Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmondtam édesapámnak, hogy meleg vagyok. Most gyűlöl. Mit tegyek?
Tegnap előtt este vacsora után megkértem szüleimet, hogy maradjunk az asztalnál, mert valamit el akarok nekik mondani. Mindketten tudták, hogy valami nagy gáz van, anya odaült mellém, megfogta a kezem, édesapám pedig szembe ült és azt mondta, hogy "Mondd csak!". De nem tudtam. Ott ültünk vagy két percig, én már bántam, hogy belekezdtem. Apa ekkor azt mondta, hogy "Fiam, akármi is az, már annak is örülünk édesanyáddal, hogy elmondod". De nem tudtam. Ott ültünk, aztán végül kinyögtem: "Apa, anya, meleg vagyok".
Én nekem az ég világon fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Fogalmam sincs. Nem vonultam sose az utcára, magánügyként fogtam fel, nem jártam a pesti melegbárokat a promiszkuitást hajszolva (villamosmérnöknek tanulok a BME-n), egy fiú van, akivel legszívesebben örökké együtt élnék. Miután kimondtam, mindketten lefagytak. Apa aztán felpattant az asztaltól, és elvonult a hálószobájukba. Anya még pár percig szorította a kezem, majd mosolyogva felállt és elment a nappaliba. Én ott ültem, mint egy sóbálvány. Egy percbe se telt, anya elkezdett zokogni a szobában, édesapám (mind később kiderült) pedig a falhoz vágott a szobájukban egy üvegezett fényképet a középiskolás ballagásomról. Felhívtam egy barátnőmet, Annát, hogy kész, itt minden káosz, náluk tölthetném-e az éjszakát. Mondta, hogy persze, áthívja még pár barátunkat. Én ekkor írtam egy levelet, hogy elmegyek Annáékhoz, majd elmentem.
Másnap délben hazajöttem, anya ebéddel várt, apa sehol. nem szóltunk egy szót sem, csak ettünk. Utána mondta, de remegett a szája, hogy hozzam át a koszos ruháimat, mert nemsokára bepakol a gépbe. Ekkor hallottam, hogy "Mondd meg neki, hogy takarodjon innen a ruháival együtt!". Anya az asztalra borult, én meg könnyekkel küszködve elmentem metrózni. Csak úgy, egyik a másik után. Nem értem semmit. Édesapám sose acsarkodott, hogy "mocskos b.zik", és mindig, mindent meg tudtam velük beszélni. Nem értek semmit. Nem tudom mit tehetek. Fogalmam sincs. Anya nem mutatja ki, de látom rajta, hogy ő csak elfojtja magában, mintha a tagadás fázisában lenne. Elmondtam édesapámnak, hogy meleg vagyok. Most gyűlöl. Az égadta világon semmi fogalmam sincs, hogy mit tehetnék. Valaki tudna segíteni? Bármivel, tényleg. Ha esetleg valakinek át kellett ilyenen vagy hasonlón esnie, hogy birkózta le, vagy ez már örökre így maradt? Nekem a szüleim voltak az erőforrásom. Mindig, bármit elértem, láttam, hogy mennyire örülnek neki, és ez ösztönzött, hogy haladjak tovább, és tovább. De most már minden értelmetlennek látszik. Én értelmetlennek érzem magam. Feleslegednek és rossznak. Segítség.
Tudom, nem kéne itt lennem mert 18 éven aluliaknak vissza kell menni, de legelőször a család témába írtad, én így ott válaszoltam először.Nem olvastam el az egészet, amit a legutolsó komentedbe írtál, csak itt-ott.Szerintem ne válj el Bencével, értem nem akarod hogy úgymond "kiutáljanak" a családból, de szerintem apádnak is meg kell értenie téged, lehet hogy azt érzi elárultad őt, de valahogy értetni kell vele hogy nem tehetsz róla, ilyen vagy.Az apádnak még kell 1-2 hónap, talán év hogy úgymond "megbocsássa" ezt neked, vedd fel a kapcsolatot anyukáddal, beszélgess vele, kérdezd meg mi van ilyen hosszú idő után.Szerintem szintén sokat beszélgess Annával is, Bencével maradj együtt.
