyon ritka az aki tényleg lelkiismeretesen végzi a munkáját, legalábbis a nem magánrendelőkben.
2010. okt. 9. 22:00
 17/25 anonim ***** válasza:

Nem tanulhat még nőgyógyásznak, ha csak orvostanhallgató. (Először ált. orvosit kell végezni, aztán szakosodás.)

Tényleg felháborító, hogy egyes orvosok meg sem vizsgálják a pácienst, csak felírnak vmit. (Bnőm pl 22 éves, és még SOHA nem vizsgálta meg nőgyógyász, de több évig tablettát szedett.)

Mondjuk a mellékhatásokat vizsgálattal sem lehet kizárni, hisz vérvételből csak azt tudják megnézni, hogy megfelelően működik-e a májad, illetve hogy van-e fokozott trombózis hajlamod.

Meg az idegesítő eléggé, hogy van olyan orvos, aki MINDENRE tabit ír, Erős a menzeszed? Szedjél tabit. Rendszertelen? Igaz, hogy még csak 15 éves vagy, és nem állt be, de azért szedjél tabit.

Nem vagyok tabiellenes, ismerem a jó oldalait is, de akkor is durva, hogy manapság mindenkinek felírják.

- a másik orvostanhallgató -

2010. okt. 10. 08:38
 18/25 anonim ***** válasza:
nekem amikor írták fel a gyógyszert akkot rendes kivizsgálást csinált.
2010. okt. 10. 09:18
 19/25 anonim válasza:
Szerintem nem kéne!Fiatal vagy még lesz más barátod is és ha ne adj Isten ezzel a fiúval szakítasz akkor lehet,hogy utána nem lesz egy ideig senkid és akkor sztem felesleges!
2010. okt. 10. 10:48
 20/25 anonim ***** válasza:
Mi lifestylest használunk, már több mint 2 éve, egyszer sem szakadt, én inkább azt használnék, barátnőméknek már szakadt a durex kétszer is. ( persze van akinek fordítva volt,de én akkor is a lifestylesban bízom).Annál is van ultra safe, azon van spermicid is ( szerintem ugyan így van a durexnél is) meg van az original, azon nincs spermicid. Én egyszer próbálkoztam a tabival,de nekem nem sült el túl jól,végig véreztem az egész hónapot tőle,kórházba is kerültem és azóta soha többé..Arról nem is beszélve,hogy annyira fájt a hasam a sok vérzéstől,hogy felállni nem tudtam..( és én csináltam vérvizsgálatot előtte)
2010. nov. 6. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!