Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Amikor az emberek a tinik...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amikor az emberek a tinik felelőtlen szexuális életéről beszélnek, nem jut eszükbe, hogy ez szimplán biológia, és így a természetes?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy 14-16 évesen már érett egy fiú és egy lány is a szexre testileg. Ez szimplán biológia, nyilván már az ősembereknél is így volt. Az hogy lelkileg is érettnek kell lenni, és hogy egy 15 éves még nem az, az szimplán a mai társadalom hibája.

Egyébként mindenben teljesítjük a biológiai igényeinket: korlátlanul zabálunk, szunyálunk, wc-zünk. Maslow piramisa (pszichológia) szerint ezekkel az elsődleges fizológiai szükségletekkel pont egy szinten van a szex.

Miért feledkezünk meg róla, hogy mi is csak élőlények vagyunk, és folyton a szabályozási mániánk "kurvít" el minket?

2011. jún. 11. 15:16
1 2 3
 21/25 napietus ***** válasza:

ahogy minen ember, minden gyerek is más. lehet, hogy én akkor sem lettem volna kis ribi, ah elengednek, lehet, de nem biztos. van egy régi osztálytársnőm, aki már 8.-ban bulizni járhatott, meg fiúi voltak, aztán végigment rajta a fél megye, és mikor huszonévesen már a harmadik komoly barátja, akivel ő házasságot tervezett volna, dobta ki azzal, hogy "ne haragudj, de sok rosszat hallottam rólad..." (pedig akkor már észre tért) a fülem hallatára kiabált sírva az anyjához, hogy "anyu, miért engedted???". a kamaszok feszegetik a határokat. ha nem szabad cigizni, cigiznek a mosdóban. ha cigizni szabad isznak, ha azt is drogoznak. és közben sokan belülről szinte kiáltanak, hogy "nem látod, anya?!? szólj már rám!!!"

fentiek kiegészítésére: Kodály Zoltánt megkérdezték, mikor érdemes elkezdeni a zenei nevelést. azt válaszolta, hogy a születés előtt 9 hónappal. ez a nevelésre általában is igaz. az úgy nem megy, hogy mindent szabad, aztán 13 évesen elkezdjük nevelni, az már veszett fejsze nyele. normálisan nevelt 14 éves lány nem fekszik le a barátjával, ha nem hangzik el a kifejezett tiltás, akkor sem. és később sem szexel akárkivel, védekezés nélkül. tehát ezt pici kortól kell a szülőknek megalapozni, kamaszkorban már késő kapkodni. apám azt mondta, 14 éves korig nevelünk, onnantól megesszük, amit főztünk. van benne igazság.

2011. jún. 11. 16:20
 22/25 napietus ***** válasza:
ja, lázadozásról: aki 20 évesen nem forradalmár, annak nincs szíve. aki 40 évesen is az, annak nincs esze. szóval ez is életkori sajátosság, és normális.
2011. jún. 11. 16:21
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el mindent, de ezeknek a kérdéseknek nem sok értelme van. Az embernek van egy biológiai kvázi ösztönlény oldala és van egy lelki oldala. Mindkettőt befolyásolja a külvilág, társadalom felépítése, társadalmi elvárások. Így senki nem engedheti meg magának, hogy az életét, a biológiai ösztönök szintjén megrekedve aszerint alakítsa ki. A szabályozó tényezőknek, akár erkölcsi, akár jogi tényezők minden ember alá van vetve, ezek kellenek a társadalom problémamentes működéséhez. A társadalom működéséhez az is kell, hogy az egyes emberek iskolázottak, legalábbis alapműveltség szintjén (legalább érettségi) legyenek. Ebből kifolyólag, aki kevesebbet élt, kevesebb élettapasztalatot szerzett, nincs azon a műveltségi szinten sem, ami az átgondolt döntések meghozatalához szükséges, és nem tudja mérlegelni a döntések következményeit. Szóval ne jöjjünk bár az ilyen mert biológiai szükséglet dumával, ezeregy dolog van azon kívül is.

