Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17 evesen ha terhesek lennettek es szuloi tamogatasra nem szamithatok akkor mit tennetek? Komoly valaszokat kerek
Szerintem még el tudod vetetni! 5 hetesen a magzat akkora mint egy szem kukorica, legalábbis ezt írják.
Én néztem az MTV-n a várandós tinik c műsort és ez a hatalmas változás a lányok életében az esetek nagy részében egy kib@szott nagy katasztrófa! Na persze vannak nekem is ismerőseim, akik 18 éves koruk körül szültek, de ők akarták a gyereket kifejezetten családot szerettek volna.
A te életed elcsesződhet ha megtartod és akkor is ha az abortusz meddővé tesz, mert pl megsértik a méhfaladat.
Az apa hozzáállását nem ismerem, de gondolom most neki is álmatlan éjszakái vannak. :D
A szülői támogatás hiánya jelentheti azt hogy árva vagy, vagy a szüleid alkoholisták súlyosan rokkantak vagy zizzentek. Minden más esetben az lenne a dolguk hogy segítsenek kilábalni ebből a helyzetből.
Nem fordulhatnak el tőled semmi esetre sem!!! Máskülönben szégyellhetik magukat!
Tulajdonképpen a terhességedet sokféleképp felfoghatod.
Ha ez épp a legrosszabbkor jött akkor semmiképp se úgy fogd fel mint az előttem lévő! Ugyanis egy pár milliméteres kis embriót (ami szinte semmiben nem különbözik külsőre a legtöbb emlősétől) nem igazán hívhatunk embernek. Ha pedig élőlénynek tekinted és az élet csodájának akkor a légy is az, vagy az egerek pl. Vagy a medveállatka. Az viszont egy király élőlény! Eszméletlen mit tud az a kis dög! Nézz utána!
Szóval a felfogásod a kérdés. Mitől lesz ember az ember stb.
Mérlegelned kell a helyzetedet, és azt is kell nézned hogy mit tudnál nyújtani egy gyereknek. Ha csak szeretetet az sokszor több mint elég, de sokszor kevesebb is! Ha túl fiatalnak és gyereknek érzed magad ahhoz a felelősségvállaláshoz amit egy utód igényel akkor passzold ezt a lehetőséget! Az állatok sokszor beáldozzák a saját életüket az utódokért (ld polipok) mert ez az ösztönük ami a fajuk fennmaradását szolgálja. Sok anya hajlamos szintén feláldozni az életét az életvitelét a gyerekéért. Ha te ezer örömmel tennéd akkor tartsd meg, bár a soraidból inkább a kétségbeesés jön át mint a biztos elszántság.
Te mit akarsz? Csakmert ezt még nem írtad le!!!!
előző vagyok: öljétek meg magatok mint egy ártatlan kisgyereket...és egyáltalán nem élősködők... Örüljetek hogy titeket nem vetéltek el a szüleitek... Miért éltek??? Mert nem voltak a szüleitek olyan gyilkosok mint ti!!!!
Sz@rháziak...
Remélem megsültök a pokolban...
aki szetkaromkodta az agyat itt elöttem.. megjegyeznem, h egy beszükült idiota vagy..
kedves kerdezö, ha mar ilyen felelötlenül viselkedtel, cselekedj minel hamarabb, sajnalom, h ennyi idösen ilyenhelyzetbe hoztatok magatokat, de ne hallgass senkire, csak merlegelj!!
ami az abortusz mellett szol:
nagyon fiatal vagy, nyilvan az egesz eleted megvaltozna es nem feltetlenül jo iranyba, ami hosszuutavon a gyereket is tönkreteheti.. nem hagyhatod, h miattad szenvedjen egesz eleteben.. ez sokkal nagyobb szemetseg, mint elvetetni.
nyilvan az sem biztos, hogy anyagilag birnad, aminek ugyanugy szörnyü következmenyei lehetnek.
ami ellene szol:
sajnos fellephetnek olyan komplikaciok, amik örökre meddöve tehetnek, ami lassuk be eleg nagy ar egy gyerekkori(bocsi, h gyereknek nevezlek) ballepesert.
nyilvan a büntudat is közrejatszik, de en semmikeppen sem neveznem ezt gyilkossagnak.. hiszen ki dönti el, h mikortol szamit valaki elönek? ha nem gondolkodik es nem beszel.. nem okozhatsz neki fajdalmat, ha a sajat lelkiismereteddel el tudsz szamolni, akkor nyilvan fölösleges jönni itt gyilkossag blablaval..
