Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
5 hónapja szedek fogamzásgátlót és amikor menstruálok szinte alig folyik valami vér az előtt mielőtt szedtem volna pedig sokkal több folyt. Ez normális?
nyugi én is így vagyok. 4 nap alatt minden lejár
s alig kell betét. tampont meg se próbálom, s inkább barna mint piros. neked?
Igen normális.Fogamzásgátló mellett ez nem rendes menstruáció,csak megvonásos vérzés.Az a lényege,hogy a rendes menstruációnál a méhnyálkahártya megvastagszik ezzel készül fel arra,hogy ha megtörtént a megtermékenyítés,akkor be tudjon ágyazódni.Ehhez kell egy megfelelő vastagság és,ha nem ágyazódott be semmi,akkor ez a nyálkahártya leválik és vérzés formájában távozik a szervezetből.Ez a menstruáció.
Mikor tablettát szedsz,akkor az megakadályozza a peteérést és egyben a méhnyálkahártya megvastagodását is.Így véd a teherbeeséstől.Valamennyire persze megvastagszik,de annyira nem,hogy bármi is be tudjon ágyazodni.Ezért van olyan kevés vérzés a 7 napos szünetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!