Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire hatásos a megszakításos védekezési módszer? Ahhoz, hogy terhesség alakuljon ki, vagyis bekövetkezzen a megtermékenyítés a férfi spermájának bentebb kell jutnia a női szervezetben, mint a hüvelye?
Soha nem próbáltam még és nem is szeretném kipróbálni, de tudom, hogy vannak olyan párok, akik óvszer nélkül szexelnek és az úgynevezett aktus megszakításos módszert használják védekezésképpen.
Eléggé tájékozatlan vagyok még ebben a szex témában, ezért nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy a megszakításos védekezéssel nem lesz terhes a női fél?
Úgy tudom, hogy az előváladékben is van már sperma és miközben az aktus történik, a férfi nemiszerve ki és be mozog a hüvelyben, egészen biztos, hogy hagy ott maga után előváladékot, azaz spermát.
A kérdésem arra irányulna, hogy ahhoz, hogy terhesség alakuljon ki a nőnek a hüvelyétől bentebb kell, hogy jusson ez az előváladékot tartalmazó sperma?
Akkor sem következik be mindig fogantatás ha megszakítás nélkül "végig" megy a dolog. Százalékokról lehet beszélni. Ha nix védekezés akkor a párok 85%-ánál történik megtermékenyítés egy éven belül, ha megszakításos "védekezést" akkor meg 30-40%... Szóval a naptár-módszer után a legkockázatosabb "védekezési" mód. Nem is védekezés, inkább hazárdjáték. A kérdés csak az meddig lesz szerencséd, lehet évekig megúszod, de lehet az első alkalommal beüt a "ménkű".
A spermiumnak nem a "hüvelytől beljebb" kell kerülnie csak a "bejárattól" beljebb - a méhszájra, onnan már megy a maga útján előre. A hüvely ph-ja nem túl barátságos a spermiumok számára, ha kívülről kerül rá akkor nem következik be teherbeesés. Kívülről akár - bocsánat a kifejezésért - egy kád g.ibe beleülhet valaki nem lesz terhes, ha nem jut be közvetlenül a méhszájhoz.
Abban az esetben, ha a pár pettingel és nem történik behatolás, de van rá egy nagyon csekély és kevés esély (kb. 10%), hogy a férfi ujján rajta volt a saját spermája, (mivel előtte önmagát elégítette ki) amivel aztán később megujjazza a lányt, a lány eshet-e teherbe?
Nyugtassatok meg, hogy jól tudom, hogy nincs rá szinte semmi esély.
Kedves Válaszolók és különösképpen kedves #6-ot válaszoló!
Köszönöm a megnyugtatást és a felvilágosítást!
1. Ez nem védekezés. Olyan, mintha a lakásodat úgy akarnád megvédeni a kirablástól, hogy majd kigáncsolod a betörőt. A valódi védekezés részeként be kell zárni az ajtót, kell riasztó, stb..
2. " a lány eshet-e teherbe?" Igen.
3. Nem bentebb, hanem beljebb.
Mi eddig így védekeztünk. Nem estem még teherbe, bár az igaz h peteérésnél húz gumit a férjem.
Amúgy amikor terhes lettem se ment olyan könnyen. Pàr hónapig úgy csináltuk h mindig bennem ment el, mégis 6 hónap kellett ehhez is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!