Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van okom aggódni? Ugye nem lehet gond?
A menstruációm első napján kezdtem el szedni a fogamzásgátlót és ma vettem be az első levél utolsó szemét.
Tegnap este együtt voltam a barátommal, de nem bennem ment el.
Van okom aggódni?
(Értelmes válaszokat kérek! A betegtájékoztatót elolvastam és aszerint nem lehet gond, én mégis félek :S)
Előre is köszönöm!
ha csak a fogamzásgátlót nem loptad akkor a nőgyógyász nyilván felvilágősított h elvileg már az első hét tabi után véd főleg az egész 3 hetit beszedve. + ha nem benned ment el így az esély abszolútde minimalizálódott.
ne aggódj és inkább olvass vagy kérdezz még utána, hogy ne lehessen semmi gond.
Köszönöm a válaszokat!
És nem félnék, ha a doki nem 1 hónapot mondott volna...
Eddig biztos voltam benne, hogy a tájékoztató igazat ír, de most valahogy megijedtem.
a fogamzásgátló szedése miatt van - ez a megvonásos vérzés. akinek eddig sok 'jött' az ilyenkor nagyon örül, hogy alig kell betéteket vagy tamponokat kartonszámra venni. :D
amúgy a doki mit mondott a tablettáról?
bocs...nem akarlak lecseszni...de bassszus...annyi ilyen kérdés van igy GYK-n...anno 15-16 voltam kb mikor elöször szedtem foggátlót (azóta volt egy hosszabb szünetem...egy jó ideje ujra szedem) és már akkor felfogtam ami a betegtájékoztatóra volt irva és amit a doki is elmondott...komolyan nem hiszem el h minek szedtek foggátlot ha nem fogjátok fel a dolgokat...ha normálisan betartod azt amit mondott a doki stb akk nem lehet gond...a tájékoztatora se úgy irogattak h a hasukra ütöttek...
22L
A tájékoztató valóban azt írja,hogy az első szemtől véd,ha a mensi első napján veszed be,de nagyon kevés orvos mondja azt,hogy ez így is van,ami számomra is furcsa.Rengeteg ilyen kérdés van,pont azért,mert mást hallanak a dokitól és mást olvasnak a tájékoztatóban.
Szerintem nincs okod aggódni,az első levél után védett vagy.Tudom volt közti vérzésed,ez sajnos előfordul,amikor először kezd el az ember fogamzásgátlót szedni, de az első 3 hónapban még normális,ha nem múlna el,akkor menj vissza a dokihoz.Ettől még védett vagy.De ez nem a megvonásos vérzés,az majd most lesz a 7 napos szünetben és azért telni fog a betét,nem úszod meg egy tisztaságival,az biztos.És hamarosan be fog állni,hogy kb. mindig ugyanazon a napon fog megjönni ezentúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!