Az első kommentem az volt, hogy sajnállak, azóta tudtam értelmesen megfogalmazni a tanácsokat.
Sok sikert, kitartást!
Szerintem 1-2 éven belül apád meg fog változni.
Valamelyik nap eszembe jutottál ezzel a kérdéssel, elfilóztam rajta mi lenne ha én lennék ilyen helyzetben, elbőgtem magam, megértelek.
Amint már mondtam kitartást!
12L
én sem írtam eddig kielégítő tanácsot, úgyhogy most hangot adok egyetértésemnek az előttem szólóval.
tudom, hogy ez csak egy film, és nem életszerű, de ha ismered a Testvérek c sorozatot, abban Scotty, aki szintén meleg, elköltözika szüleitől. de mikor Kevin,a párja, beszél velük, és a szülei látják, hogy komoyl a kapcsolat, nyitnak felé. évekig össze voltak veszve, de azért nyitnak vmit. te se szakíts Bencével, mert idővőel a Te szüleid is ezt teszik amjd.
a másik: szerinted a barátod hogy érezné magát? most komolyan? ő aztán végképp nem tehet semmiről. ha igazánb szereted, nem teszel ilyet, de nem érzelmi zsarolás ez vagy ítélet, csak a véleményem. ő is úgy érezné, ahogy te most, hogy kiutálták. és örökre nem foghatod vissza magad. ha most vele szakítasz is, akkor is, egyszer összejössz vkivel, és az miylen dolog volna Bencével szemben...
Ugye, emlékszel még rám? Kérlek, maradj köztünk, nagyon
rossz lenne nélküled. Akár meghalsz, akár elmész! Hadd
legyek önző: számomra kerekebb lesz a világ, mint nél-
küled! Ha jól esik, írjál megint! Mert én szeretlek
Téged, akkor is, ha nem vagyok meleg!
Írj hogy döntöttél, kíváncsi vagyok, és szerintem mindannyian szurkolunk Neked hogy rendbe rázodjon az életed, vedd úgy, hogy ez egy átmeneti időszak.
Sok sikert, drukkolok!(:
12L
Mindenkitől elnézést kérek, aki gyakran visszajárt ide, de nem kapott hírt; és mindenkinek köszönöm mindazt az érzelmi támogatást, tanácsot, amivel látatlanul is itt megajándékozott. Köszönöm nektek.
Rengeteg mindenen vagyok túl, rengeteg ötleten, impulzuson, és döntésen. Sok butaságot, és sok elhamarkodottat írtam. Tartozom nektek legalább annyival, hogy elmondom mi is történt.
Mielőtt hazajöttem, meggyóntam németül Mariazellben, majd két napot töltöttem a környéken. Soha, de soha nem volt még két olyan tartalmas napom, amikor ennyire betöltöttek volna a gondolatok kora hajnaltól késő estig. Legtöbbet persze viselt keresztemről gondolkoztam, és a bűneimről, melyet az előző napon vett le rólam Isten.
És akkor jött meg bennem az elhatározás, hogy megteszem. Sok ember elítélne miatta, talán egyesek megértenének, gondoltam, de megérett bennem a gondolat, hogy megteszem az egyetlen dolgot, mely kiutat szolgáltathat ebből a kilátástalan helyzetből: beszélni édesapámmal.
