Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Orális szextől lehet tüszős...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Orális szextől lehet tüszős mandulagyulladásom (mononucleosis infectiosa)?

Figyelt kérdés

A barátomnak előző este szereztem egy kis örömöt, másnaptól kezdve a mandulám gyulladásnak indult, és már 2.hete tart. Orvos megállapította, hogy nem egyszerű tüszős mandulagyulladás, hanem mononucleosis syndroma, amire rákeresve az internetre nem túl sok információt találtam, nagyjából csak egy számomra hasznos(/érthető) oldalt, ott "csókbetegségnek" nevezik, nyállal terjed, illetve szoros érintkezéssel(de itt a családot is beleérti..)

Kíváncsi lennék, hogy mitől, hogyan kaphattam el, illetve akinek esetleg volt már ilyen betegsége, az hogyan kapta el?!

2011. júl. 5. 23:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

érdekes kérdés foggalmam sincs

kérdezz rá az orvostól

2011. júl. 6. 00:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát lehettek a barátod péniszén oda nem illő dolgok,bár ezt az dokitól kellett volna szép halkan megkérdezni,többre mentél volna!
2011. júl. 6. 00:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egy vírustörzs okozza, ami a herpeszvírusok csoportjába tartozik. Az óvodás gyerekek 50%-a elkapja egymás közt úgy, hogy észre sem veszik. Ám ha valaki a kamasz kor közelében vagy után kapja el, akkor úgy jár, mint Te. Sajnos ezzel még nincs letudva, egy darabig le lesz még gyengülve az immunrendszered.

Vígasztaljon, hogy előbb-utóbb úgy is elkaphattad volna.

Alattomos egy betegség, de majdnem mindenki szépen kilábal belőle. Örülj neki, hogy az orvos ki tudta mutatni. Az én esetemben sok utánajárás, és privát labor kellett, hogy papíron is igazolják azt, amit én már tudtam. Egyébként a májfunkcióimat is elrontotta. Persze a doktornéni épp nem mondta ki, hgoy biztosan doppingszertől meg alkoholizálástól volt.

Na erről ennyit

21F

2011. júl. 6. 00:08
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem volt semmi oda nem illő dolog, annyira azért vigyáz rám, hogy szól, ha valami nincs rendben vele.

Nagyjából már túl vagyok magán a betegségen, bár a láz még tart, meg még laborba kell mennem, stb de ez most nem ide tartozik, azt hiszem.:)

Csak most este kerestem rá neten, hogy mi is lehet ez a betegség pontosan, mert tegnap kaptam meg a diagnózist (majd' 2hét orvostól orvoshoz járás után..), de nem is gondoltam, hogy ilyen okból is kialakulhatott, így nem is kérdeztem orvostól.

2011. júl. 6. 00:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én se hallottam még ilyenről. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. :(

Azért bízom benne, hogy nem fogja elvenni a kedvedet a későbbiekben az orális szextől ez a szerencsétlen betegség. :(

2011. júl. 6. 00:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vírus nyál útján terjed. A lappangási ideje 3-4 hét. Ha ez idő alatt valamint a gyógyulási idő végéig valaki érintkezik veled (teszem azt csókolóztok, egy pohárból/üvegből isztok) az is elkaphatja. Nekem még szerencsére nem volt hozzá szerencsém csak a környezetemben. :)
2011. júl. 6. 00:25
 7/11 anonim ***** válasza:
uppsz sok lett a "szerencse" szó :D
2011. júl. 6. 00:25
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

00:20: hát még én hogy sajnálom. Senkinek sem kívánom ezt a nyavalyát, az biztos.:)

2011. júl. 6. 00:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Férjemnek volt 16-17 évesen,egy csajszitól kapta el

akivel csókolózott!Bizony neki is nehezebb lefolyású

volt,hetekig szedett gyógyszert,a nyirokcsomói teljesen

megduzzadtak,a mája ugyszint!Kezeltetni kell az tuti!

2011. júl. 6. 00:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kissing disease :) inkább a csóktól kaptad el, mint az oráltól. Úgy van, ahogy írták: kisgyermekkorban tünetmentes a fertőzés, de a vírus a szervezetben maradhat, és újra szaporodásnak indulhat, ilyenkor ebben a személyben tünetmentes a fertőzés, de a vírus jelen van a nyálban, és fertőzhet. Sajnálom, hogy így alakult. Alkoholt ne igyál egy fél évig, kicsit hazavágtad a májad. Spontán gyógyul amúgy, de vigyázz magadra egy ideig, mert a vírus nagyrészt magát az immunrendszer sejtjeit támadja.
2011. júl. 6. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!