Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmondtam édesapámnak, hogy meleg vagyok. Most gyűlöl. Mit tegyek?
Tegnap előtt este vacsora után megkértem szüleimet, hogy maradjunk az asztalnál, mert valamit el akarok nekik mondani. Mindketten tudták, hogy valami nagy gáz van, anya odaült mellém, megfogta a kezem, édesapám pedig szembe ült és azt mondta, hogy "Mondd csak!". De nem tudtam. Ott ültünk vagy két percig, én már bántam, hogy belekezdtem. Apa ekkor azt mondta, hogy "Fiam, akármi is az, már annak is örülünk édesanyáddal, hogy elmondod". De nem tudtam. Ott ültünk, aztán végül kinyögtem: "Apa, anya, meleg vagyok".
Én nekem az ég világon fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Fogalmam sincs. Nem vonultam sose az utcára, magánügyként fogtam fel, nem jártam a pesti melegbárokat a promiszkuitást hajszolva (villamosmérnöknek tanulok a BME-n), egy fiú van, akivel legszívesebben örökké együtt élnék. Miután kimondtam, mindketten lefagytak. Apa aztán felpattant az asztaltól, és elvonult a hálószobájukba. Anya még pár percig szorította a kezem, majd mosolyogva felállt és elment a nappaliba. Én ott ültem, mint egy sóbálvány. Egy percbe se telt, anya elkezdett zokogni a szobában, édesapám (mind később kiderült) pedig a falhoz vágott a szobájukban egy üvegezett fényképet a középiskolás ballagásomról. Felhívtam egy barátnőmet, Annát, hogy kész, itt minden káosz, náluk tölthetném-e az éjszakát. Mondta, hogy persze, áthívja még pár barátunkat. Én ekkor írtam egy levelet, hogy elmegyek Annáékhoz, majd elmentem.
Másnap délben hazajöttem, anya ebéddel várt, apa sehol. nem szóltunk egy szót sem, csak ettünk. Utána mondta, de remegett a szája, hogy hozzam át a koszos ruháimat, mert nemsokára bepakol a gépbe. Ekkor hallottam, hogy "Mondd meg neki, hogy takarodjon innen a ruháival együtt!". Anya az asztalra borult, én meg könnyekkel küszködve elmentem metrózni. Csak úgy, egyik a másik után. Nem értem semmit. Édesapám sose acsarkodott, hogy "mocskos b.zik", és mindig, mindent meg tudtam velük beszélni. Nem értek semmit. Nem tudom mit tehetek. Fogalmam sincs. Anya nem mutatja ki, de látom rajta, hogy ő csak elfojtja magában, mintha a tagadás fázisában lenne. Elmondtam édesapámnak, hogy meleg vagyok. Most gyűlöl. Az égadta világon semmi fogalmam sincs, hogy mit tehetnék. Valaki tudna segíteni? Bármivel, tényleg. Ha esetleg valakinek át kellett ilyenen vagy hasonlón esnie, hogy birkózta le, vagy ez már örökre így maradt? Nekem a szüleim voltak az erőforrásom. Mindig, bármit elértem, láttam, hogy mennyire örülnek neki, és ez ösztönzött, hogy haladjak tovább, és tovább. De most már minden értelmetlennek látszik. Én értelmetlennek érzem magam. Feleslegednek és rossznak. Segítség.
Anna, Bence, kérdező, valaki !!!
Yrjon már, mi lett !
Itt vannak a gyökér "apád" kérdései:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__20945..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..
Bence, Anna és minden kedves ember, aki gondol rám!
Jelenleg Szegeden vagyok. Szükségem van egy kis időre egyedül.
Anna, szeresd Marcit, az Isten egymásnak teremtett benneteket; sokasodjatok, mert szüksége van a világnak olyan jó emberekre, mint ti vagytok. Kívánom, hogy úgy szeresd őt, ahogy feleség szeretheti a férjét, s kívánom neki, hogy ő úgy szeressen és tiszteljen téged, ahogy csak férj a feleségét tisztelheti és szeretheti. Gondolkoztatok rajta, hogy nem kellene-e a következő "szintre" lépni. De. Ti nem látjátok kívülről magatokat, de bárki, akinek szeme és szíve van megmondhatja nektek, hogy egymás lelki társai vagytok. S amikor kiszolgáltatjátok egymásnak a házasság szentségét, lélekben ott leszek veletek. A messzibe készülök, s nem tudom, látjuk-e még egymást. Ha nem, ne sirass. Nagyszerű asszony vagy, nem valók arcodra a könnyek. Gyermek keresve sem találhatna nálad jobb és szeretőbb anyát, amely hidd el nekem, hogy ez mennyire fontos. Isten áldjon!