Hazajöttem, kinyitottam a lépcsőház ajtaját, felmentem, kinyitottam az ajtót, s köszöntem neki, miközben az előszobában ült egy sámlin. Sok forgatókönyvre számítottam, de arra nem, hogy sír. Tudni kell róla, hogy ő soha-soha-soha-soha nem sír. Ha nem tudtam volna, hogy csak ő lehet otthon, meg se ismertem volna talán. Ez talán sokaknak nem jelent semmit, de ha sohasem láttatok valakit sírni előtte, az hirtelen félelmetes az ismeretlen helyzettől. Meg se hallotta, hogy bejöttem. Ekkora már remegtem, és majdnem véresre haraptam a szám. De nem segített semmi. Ledobtam a táskám, térdre vágtam magam, és a kezem a térdére tettem. Mire felkapta a szemét, már én is sírtam. Akkor és ott azt mondtam neki, hogy "Apa, vétkeztem az ég ellen és te ellened. Szeretlek. Bocsáss meg!". Egy pillanatra azt hittem, hogy nekem fog esni, mert hátravetett fejjel felbődült, de akkor láttam meg az arcán, hogy kínja tajtékot vetett. Ezután nem tudom, meddig voltunk egymás karjaiban, de szerintem egyikünk se tudott akkor semmiről.
4-kor feküdtem le aznap, mert hét körül édesanyám is hazaért, és onnantól kezdve meg úgy éreztem magam, mint a világ legáldottabb embere. Sírtunk, beszélgettünk, ölelkeztünk, bocsánatot kértünk, tömören, minden korlát nélkül. Határtalanul boldognak éreztem magam, mégha nem is szóltak volna semmit, mert éreztem, hogy visszakaptam a családomat, azt, amiről az Úrhoz fohászkodtam. Hajnapi 3 fele édesapám mindenért bocsánatot kért, és azt mondta, hogy el se tudja képzelni, hogy hogy történhettek így a dolgok. Úgy mentem aludni, olyan szívvel, mint amikor a karról leveszik a vérnyomásmérőt. Térdre borultam, és hálát adtam Istennek a csodáért.
Másnap felkerestem Bencééket. Kaptam hideget-meleget, és meg is érdemeltem. Aztán magunkra hagytak bennünket, és levonultak a tömb alatti egységbe. Próbáltam kifejezni, hogy mennyire sajnálom. Ő nem mondott semmit, csak megkérdezte tőlem, hogy az a bizonyos este miatt tettem-e azt, amit. Nem értettem, hogy mire gondol. Erre azt mondta, hogy attól félt, hogy azért hagytam ott, mert szakítani akartam vele, s egy olyan ember miatt kellett szenvednem, akit amúgy is ott akartam hagyni. Ekkor leesett az állam. Percekig győzködtem, hogy ez nem így van, és én csak őt szeretem. Megmondtam, hogy nem tudom máshogy kifejezni, mint ahogy azt itt leírtam korábban, remélve, hogy visszajön gyakorira. Erre azt mondta, de, olvasta, de ezt meg kellett kérdeznie. Megcsókolt, és azt mondta, hogy semmi se választhat el bennünket.
A másnapot végig együtt töltöttük, ameddig le nem hűlt az idő, s fel nem keltünk a plédről. Kimondhatatlanul hálás vagyok mindenért. Családomnak, Bencének, és nektek. Köszönöm, hogy válaszoltatok, köszönöm, hogy segítettetek, köszönöm, hogy akkor voltatok velem, amikor a legnagyobb szükségem volt támogatásra. Köszönöm. A világ jobb miattatok. Sziasztok!
Szia. Én csaka vége felé kapcsolódtam be, de nagyon örülök, hogy jól alakultak a dolgaid. Remélem, azért még visszanézel, mert biztos sokan fognakmég írni. Nagy lépéseket tettél az utóbbi időben, büszke lehetsz magadra. Az utolsó írásod, kicsit mint valami szépirodalmi iromány, olyan volt, de tetszett. Tudom, hogy most nem ez a lényeg, de ha megengeded, kiemelném egy mondatod: "Úgy mentem aludni, olyan szívvel, mint amikor a karról leveszik a vérnyomásmérőt. " Ez nagyon tetszett. Jól érzékelteti, amit akarsz mondani, és jól is hangzik- Még egyszer gratulálok mindenhez, bátor ember vagy nagyon, megérdemled, hogy minden jó legyen. Én nem sokat segítettem az eddigi írásaimmal, de ha mégis valami támogatásnak szolgált, hát szívesen tettem.
Szia.
18/L
Jujj de nagyon örülök, minden rendbe jött mindig happy a vége!!:D
12L
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!