Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hülyeség lenne emiatt sterilizáltatnom magam?
Ugye tudjuk jól, hogy Amerikában betiltották az abortuszt. Nálunk meg bevezették a szívhangot, és folyton kapom azt az undorító hirdetést, hogy az abortusz bűn, tegyünk ellene.
Na hát az a helyzet, hogy én soha nem szeretnék gyereket.
Egy You Tuber szerint 2 év, és tenyészállatok leszünk.
10, de! Írd csak le, hogy mit gondolsz. Szerintm előremutató, ha az emberek tudnak beszélni erről a témáról.
Én úgy gondolom, hogy önmagában már az elég nagy trauma, hogy egy nő/pár meghozza azt a döntést, hogy nem kívánja megtartani a gyereket. A lelkiismerete így is dolgozni fog ellen, nem kell oda még a szívhang. De azért azt lássuk már be, hogy ilyen gazdasági körülmények és általános bizonytalanságban inkább ne vállaljon valaki gyereket, ha még pl. azt sem tudja biztosan, hogy ő maga hogyan fogja túlélni az elkövetkezendő időszakot.
Most nyilván nem a teljesen felelőtlen emberekről beszélek, akik nem foglalkoznak az egésszel és nem is védekeznek. De azok, akiknek nem kívánatos dolog egy gyerek, iganis hagyni kell lehetőséget, és nem szabad terrorizálni őket. Mire jó az, ha bűntudatot keltünk valakiben? Ott van például az egyház, évszazadokon keresztül tabusította a szexualitást, mégis mire jó a tabukultusz? Arra, hogy a mai napig még mindig kiközösítik azokat, akik nem vallják magukénak az átlagosan elfogadott nemiszerepeket. Valóban nó ez így? Én nem hiszem. Nagyon nem...
amúgy meg, annak, aki propagandáról ír: [link]
10. nekem az a bajom ezzel az egésszel, hogy bizony nemcsak olyan esik teherbe, aki butq és meggondolatlan vagy bakizott. Nem mérlegelik mi történt és miért. Az, aki áldozat lett, annak is el kell mennie meghallgatni. Felfogod ezt, hogy ez mit jelent egy ilyen embernek? Vagy ott van az, aki várta a babát majd otthagyták a picsába vagy épp megcsalták, annak is el kell mennie. Egyedül.
Amúgy meg semmire nem kellett ez az egész, csak hogy ne azzal törődjünk, hogy az utolsó cafatot is kilopják a szemünk előtt.
Nem kell sterilizálni magunkat, gumit lehet majd bármikor szerezni, azért annyira nem lepusztult a világ szellemileg, hogy ne legyen elérhető.
13-as arra jó a bűntudat, hogy talán a következő alkalommal körültekintőbb lesz, és nem kerül újra ugyanebbe a helyzetbe. Nem szabad megtiltani az abortuszt, de igenis érezzék a súlyát. Elég kis ár ez, cserébe egy magzat életéért.
Az erőszakból származó terhességektől most teljesen tekintsünk el. Abban az esetben ez szerintem is kegyetlenség.
Mármint minek érezze a súlyát? A mélyszegénység nem elég teher egy életen át, amiből kitörni szinte lehetetlen?
A politikusoknak kellene éreznie a hamis, hazug kampányígéreteik büntetésének súlyát! Az lenne az első lépés, utána majd lehet moralizálni, de független szakértők által összeállított csoportok döntsenek, ne pedig egyházi előljárók, vagy politikusok, akiknek nincs sok köze sem a tudományhoz sem a pszichológiához.
Mikor tiltották be az abortuszt az usában te ? :DD
A szívhang lóf.sz törvény meg semmit sem ér, aki eddig el akarta vetetni a gyereket ezután is elfogja.
Hogy lehetsz ennyire buta te jó ég...
18, a létező tucatnyi módszer egyiksem 100%-os garancia a teherbeesés kivédésére. Ez tény.
Megmentet egy életet? Volt alkalmad olyan gyerekkel beszélgetni, akit a szülei nem kívántak? Akit nem szerettek? Szerinted, az ő élete megmenekült? Nem élt át traumákat? De. Sőt, sosem lesz teljes értékű élete. Hagyjuk ezt a rákényszerítést. Undorító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!