Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszútávon milyen hatásai lehetnek a fogamzásgátlóknak?
Beállíthatja a rendezetlen ciklusod. Megnövelheti a melled méretét.
A lehetséges negatív hatások meg le vannak írva a tájékoztatóban.
A májra nincs jó hatással (mint ahogy a legtöbb gyógyszer), ezért érdemes minden évben elmenni laborra, illetve a legijesztőbb talán, hogy növeli a vérrögképződés kockázatát.
Termékenységre általában akkor lehet káros hatással, ha eleve van egy kezeletlen betegség (pcos, endometriózis), melynek tüneteit szeretnék elnyomni a fogamzásgátlóval. Ezek persze az abbahagyással újra megjelennek.
Legsúlyosabb mellékhatás a mélyvénás trombózis, ami életveszélyes is lehet. Átlagos gyakorisága 3-12 eset/10.000 nő évente, az első évben a leggyakoribb.
A gyakoriság attól is függ, hogy milyen ösztrogén komponens van benne, az újabb, természetes ösztrogént tartalmazó fogamzásgátlóknál kevésbé gyakori (Zoely, Qlaira, Drovelis)
Szia. Saját véleménnyel esetleg segíthetek.
Én 2,5 évig szedtem fogamzásgátlót, melyet most februárban abbahagytam. A tabletta szedés alatt azon kívül, hogy bő 10kgt híztam meg volt néhány hangulatingadozásom, minden jó volt.
Viszont nekem a gyógyszer befejezése után keletkeztek problémák. 5 hónapig nem volt mensim. Most gyogyszeres kezelést ajánlott a doki, ettől megjön minden hónapban. 4mm volt a méhnyálkahártyám. Azóta 8kg lement. Vérképem rendben volt. Bízunk abban, hogy a 3 havi gyógyszer után magától képes lesz beállni a ciklusom.
Lindynette 20
Szerintem mindenki máshogy reagál ezekre a bogyókra, van akinek jobb, van akinek rosszabb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!