athidalo megoldas: ha ugy erzed, h vegig tudod csinalni a terhesseget, ami remelem sejted h azzal jar, h mindeki tudomast szerez rola, ki kell hagynod egy evet a suliban stb, akkor megszülheted a picit.. es ha ez a 9 honap nem volt eleg arra, h kialakuljon benned valami, ami altal anyanak rzed magad, akkor meg örökbe is adhatod, hidd el nekem vannak szerencsetlenebb helyzetben levö parok, akiknek nem lehet gyerekük. a testedert ne aggodj, a legjobb korban vagy ahhoz, h visszanyerd eredeti alakod, ha egy picit odafigyelsz.
remelem tudtam segiteni, es erthetö voltam, kicsit mar kesö van.. ezt sikerült összehozni.
Kitartas!!!
20L
Köszönöm szépen, Előzö.
Én is minden jót kívánok Neked, Kérdezőnek. A szülői támogatás hiánya sok mindent takarhat, ezt innen nem tudhatjuk, ha mondjuk az a jellegzetes hideg-rideg légkör volt Nálatok a családban korábban is (nálunk ilyen volt, még durvaság is), akkor nem csoda, ha belekeveredtél ilyesmibe, lehet ez szeretetéhség is vagy ilyesmi. Szerintem nem kell szégyellned magad vagy bűntudatot érezni. Úgy elvileg nem történt jóvátehetetlen dolog, mert sok embernek meg nincs gyereke, és sorban állnak örökbefogadható gyerekért, csak az a kérdés, hogy könnyen meg tudod-e tenni. Én megtenném, hogy örökbeadom, de nem mindenki ugyanolyan, és valakinek lehet hogy lelkileg nagyon nehezére esik kiadnia a kezéből.
Ami meg az abortuszt illeti, az valamennyire megviseli az embert, gyász érzése, ilyesmi, de nem tudom, mennyire soká tart ez, és menyire erős. Állítólag egy ideig eltart míg feldolgozza az ember, és nem árt ha lelki segítséget is kap ehhez.
Fölnevelni meg akkor nehéz kisbabát, ha a szüleidtől nem kaptad meg azokat a készségeket, amik a lelki kiteljesedéshez és a boldogsághoz kellenek (a kérdésből ez nem derül ki, de előfordulhat, hogy tényleg nem adták meg Neked azt a szeretetet amit most tovább tudnál adni a gyereknek). Akkor tud nehéz lenni a korai gyerekvállalás, ha összekeveredik a saját boldogságkeresésed korszaka a babagondozás korszakával. Jó esetben általában van az embernek ideje előbb kibontakoztatnia magát, megtalálni a saját személyiségét, céljait, boldogságát, amit aztán már sikerrel adhat tovább a gyereknek.
Ha meg mondjuk régebben ütöttek vagy durván szidtak a szüleid Téged, akkor nagyon nehéz lesz Neked gyereket nevelned, sajnos évekig tart, amíg az ilyesmin túl tud lenni úgy az ember hogy ne adja tovább a gyerekének önkéntelenül is.
Szerintem valakitől kérj segítséget hogy, legalább meghallgasson, ha más nem akkor legalább valami segítő telefonvonal.
Szégyellni szerintem ne szégyelld Magad, mert most még nem történ semmi jóvátehetetlen, nem kell hogy bűntudatod legyen, meg a szégyen egyébként is rossz tanácsadó. A helyzetedbe sajnos nem tudom pontosan beleélni magam, ami engem illet, én örökbeadnám, mert az abortuszon nekem túl soká tartana lelkileg túljutom (persze minden ember más). Felnevelni én azért nem nevelném fel (de ez is csak az én egyéni helyzetem), mert nálunk elég sok verés meg piálás volt a családban, szeretet meg nem, és ilyenkor sajnos nagyon nehéz azt elérni, hogy az ember ne adja tovább öntudatlanul is azt, amit ő kapott a saját szüleitől. Sok sikert kívánok Neked. Én nem kerültem ilyen helyzetbe, de kerülhettem volna, csak szerencsém volt. Nem kell szégyellned Magadat és nem kell bűntudatot érezned.
Ha meg úgy döntesz hogy örökbe adod, arra meg vannak alapítványok, azok tudnak segíteni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!