Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes vagyok? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod
hosszú. )
Figyelt kérdés
Lassan 3 éve vagyok együtt a barátommal és már 1 éve szedek fogamzásgátlót (Novynette)azonban a manduláim nagyon begyulladtak és dokihoz kellett mennem. Felírt antibiotikumot (Augmentin).
Szeptember elsején együtt voltam a barátommal és aznap kezdtem el szedni az antibiotikumot is, amit aztán 7napig tovább szedtem. Sajnos csak most értesültem róla, hogy az antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását. Ma kellett volna, hogy megjöjjön. Nagyon kétségbe vagyok esve.
L/20
2010. szept. 17. 12:21
1/10 anonim válasza:
Az antibiotikum miatt késhet pár napot,ne izgulj. Ha meleg vízbe ülsz,attól megjöhet hamarabb!
2010. szept. 17. 12:32
2/10 anonim válasza:
7 évig szedtem antibiotikumot, az utolsó négy évben minden hónapba sajnos, és soha nem estem így teherbe, ne aggódj. Esélyesebb a teherbeesés, ha a gyógyszer bevételét követő 1/2-1 órán belül van hasmenésed.
2010. szept. 17. 12:36
3/10 anonim válasza:
12.36-os vagyok
szóval 7 évig fogamzásgátlót szedtem, utolsó négy évben antibiotikumot
2010. szept. 17. 12:36
4/10 A kérdező kommentje:
ez egy kicsit megnyugtatott :)
de sztem ezért elvégzek egy tesztet még ma, meg egyet holnap reggel. mert gondolom most már eltelt annyi idő, hogy kimutatható?!
2010. szept. 17. 12:49
5/10 anonim válasza:
Igen,kimutatható már,de nem kell izgulni,főleg ha még csak ma kellett volna megjönnie. :)
2010. szept. 17. 12:59
6/10 anonim válasza:
Ne aggódj nagyon, a gyógyszer leírásába is az van, hogy csökkentHETI a fogi hatását, de nem törvényszerű. Az első fogimnál és is nagyon sokszor szedtem antibiotikumokat és akkor még én se tudtam, hogy hatással lehet rá, de nem lettem terhes. Lehet mondjuk, hogy szerencsém volt vagy is lehetett az oka, hogy nem voltunk akkoriban túl sokszor együtt. Azt ajánlom, hogy nagyon alaposan olvasd át a fogigyógyszered leírásában az arra vonatkozó részt, hogy mely gyógyszerek, hatóanyagok csökkenthetik a fogi hatását és legközelebb körültekintőbb legyél, védekezz kiegészítéssel min. egy hétig!
2010. szept. 17. 14:00
7/10 anonim válasza:
Amúgy ha szept. 1-én voltatok együtt és nagyon aggódsz, akkor már tesztelhetsz, biztos eredményt kapsz.
2010. szept. 17. 14:02
8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
elvégeztem egy one minute testet, az negatív lett. a biztonság kedvéért vettem egy clearblue-t is, ha holnapig nem jönne meg.
2010. szept. 17. 17:07
9/10 A kérdező kommentje:
nem lesz rá szükségem :))) a kis mocsok megérkezett! mondanom se kell, hogy jól rám ijesztett :S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!