Egyébként én tiniként mondhatni teljesen normális voltam, nem akartam lázadni, stb így értem a "normálisat". Mégis így 20onévesen jöttem rá, hogy mennyire "gagyi" voltam :) és mennyire más értelmi és lelki színvonalon voltam. Aki tiniként szexel, azért teszi, mert úgy érzi ezt kell, ez a menő, vagy a pasija elhagyja, a barátnőm is csinálja, én miért ne, cikiznek mert szűz vagyok, stb. Szerintem ezek a leggyakoribb okok és motiváló tényezők a tinik körében, ugyanis ha annyira szerelmesek és érettek lennének, pont az hogy belátnák, később is ráérne elveszíteni. Tininek hiába magyarázod a védekezést, nagyon sok, nem az hogy nincs tisztában vele, egyszerűen nem fogja fel, és pont itt jön a képbe az, hogy nincs azon az "agyi szinten" hogy komolyan átlássa, neki ebből bizony problémája baja is lehet. Úgy áll hozzá, ugyanmár miért pont velem történne meg, velem úgyse fog. Jellemző pont a kamaszokra az én "sérthetetlen" vagyok tudat, és meg vannak győződve nekik nem árt semmi.

Amivel még gyakran jönnek: már régen is 14-15 évesen szeltek hiszen férjhez adták őket. Igen ám, csak hogy egyrészt nem fűvel-fával akárkivel történt, másrészt meg gyermeknemzés céljából történt. Úgy hogy akkor mondhatnám azt, hogy aki 14-15 évesen szexelni szeretne, menjen férjhez, és szüljön gyereket is, legyen háztartásbeli. Valamint az akkori lányok teljesen más értelmi szinten voltak abban az életkorban, úgy lettek nevelve, hogy elláthassák a háztartást, gondoskodjanak a családjukról, és nem a facebookon meg az msn-en töltötték a délutánt, és gépeltek be érthetetlen szövegeket, amiben több a smile mint a valóságos tartalom.... talán ezeken is el kéne gondolkodni...

2011. jún. 11. 16:48
 24/25 anonim válasza:
amit az ember csinál, az már általában nem biológia. ha valaki tizenakárhány vagy akár több évesen lefekszik valakivel, nem azért csinálja, hogy gyereke szülessen az illetőtől. a lelki érettséget valóban a társadalom okozza, de ezt el kell fogadni, mert akkor azt is a társadalom okozza(vagy pont nem), hogy aki nagyon fiatalon vesztette el a szüzességét, húsz éves korára kiég és el van cseszve az élete.
2011. jún. 11. 16:51
 25/25 anonim ***** válasza:

Egy meglehetősen jó kérdés, és egy meglehtősen jó vita kerekedett belőle. Jó, ez a két tábor ami kialakult bár még nem tudtam mindet végigolvasni.

Az én véleményem a következő: Lehet 14-16 éves korban már szexuális életet élni, nemrég olvastam egy felmérést, hogy az ilyen diákoknak általában az iskola is jobban megy. Viszont amit ott kihangsúlyoztak és ezzel nagyon egyetértek, az az, hogy mindkét félnek eléggé érettnek kell lennie, ahhoz, hogy tudják, hogy járhat a dolog veszélyekkel, és egy még az adott korban nem kívánt gyermekkel. Ha egy gyerek teherként jön a világra akkor az régen rossz. Tehát, röviden: Onnantól lehet szexelni, hogy mindkét fél tudja, hogy gyerek és betegségek lehetnek belőle és tesznek ez ellen. Ellenkező esetben várni kell még. Egyébként annyiban különbözünk a többi élőlénytől, hogy van egy tudatos énünk és nem csak az ösztönök irányítanak, legalábbis jobb esetben.

18F

2011. jún. 11. 17:33
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!