Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor az emberek a tinik felelőtlen szexuális életéről beszélnek, nem jut eszükbe, hogy ez szimplán biológia, és így a természetes?
Arra gondolok hogy 14-16 évesen már érett egy fiú és egy lány is a szexre testileg. Ez szimplán biológia, nyilván már az ősembereknél is így volt. Az hogy lelkileg is érettnek kell lenni, és hogy egy 15 éves még nem az, az szimplán a mai társadalom hibája.
Egyébként mindenben teljesítjük a biológiai igényeinket: korlátlanul zabálunk, szunyálunk, wc-zünk. Maslow piramisa (pszichológia) szerint ezekkel az elsődleges fizológiai szükségletekkel pont egy szinten van a szex.
Miért feledkezünk meg róla, hogy mi is csak élőlények vagyunk, és folyton a szabályozási mániánk "kurvít" el minket?
Én veled értek egyet kérdező!
Az, hogy valaki 14 évesen szexel, az nem jelenti azt, hogy teherbe esik, mert igenis vannak olyanok, akik nem felelőtlenül szexelnek.
18 éves vagy. Ferenc József ennyi idősen lett magyar király. az ükapám ennyi idősen édesapja halála után átvette egy nagybirtok vezetését. DE: egy mai 15-16, de még 18 éves sem képes fenntartani önmagát (bár 18 éves ha nagyon muszáj már igen). a társadalom szemében pedig az a felnőtt, aki képes erre. tehát egy 15 éves még vastagon gyerek, ha a jog szemében nem is az már.
én 29 vagyok, és iszonyat hálás azért, hogy a szüleim annak idején fogtak, odafigyeltek a társaságomra és a szabadidőmre. mindent, amit elértem, a sportsikereimet, a szakmai előmenetelemet, de még a jó házasságomat is ennek köszönhetem.
tudod, a kisgyereknek nincs veszélyérzete. egy totyogós simán kimegy a korlát nélküli erkélyre, azért van az anyja, hogy megfogja. ugyanez a szexszel a kamaszoknál.
"Egyetértek az előttem szólóval, lejöttünk egy ideje a fáról, talán túl kéne lépni azon, mint diktálnak az ösztönök. "
Azt miért tűrik el az emberek simán hogy állat módjára írtjuk ki egymást a Közel Keleten?
Házasság: egy nagy hülyeség, amit manapaság megint rosszul értelmeznek az emberek. Az eredeti, az életre szóló kötelék kéne, nem ilyen látszat dolog, amit házasságnak hívnak.
Te nyilván sokat melózol és nagy bölcsességel rendelkezel az élet minden területén azt mondd el nekem értek már el-e vmit az emberek tiltással valaha is a történelem során? Na ugye hogy nem, a diktatúráknak mindig szomorú vége lett. Nem tiltani kéne, hanem okítani, egyenrangú félként kezelni a tinédzsereket.
"Keress egy fát, költözz rá fel, és majd ha túlléptél ezeken, akkor lejöhetsz.
Egyelőre nem vagy elég érett, hogy uralkodni tudj az ösztöneiden, és be tudj illeszkedni a társadalomba. "
Föl is költöznék ha tudnék fára mászni, meg nem unatkoznék marhára ott. Most mondj egy dolgot ami olyan marha jó ebben a társadalomban (a magyarban pl.), hogy érdemes miatta legorombítani embereket.
" egy mai 15-16, de még 18 éves sem képes fenntartani önmagát (bár 18 éves ha nagyon muszáj már igen). a társadalom szemében pedig az a felnőtt, aki képes erre. tehát egy 15 éves még vastagon gyerek, ha a jog szemében nem is az már."
