Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Szexuális felvilágosító órán...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szexuális felvilágosító órán általános iskolában miért nincs szó a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy miért nem beszélnek arról hogy milyen fertőzések vannak ott, meg az anális szexnél mire kell ügyelni, higiénia stb. Vagy csak nálunk nem volt szó annak idején?

19/f

2011. jún. 26. 21:12
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de bevezethetnék és akkor talán itt sem lenne annyi tudatlan kérdés!
2011. jún. 26. 21:14
 2/28 anonim ***** válasza:
7%
Azért mert nem kéne a gyerekek fejét ilyen beteg dolgokkal tömni. Ha olyan suliba járna a gyerekem ahol ilyet tesznek azonnal kiiratnám.
2011. jún. 26. 21:15
 3/28 anonim ***** válasza:
14%
Azért, mert a gyerekekkel nem akarják tudatni, szóval a homoszexualitás nem természetes, nem tartozik a szaporodáshoz...
2011. jún. 26. 21:16
 4/28 A kérdező kommentje:
Ezek nem beteg dolgok, hanem ha azonos neműek együtt akarnak lenni akkor ez természetes. Amúgy meg egy nyolcadikas gyerek tud erről, nem érné nagy meglepetés. Mellesleg a szex nem csak a szaporodásról szól, ez elég gyenge érv.
2011. jún. 26. 21:18
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk érintőlegesen megemlítette a tanár (heteroszexuális férfi), hogy igen, van ilyen is. De miután elkezdett pofázni az osztály, a többség fújolni, inkább félbeszakította a mondatot, és elkezdett másról beszélni.

Én is szükségesnek tartom, hogy legalább egy-két mondatban említést tegyen róla a tanár, csak afféle tényközlő módon.

Nekem sokat segített volna, 14 évesen, ha legalább rendesen hallom; nem éreztem volna úgy, hogy el kell bújnom ezzel az állapotommal az osztálytársaim közt (itt arra gondolok, hogy közel hat évig, ha faggattak, mit gondolok erről-arról a fiúról, tetszik-e nekem, inkább szóvicceket gyártottam, mert azt hittem, lebukok, leköpnek, ha igazat mondok stb.).

Egyszer egy osztálytársam kapott engedélyt, hogy az orális szexről beszéljen kb. 5 percben. Akkor megemlítette, hogy itt is, ott is gyakori formája az örömszerzésnek, de nem kevésbé veszélyes, mint a vaginális szex, stb.

2011. jún. 26. 21:18
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

[21:18-as vagyok, mellesleg lány.]

Másrészt, ahogy a kérdező is írja, a szex nem feltétlenül a szaporodásról szól, hanem az örömszerzésről IS. Azzal, hogy megemlítik egy biológia órán a homoszexualitást, nem válnak a gyerekek meleggé és leszbikussá (akik azok, azok), csak nem tesznek fel idióta kérdéseket pl. itt Gyakorikérdések.hu-n.

2011. jún. 26. 21:21
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Kellene pedig tudatni velük! Nem baj, ha már a legelső felvilágosító órán szó van róla. Én mondjuk távolról sem vagyok megelégedve az iskolai felvilágosító órákkal, sokmindenen átsiklanak. Már a 10 éves lányomat korának megfelelően felvilágosítottam, tudja, hogyan lesz a kisbaba, menstuáció, stb. Nem kívánom, hogy az osztálytársaitól, illetve felvilágosító órán tudja meg a dolgokat, mert az meglehetősen zavaros, homályos, durva.
2011. jún. 26. 21:22
 8/28 anonim ***** válasza:
Ja az előzőhöz 30/N
2011. jún. 26. 21:23
 9/28 anonim ***** válasza:
16%

Azért nem kell erről beszélni mert kiskorúak, és nem természetes dolog, pont. Bármit is mondanak a gyerekek. Amúgy meg a szülők nagy része zsigerből kivenné az iskolából a gyereket ha ilyenre sor kerülne, de minimum jelenetet rendeznének.

Az meg a többséget(engem se) rohadtul nem érdekli hogy a homik hol teszik fel a kérdéseiket ezzel kapcsolatban. Hol szerzik az ismereteiket és hol ismerkednek.

2011. jún. 26. 21:27
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Pl egy-két mondatban azért elmondhatnák. Ilyesmikre gondolok:

"Vannak olyan emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Ezért nem kell lenézni őket, egyszerűen ilyenek..."

2011. jún. 26. 21:33
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!