Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyünk ilyen helyzetbe?
Nem passzoltok egymáshoz, ez ennyi.
Én is szakítottam ilyen miatt egy pasival. Mostani barátommal is gumiztunk 3-4hónapig, utána lett spirálom (nem szültem, hormonmentes), de nem válik be, fáj folyamatosan a hasam, menstruálok is 10 napig, utána pecsetelő vérzésem van. Hormont én se szednék sosem, ezért ha 2-3 hónapon belül nem múlnak a tünetek, akkor le lesz szedve és újra óvszer lesz.
Amúgy spermicid+pesszárium vagy méhszájsapka termékenységtudattal esetleg óvszerrel kiegészítve már nagyon magas hatásfokot hoz, de ez nagyon macerás.
Több méretű és vastagságú óvszer is van, kísérletezzétek ki, melyik jobb. Nekünk eddig a latexmentesek váltak be, számunkra abban volt eddig a legjobb érzés, szerintem kevésbé mű érzetet kelt, mint a latexes. Mi a Skyn óvszert használtuk, abból pl az Elite extra vékony.
Mennyi idősek vagytok?
Bár én most már 2 szülésen túl vagyok, és eddig semmi, óvszertől komolyabb (tabletta/spirál) védekezést nem próbáltunk, most nagyon kutatom a lehetőségeket. Így is, hogy mi több gyereket már nem szeretnénk, nagyon vacillálok, mi legyen, mert az óvszeren kívül mindennek nagyobb kockázata van, főleg, ha az embernek eü okokból valamire még hajlama is van (nekem pl aurás migrénem szokott néha lenni, illetve egy enyhe fokú genetikai trombózishajlamom is van, ami igazából elvileg a kombinált tablettával sem jelent fokozott kockázatot, de tudja a fene...). Szóval akármennyire is kényelmetlen, eü-i és védelmi szempontból még mindig az óvszer a legjobb szerintem. Persze, aláírom, nem olyan jó benne a szex, mint nélküle, de azért, ha találsz egy megfelelő méretű óvszert, ami nem gyűrődik fel, és vastagságra is olyat választotok, ami kevésbé tompít, akkor azért nem kibírhatatlan vele. Én első körben azt mondanám, hogy ezzel próbálkozzatok, aztán tényleg ott van pl a hormonmentes spirál, de az is okozhat gondokat. Mi próbáltuk a méhszájsapkát a 2 gyerek között, nekem az az együttlétek után alhasi fájdalmat okozott. Plusz hiába van fenn a megadott minimum ideig, arra alapozni, hogy 6 óra alatt elpusztul az összes spermium, hááát... a spermicid gél meg hozzá igazából csak tejsavas lötyi (legalábbis amit mi próbáltunk ki). Akkor belefért ezzel kísérletezni, mert 2 gyereket akartunk, de személy szerint ezt már nem merném használni. Ha nektek sem jönne jól most gyerek, én ezt nem ajánlanám az elsők között. Max megszakítással, vagy ha tutira akartok menni, akkor gumival, de akkor megint ugyanott tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!