Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szexuális felvilágosító órán általános iskolában miért nincs szó a homoszexualitásról?
Úgy értem, hogy miért nem beszélnek arról hogy milyen fertőzések vannak ott, meg az anális szexnél mire kell ügyelni, higiénia stb. Vagy csak nálunk nem volt szó annak idején?
19/f
Nálunk érintőlegesen megemlítette a tanár (heteroszexuális férfi), hogy igen, van ilyen is. De miután elkezdett pofázni az osztály, a többség fújolni, inkább félbeszakította a mondatot, és elkezdett másról beszélni.
Én is szükségesnek tartom, hogy legalább egy-két mondatban említést tegyen róla a tanár, csak afféle tényközlő módon.
Nekem sokat segített volna, 14 évesen, ha legalább rendesen hallom; nem éreztem volna úgy, hogy el kell bújnom ezzel az állapotommal az osztálytársaim közt (itt arra gondolok, hogy közel hat évig, ha faggattak, mit gondolok erről-arról a fiúról, tetszik-e nekem, inkább szóvicceket gyártottam, mert azt hittem, lebukok, leköpnek, ha igazat mondok stb.).
Egyszer egy osztálytársam kapott engedélyt, hogy az orális szexről beszéljen kb. 5 percben. Akkor megemlítette, hogy itt is, ott is gyakori formája az örömszerzésnek, de nem kevésbé veszélyes, mint a vaginális szex, stb.
[21:18-as vagyok, mellesleg lány.]
Másrészt, ahogy a kérdező is írja, a szex nem feltétlenül a szaporodásról szól, hanem az örömszerzésről IS. Azzal, hogy megemlítik egy biológia órán a homoszexualitást, nem válnak a gyerekek meleggé és leszbikussá (akik azok, azok), csak nem tesznek fel idióta kérdéseket pl. itt Gyakorikérdések.hu-n.
Azért nem kell erről beszélni mert kiskorúak, és nem természetes dolog, pont. Bármit is mondanak a gyerekek. Amúgy meg a szülők nagy része zsigerből kivenné az iskolából a gyereket ha ilyenre sor kerülne, de minimum jelenetet rendeznének.
Az meg a többséget(engem se) rohadtul nem érdekli hogy a homik hol teszik fel a kérdéseiket ezzel kapcsolatban. Hol szerzik az ismereteiket és hol ismerkednek.
Pl egy-két mondatban azért elmondhatnák. Ilyesmikre gondolok:
"Vannak olyan emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Ezért nem kell lenézni őket, egyszerűen ilyenek..."
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!