Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan készítmény nők számára, hogy "esemény előtti" tabletta manapság?
Beszélgettem egyik jövendőbeli, laza kapcsolatban megegyező partnernőmmel és azt állítja, hogy ő "esemény előtti" tablettát szed az aktus előtt 10 perccel. Tudtommal ilyen nem létezik/ létezett a közelmúltban... Most már manapság, úgy egyáltalán létezik ilyen?? Vagy esemény utánit szedhet, esemény előtt? Vagy totál baromság az egész és hagyjam a francba?
Köszönöm szépen előre is!
Létezik és spermicides tablettának hívják. Hüvelybe kell feltolni.
Viszont a nemi úton terjedő fertőzésektől nem véd még annyira sem,mint az óvszer. Úgyhogy megfontolandó, de az esemény utáninál mindenképpen jobb
#3, azt hittem, h vicc a kérdés...
De emberünk legalàbb hamarosan csalàdfő lehet 😅😂😂😂
HIVre van ilyen, úgy hívják PreP, azaz esemény előtti immunkezelés.
Ezt akkor írják fel, ha pl a partnered HIV pozitív, és így csökkentenétek a kockázatot, vagy mondjuk gyereket akartok csinálni, és így a gyerek nem lesz fertőzött.
Várandósság ellen meg a hormonális fogamzásgátlók ilyenek, a legtöbbnek kell egy ciklus hogy hasson.
A spermicid gél önmagában nem elég, kell mellé pl egy pesszárium vagy koton is.
Rengeteg fajta fogamzásgátlási módszer van. Amire gondol az szerintem a helyi hatású fogamzásgátló gél. Ezen kívül még ezek léteznek (férfiként is jó tudni róla): óvszer (ez az egy véd a nemibetegségek ellen az összes közül!), spirál (hormonmentes is van), fogamzásgátló tabletta, pesszárium, termékenységtudat (nem mindenkinek való. Ezt tanulni kell. Ez nem a naptármódszer, mielőtt valaki elkezdene okoskodni. A naptármódszer nem fogamzásgátlási módszer, de a termékenységtudat igen.)
Magyarországon a lakosság nagy százaléka csak a fogamzásgátlót ismeri, mivel az a legegyszerűbb a dokiknak (viszont a legkárosabb olyannak, aki gyereket szeretne később).
Az viszont fontos, hogy egyik sem 100%-os védekezési módszer. A gumi, fogamzásgátló és spirál mellett is mindig lesz olyan, akinek összejött a baba már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!