Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy héten belül megoldható a fogamzásgátló beszerzése?
Hiába mondja itt egy csomó ember gyakorin: trombózishajlam vizsgálata nem szükséges fogamzásgátló felírása előtt. Sőt, egy rutin labor sem. Normális anamnézisfelvétel, meg egy éven belüli rákszűrés, ha élsz már nemi életet, ennyi.
Van, aki elküld laborra, de mint írtam, nem elvárás, nem protokoll. A normális kikérdezésnek amúgy több értelme is van. Jóval több.
És? Tudod mennyi minden fokozza a hajlamot? Ha semmi más rizikófaktor nincs, akkor thrombophilia vizsgálat nélkül egy egészséges nőnek nyugodtan felírható.
Tisztában vagy vele, hogy a terhesség és a gyermekágy nagyobb rizikót jelent, mint a fogamzásgátló szedése? És leszűrjük az összes terhest/gyermeket tervező nőt? Nem. Akkor?
Nekem anno megcsinálta a dokim. Plusz évente májfunkció, és szemészet.
Az utóbbin én is csodálkoztam. Igazából nem értem, miért akadsz ki rajta, hogy lelkiismeretes dokik odafigyelnek erre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!