Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden lánynak kell feltétel nélkül szednie a fogamzásgátlót?
Tudod, a fogamzásgátlás arra való, hogy ha majd szexelsz, akkor ne szülessen belőle gyerek.
Erre több féle mód létezik, például:
- gumióvszer. Mivel nem gyógyszer, nincs a szervezetre káros hatással, ez a legbiztosabb mód, ráadásul a fertőzések ellen is véd. Csak a pasik nem szeretik, mert ugyebár nekik kell használni, és tudjuk, hogy a pasik szeretnek mindent a csajokra hárítani.
- fogamzásgátló tabletta. A csajnak kell szedni, rendszeresen, hormonokat tartalmaz, ráadásul nem is nyújt 100%-os védelmet. Én azt mondom, hogy az ember ne szedjen gyógyszert, főleg ne hormontartalmút, ha nem muszáj. Legtöbbször nincs mellékhatása, vagy csak apróbb kellemetlenségeket okoz - pl fejfájás, rossz közérzet, elhízás -, de bizony láttam már olyat, hogy valaki soha nem jött tőle helyre teljesen.
- meg vannak egyéb, kevéssé elterjedt módszerek: hüvelygyűrű, spirál, stb.
De ezekkel majd akkor foglalkozz, ha szexelsz, addig nem kell. És nyugi, nem kötelező tablettáznod magad, és ha egy értelmes pasast fogsz ki, ő sem fog hozzá ragaszkodni. Inkább felhúzza azt a gumit.
nekem nem lett semmi bajom tőle,azéárt szedem mert ez így nekem kényelmesebb,és jobban bízok magamban,mint abba ha pasimnál mindig van óvszer :)
Ha gyereket szeretnék,akkor majd elötte jóval abba hagyom. Bár azt mondják 3 hónap alatt kiürül a szervezetből,mindegy mennyi ideig szedi az ember. nem tom,de egy ismim pont leállt a bogyóval,és 4 hónapba méár terhes lett,elötte pedig 4 évig szedte a gyógyszert
"de aki szedi az azért szedi hogy ne is legyen soha gyereke??????"
Nem, azért, hogy ameddig szedi, addig ne legyen gyereke. (Bár NAGYON RITKÁN van, hogy utána meddő lesz az ember, azaz soha nem lehet gyereke. Hangsúlyozom, nagyon ritkán.)
Ha azt akarja valaki, hogy soha ne legyen gyereke, arra is van lehetőség, méghozzá műtéttel. De ez végleges és visszacsinálhatatlan műtét, ezért eléggé meg kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!