Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti hogyan védekeztek?
Gumi a legjobb. Ha 3évente kiszakad és ilyen időközönként be kell venni egy 72órásat, nem lesz semmi bajod. Jobb, mint folyamatosan szedni a hormont.
Meg azért gumival nem gyakran fordul elő ilyesmi, tényleg az a legbiztonságosabb megoldás.
Fogazmásgátló, mi kiszámoltuk hogy anyagilag is hogy jövünk ki (persze minden olcsóbb, mint egy gyerek felnevelése, de 60db óvszer 15ezer és mondjuk kitartott nálunk 1-1.5 hónapig. Fogazmásgátló 6500-7000 és 3 hónapig megvagyunk, mindketten voltunk előtte kivizsgáláson, így tulajdonképpen veszélytelen a dolog)
A tabletták ma már nagyon minimális hormont tartalmaznak, gondolom azok akik azt írták hogy huuu de sok van benne, azok a 20-25 évvel ezelőttiekre vonatkoznak, egy rendes nőgyógyász ezt mind elmondja és neked megfelelőt adja.
Amúgy ilyen ritkán jársz nőgyógyászhoz? Évente rákszűrés? Sosem került szóba, hogy erősnek gondolod a fájdalmaid?
20/L (ha bármi kérdésed lenne még, megpróbálok mindent megválaszolni privátban😄)
Óvszerrel. Fogamzásgátlóval védekeztünk három évig, én végül az abbahagyása mellett döntöttem.
Konkrét ehhez köthető mellékhatása nem volt nálam, kényelmes volt, és nem csak a páromnak, nekem is jobb érzés. Viszont úgy éreztem (bár ennek az okát elég nehéz biztosra mondani), hogy az a felelős a gyakori rossz hangulatomért, hangulatingadozásaimért, illetve a lecsökkent libidómért. Ezen kívül pedig nekünk nem érte meg anyagilag, így visszatértünk az óvszerre.
Azóta sokkal jobban érzem magam olyan tekintetben, hogy tudhatom, hogy természetesen működik a szervezetem. Gyakorlatilag a hangulatingadozásokban annyi változás van, hogy ismét visszatért a rendes ciklikussága, de attól még ugyanúgy van hormonok okozta rossz hangulatom, csak épp kiszámíthatóan a menstruáció előtt. Talán a libidóm az, ami tényleg visszaváltozott pozitív irányba.
Viszont attól függetlenül, hogy én abbahagytam, és nem is akarnám újra elkezdeni, ha téged nem zavar, hogy beleavatkozol a természetes ciklusodba, akkor ajánlom, valószínűleg nem fogsz problémát érzékelni, és kényelmesebb lesz az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!