Teljesen egyetértek, és tudom, egy ember nem elég hogy ezen változtasson. De attól még egy 15 éves nem ostoba, nem szabadna 5 éveshez viszonyítani. Nem attól felelőtlen és nem bírja fenntartani magát mert fiatal, hanem mert tudatlan, azért tudatlan mert ovisként kezelik, és nem mondanak el neki semmit, csak reflexből tiltanak. A társadalom meg arra rendezkedett be h minél tovább húzzák az időt állítólagos oktatással amitől teljesen eltolódik hogy egy gyerek önfenntartóvá válhasson (ha esetleg akar).
sok szülő kevés időt szán a gyerekére, ez sem feltétlenül az ő hibájuk. nekem sem engedte anyám, hogy fiúzzak 14 évesen, de nem úgy érte ezt el, hogy tiltott, hanem hogy egyszerűen nem volt rá időm. ehhez viszont neki sokat kellett szervezkednie, tennie az ügy érdekében. és azért is, hogy ne mászkáljak akárkikkel. sajnos sok szülőnek annyira sokat kell dolgoznia, hogy az ilyesmire nem ér rá, ugyanakkor szeretné megkímélni a gyerekét attól, hogy tönkretegye az életét.
teraszos példánál maradva: először berántom a teraszról, ha kell, durván, ha kell, úgy megszorítom a kezét, hogy fájjon, inkább ő sírjon a nappaliban, mint én a temetőben (ez a tiltás, nem engedés fázisa)
aztán elmagyarázom neki türelmesen, többször, hogy miért is nem szabad a teraszra kimenni, amíg nincsen rajta korlát (ez a szexuális nevelésben a felvilágosítás fázisa).
az első semmit nem ér, ha nem követi a második. az az időigényesebb. nekem anyukám mindig, minden kérdésemre válaszolt a megfelelő szinten. sosem ültetett le, hogy "na, most akkor felvilágosítalak", de így szépen lassan mindennel tisztába kerültem, és mire oda jutottam, hogy már lehetett, tudtam, mire figyeljek oda.
meg a másik, lányoknál sok anya elmulasztja elvinni a lányát nőgyógyászhoz, amikor tudomására jut, hogy szexuális életet él. ez nagyon nagy hiba, mert nem alakul ki benne a rutin, hogy évente el kell mostantól menni, és inkább a hasonlóan "tájékozott" barátnőitől kér tanácsokat, amiket az orvostól sokkal jobb lenne megkérdezni. ezzel konkrétan az élete és az egészsége is veszélybe kerül, nemcsak a jóhíre.
bocs, hogy hosszú lett, de ezek mind hozzá tartoznak szerintem.
napietus.blog.hu:
jó de egy 14 évest már nem kell rángatni engem már nem kellett megértettem a dolgokat első szóra. ha anyám azt mondta amikor 16 évesen (MÁR!!!) iszogattunk bulikon, hogy ne igyak túl sokat, elmagyarázta, h ő is volt nagyon részeg, de ráérek még ezzel az egyetemig (akkor már úgysincs választás, pontosabban, már csak én választok), ne roncsoljam szét az agyam már 15 évesen.
oké h sok tinédzser szellemi szintje sehol nincs de ennek valahol meg van az oka... a tesóm folyton nyavalyog h a haverjai olyan gyerekesek... és tényleg... 16 évesek, de közük nincs a tesómhoz... olyanok mint az ovodások. és miért? mert otthon pont úgy nevelik őket a szüleik, a tanárok nem engedik ki szünetben őket a teremből h nehogy tönkretegyenek vmit vagy magukat... mint valami ovodában!
a szexre is ez jellemző, semmit nem tudnak róla, felvilágosítás van már 14 évesen, de hát sok értelme nincs. onnantól kezdődik: a szex rossz, nem szabad. aztán valóban vannak ezek a dolgok, amiket itt napmintnap látni ezen az oldalon is.
"de ez az élből lázadozás a felnőttek ellen pont hogy gyerekes gondolkodásra vall :)"
nem a felnőttek ellen lázadok (elvileg már én is az vagyok vagy mi), hanem az egész világ ellen, ez rém gyerekes tudom, de azért nem is azok kerültek bele a történelem könyvekbe akik homokba dugták a fejüket :D nyilván nem leszek hős attól h ezen az odlalon okoskodok, de a (bármi ellen) lázadó magatartás alapjában véve sztem nemhogy rossz, hanem jó.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!