Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mennyire vált be a megszakításos módszer?
Húgom és barátja 20 évesek és megtudtam hogy vagy így vagy óvszerrel védekeznek a nem kívánt terhesség ellen.
Szerintetek meg lehet bízni ebben a módszerben ennyire?
Azzal indokolják hogy a szüleink is így csinálták és mégse voltak nem kívánt terhességek, abortuszok sehol, illetve odafigyeléssel “sikeres” a módszer.
Évek óta együtt vannak, tudom hogy a srác kitartana a húgom mellett ha baba lenne is, csak érdekelne hogy tényleg működik pároknál hosszú távon ez a módszer?
(Most a nemi betegségeket hagyjuk.)
2gyerek van. Csak akkor lettem terhes ha akartuk.
2éve szedek gyógyszert eddig semmit csak megszakítással védekeztünk
5 éven keresztül védekeztünk így és nem lett baba belőle.
Természetesen ez nem 100%os védekezés, de nem is az ördögtől való.
A megszakítás és a naptár módszer nem védekezés, hanem hazárdjáték. Vannak akik évekig "megússzák", másoknál pár alkalom után fogantatás következik be. A probléma hogy sem te, sem én, sem a sarki jósnő, de még egy komplett nőgyógyászati szakkonzílium sem fogja tudni előre megmondani melyik csoportba fognak a húgodék tartozni (ha egyébként mindketten termékenyek).
Pearl-index... a rendszeres nemi életet élő, megszakításost alkalmazó párok 30-35%-ánál következik be fogantatás. A védekezés nélküli nemi életet élőknél ugyanez az arány 85%. Hasonlítsd össze a két számot és vond le belőle a következtetést.
Azoknál a pároknál javasolt akiknél nem jelent gondot a gyermekvállalás.
Le lehet nullázni, de ha a fiú mindig időben kirántja, akkor igenis van annyira biztonságos mint bármi más. Csak ugye kellemetlen közvetlenül a legjobb pillanat előtt kivenni, és elég ha az első spricc bemegy...
Eddig 2 kapcsolatomban védekeztem így, összesen mintegy 9 évig, és most vagyok a 3. ilyenben lassan fél éve. Van egy lányom aki "direkt" lett, vagyis biztosan nem vagyok meddő.
2évig így védekeztünk, nem lett semmi. Önfegyelem kell hozzá, hogy pont jókor, a legélvezetesebb pillanat előtt kihúzd és azt kevésbé élvezetessé tedd. Több százszor sikerült már.
Viszont a legtöbb fiúnak ez nem megy, ezért nem olyan jó módszer.
Akkor is azt mondom hogy megfelelően alkalmazva biztonságos. Csak nagyon erős önfegyelem kell, mert a csúcs felé erre koncentrálni hogy mikor vegye ki, nem lehet könnyű, és elég csak egyszer kicsit hibázni. Mostani párom nem kérdeztem eddig hogy védekezett - de szerintem nem így- mert elég másképp csinálja amikor belém mehet (mensi közvetlen környékén), mint amikor nem. Igaz nem lenne tragédia egy baba, biztosan megtartanánk, meg szeretnénk is, csak nem pont most.
De tény hogy aki nagyon nem szeretne gyereket, annak egyáltalán nem ajánlanám ezt a módszert.
5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!