Bence. Bocsáss meg nekem azért, amit tenni készülök. Azt mondtuk egymásnak, hogy a világ végéig együtt leszünk, és hogy bármit megtennénk egymásért. De azóta az este óta nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a családom szétbomlasztóját ne lássam benned. Kérlek bocsáss meg és értsd meg: szeretlek. De gyűlöllek. Odi et amo. De te jó ember vagy, és nem érdemelsz meg ilyen zavarodott beszédet, bocsáss meg. Ha valaki, akkor te tudod, hogy pontosan azért is jöttem el, mert képtelen lennék rád zúdítani azt, ami bennem van. Szeretlek. De össze vagyok zavarodva. Ausztriába készülök a mariazelli kegyhelyre. Nem tudom, hogy visszajövök-e, s ne tudom, hogy látjuk-e még egymást. Ha Isten is megsegít, visszajövök, és újra együtt lehetünk. De ha nem jönnék vissza, akkor tudd, hogy új életet kezdtem ott sztíriai Alpokban. Bocsáss meg. Egyben biztos lehetsz: soha, amíg vér csorog az ereimben, amíg levegőt szívnak ajkaim, senkit nem fogok szeretni mást, örökké hű maradok a te hatalmas szerelmedhez, még ott is, ahova kerülni fogok, de értsd meg, nem tudnék rád nézni mindezek után, aki szüleimtől szakított el. Nagyon kérlek, bocsáss meg nekem. Nem tudom, mit beszélek. Olyan vagy szerelmesem nékem, mint egy kötés mirha, mely az én kebeleim között hál. Köszönök mindent. Isten veled. Bocsáss meg. Kérlek, bocsáss meg. Liber I Samuelis: "Et sit Dominus tecum, sicut FUIT cum patre meo"
Apám. Ez amolyan kiszólás, tudom, hogy azt se tudod, mi ez az oldal, de le kell írnom. Bár tudom, hogy csak kulturális katolikus vagy, és sose vetted komolyan, de remélem ismered az Újszövetséget.
"Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást"
Ezt mondja az Úr Jézus Krisztus Jánosnál. Hiszem, hogy szerettél engem. Hiszem, hogy szerettél, mert éveken át, mindenben mögöttem álltál, s karjaid erejével szálltál szembe mindennel, amivel csak nekem magamnak szembe kellett néznem. Az az este nem változtat azon, hogy én rólad mintázom a tisztesség, az erő és a szeretet szobrát. De nem tagadhatom, hogy az az este mindezt összetörte. Nem tudom, már, hogy milyen a világ körülöttem, mert összetörtél te, akire a világomat építettem. Bocsáss meg, ha bármivel elszomorítottalak, vagy amiért olyat tettem, amit nem fogadnál el fiadtól. Apa, meleg vagyok. Ha a szeretetedért máshogy lehetne, futnék érte, de nem lehet. Én soha semmit nem fogok tőled kérni csak ezt: ne okold magad. Olyan fiút neveltél, aki tisztel, aki szeret, s aki mindent megtenne érted. Nem vallottál kudarcot, semmiben. Nagyon szeretlek, apa. És bocsáss meg, ha soha többé nem látjuk egymást, de képtelen vagyok visszatérni a régi életembe. Ausztriába készülök, a Szűzanyához. Nem tudom még, milyen választ kapok itt, de ha sose térnék vissza, ne félts, új otthonomban, akárhová is visz a sors majd arrafelé, is maradok szerető fiad.
Szintén kiszólás, mert meg kell tennem. Istenem. Azt mondottad, hogy két férfi hálása förtelmes a te szemed előtt. De az is te voltál, aki ilyennek küldött a világra, ahogy Jézust, akinek halálában kinyilvánítottad, hogy annyira szerettél, hogy egyszülött fiadat adtad értem, hogyha benne hiszek, nem halok meg. Azt mondják, hogy halálos bűnben élek, mert megélem azt a szerelmet, melyet érzek. Azt mondják az emberek. De én már az embereket nem értem. Kérlek te légy a bírám, te, qui tollis peccáta mundi, miserere nobis, aki elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekem. Irgalmass nekem, hogy csak így tudok szeretni. Irgalmazz nekem, hogy annyi embernek okoztam csalódást. Irgalmazz nekem, mert azt mondottad apostolaidnak, hogy nincs olyan súlyos bűn, melyre ne lenne bocsánat. Könyörgöm, irgalmazz nekem azért, ami vagyok, mert a tied vagyok; tarts meg engem, mert a te határozataidat keresem. Könyörgöm, irgalmazz mindenkinek, aki hasonló teherrel jött a világra. A te fiad, Jézus Krisztus által. Amen.
:(((
Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy írtál magadról...
Remélem boldog leszel!
60-40%-ban osztom az előző kettő véleményét.
Kicsit kamuszagot érzek én is, VISZONT ha igaz, akkor a srác igen szar lelkiállapotban van, így érthető a fenti írásának a... hümm... furcsa stílusa.
Tegyük fel, hogy igaz.
Kérdező: nem Bence kúrt itt el valamit és nem is te, meg nem is valami megfoghatatlan felső hatalom, hanem a gyepes neandervölgyi valláskárosult apád. Na most ennek fényében teljesen rossz terv, hogy rajta kívül mindenki mást megszívatsz, magadat is ideértve.
Amit javaslok neked:
2-3-4 napig ne csinálj semmit (a fele le is telt). Ne menj sehova, ne beszélj senkivel és nyugodj meg. Aztán vedd fel a kapcsolatot azokkal, akik szeretnek. Végül azzal a barlangi trollal. Addigra valószínűleg ő is megnyugszik. De ha nem, hát nem veszítesz sokat vele...
Viszont azokat csak nem kellene bebukni, akiknek jelentesz valamit...
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!