Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit a tapasztalatok a pharmatex hüvelykúppal? Kinek hogyan vált be?
Nah, a magyar wiki-t átszerkeszthették, nem találom azt a táblázatot, ami eddig fent volt. Helyette ezt találtam:
"A legkevésbé eredményes módszer a spermicidek használata és az ejakuláció előtt megszakított közösülés. "
De az angol nyelvű wikin ezt írják:
"Contraceptive sponges combine a barrier with a spermicide.[29] Like diaphragms, they are inserted vaginally before intercourse and must be placed over the cervix to be effective.[29] Typical failure rates during the first year depend on whether or not a woman has previously given birth, being 24% in those who have and 12% in those who have not.[23] The sponge can be inserted up to 24 hours before intercourse and must be left in place for at least six hours afterward.[29] Allergic reactions[60] and more severe adverse effects such as toxic shock syndrome have been reported.[61]" - Azaz tényleg van különbség a szült és nem szült nők között a spermicidek alkalmazásakor. A a spermicides szivacs (ami szerintem itthon nem kapható) kétszer hatékonyabb még nem szült nőknél.
Kúpot használtunk évekig, nem lett volna nagy baj, ha jön a gyerek, ezért nem aggódtuk túl, de a használati utasítást mindig betartottuk. Aztán elhagytuk, terhes lettem, baba után ismét kúp két évig, mostanában meg kihúzza. Egyszer sem estem teherbe a tervezetten kívül, pedig megtartanánk, meg van beszélve itthon.
Más meg elsőre terhes lesz tőle, pedig a háta közepére nem kíván egy gyereket. Ilyen ez, nem lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!