Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Aszexuális vagyok (18/F)....

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aszexuális vagyok (18/F). Sokak szerint miért különleges a jellemem?

Figyelt kérdés

[link]

Jellemző rám sok tulajdonság fenti wikipédia-cikkből, viszont az biztos különbség, hogy én nem szeretnék sem párkapcsolatot, sem házasságot. Biológiai szempontból egészséges vagyok.

Egyébként, szerintem a szeretet nagyszerűbb érzés a szerelemnél.

Ezen kívül is "más" vagyok, mint a többi velem egykorú: nem iszok, nem dohányzok, nem beszélek soha sem csúnyán, nem voltam még discoban, stb... A felnőtekkel vagyok leginkább egy hullámhosszon (jól el tudok beszélgetni velük), de van néhány fiatal kivétel is. Nagyon kötődök a családomhoz, hatalmas nagy szeretet "fűz hozzájuk". A természetben találom meg az örömöt (gyakran kirándulok, fotózok, "madárlesezek"). Ezen kívül szégyenlős is vagyok.

2011. máj. 4. 23:15
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
65%

az asperger szindróma behatárolhatatlan és simán magába beszéli az ember, ha el akarja hinni. olyan mint a horoszkóp az asztromolyoknak. ja és ami nagyon fontos:

TÚL SOKAT FOGLALKOZOL MAGADDAL

2011. máj. 5. 00:14
 12/39 anonim ***** válasza:
53%

na igen nem tűnsz aszexuálisnak ahogy így jobban leírtad

Asperger sem hiszem

ha ennyire zavar akkor menj el pszichológushoz , mert otthon diagnosztizálás netről eléggé nem ér semmit , sőt bemesélsz magadnak dolgokat és rosszabb is lesz

2011. máj. 5. 00:34
 13/39 anonim ***** válasza:
90%
Ajjaj, öndiagnózist azt ne! Nagyon-nagyon kevés valódi aspergeres létezik, és irdatlanul sok, aki a neten olvasott tünetek alapján annak tartja magát.
2011. máj. 5. 00:36
 14/39 anonim ***** válasza:
73%
Olyan fiatal vagy még... Lehet, hogy épp a gátlásosságod az egyedüli probléma... Lehet, hogy tudat alatt "magyarázod be" magadnak ezt a diagnózist, csak hogy megértsd a saját lelkedet, holott talán csak az önbizalomhiány gátol ezeknek az érzéseknek a felszínre törésében. Nem kötözködni akarok, és lehet, hogy nincs is igazam, de szerintem el kéne menned pszichológushoz, vagy kineziológushoz, mert simán lehet, hogy semmi ilyesmi sincs a háttérben, csak a kamaszkori szokásos problémák nálad erősebbek, mivel írod is, hogy mennyire érzékeny vagy. Lehet, hogy ha egy szakember segít feloldani ezeket a gátakat benned, akkor kialakul benned a párkapcsolat igénye.
2011. máj. 5. 07:12
 15/39 anonim ***** válasza:
69%

07:12-es vagyok újra.

Nem is akarsz saját családot később? Írod, hogy fontos a család, meg a szeretet, így is van, de akkor hogyan képzeled a távoli jövőt?

Az, hogy a mai zenék, szóhasználat, flegmaság, közönségesség nem tetszik, nem jelent semmit, szerintem a legtöbb tini hasonlóan érez, csak nem merik felvállalni, mert "az nem menő"... Talán tényleg intelligensebb vagy annál, hogy birka mód loholj utánuk, emiatt nem tudsz beilleszkedni, de ez sem feltétlenül jelenti, hogy Asperger-szindrómád van...

Szóval csak azt akartam kihozni az egészből, hogy abból, amiket leírsz nem feltétlenül következik aszexualitás vagy Asperger-szindróma, (persze tudom, nem kizárt ez sem) sok-sok minden lehet a háttérben, amin kineziológus vagy pszichológus segíthet, olyan fiatal vagy még.

Amúgy elég kétélű ez a dolog, mert ha elmennél szakemberhez, és (tegyük fel) kiderülne, hogy nem vagy aszexuális, csak zárkózott és idegenül érzed magad a mai tinik világában, akkor két eset lehet, az egyik, hogy rátalálsz a szerelemre, és rájössz, hogy kár lett volna ezt az érzést kihagyni, a másik dolog, hogy rájössz, hogy a mai tini diszkócicákkal nem tudsz mit kezdeni, mert nem vagytok egy hullámhosszon, ezért nehezen találsz párt...

2011. máj. 5. 07:49
 16/39 anonim ***** válasza:
81%

Az hogy valaki azsexuális még nem jelenti azt hogy aromantikus... lehet a párkapcsolat és a szerelem működne, de a szex nem. Ilyen is van.

Ha mindkét szempontól teljesen semleges vagy, viszont könnyebb életed lesz talán, mert nem kell a párod miatt kompromisszumot kötni meg hasonlók.

2011. máj. 5. 08:00
 17/39 anonim ***** válasza:
Mi a különbség az aszexuális és a frigid ember között?
2011. máj. 5. 10:17
 18/39 anonim ***** válasza:

10:17:

A frigidek/impotensek szeretnének szexelni (általában), de képtelenek orgazmust átélni / merevedést produkálni vagy fenntartani.

Az aszexuálisak képesek az orgazmusra/merevedésre, de nem vonzódnak szexuálisan senkihez, a testiség ilyetén formája vagy undorítja, vagy teljesen hidegen hagyja őket.

Szóval képzelj el egy heterót, aki szexuálisan nyilván nem vonzódik a saját neméhez, megvan? Na, az aszexuálisok mindenkivel így vannak.

2011. máj. 5. 10:43
 19/39 anonim ***** válasza:

én is aromantikus aszexuális vagyok (21/L), és rám is kicsit furán néznek, amiért semmiféle párválasztó viselkedésmintát nem mutatok =) szerintem a legtöbben azt hiszik, valami szörnyű perverziót próbálok eltakarni az 'aszex vagyok' szöveggel. bár nem sok embernek mondtam el eddig.

a többi tulajdonságod, amelyektől különcnek látszol, nem kapcsolódnak az identitásodhoz. amúgy a természetszeretet és a nem hétköznapi zenei ízlés rám is igaz.

amnit nem értenek az emberek, arra furcsán néznek. és sokak számára a fajfenntartó ösztön az élet alapja. - igazuk van különben, szokott olyan érzésem lenni, hogy genetikai zsákutca vagyok. na de ez van.

valaki kifejtené az egyke+idős szülők koncepciót? ez tökéletesen igaz rám, kíváncsi vagyok, hogyan függenek ezek össze.

2011. máj. 5. 13:10
 20/39 anonim ***** válasza:
88%

Én éveken át hittem úgy, hogy aszexuális vagyok. A különbözőségemn miatti kitaszítottság dacossá tett, és ezért azt éreztem, hogy a többiek boldogok, de én több vagyok náluk. De utólag tudom, hogy csak abban voltam/vagyok különböző másoknál, hogy mindig gondolkodom, mélyen, és sokat. A gátlásosság, és a túl sok gondolkodás megőlte a tettet, és elhitettem magammal, hogy nem is vágyok arra, amit nem tudok elérni. Nem hittem el, hogy mindenki mennyire felszines, de nem voltam egyedül.

De elmúlt... Pár jó barát, egy csodálatos hölgy, és kb 15 év kellett hozzá

Ui.: Amúgy lehet lökött vagy, de ezek a művek, amiket belinkeltél eszméletlen gyönyörűek. Megkönnyeztem őket...

27/f

2011. máj. 5. 13:39
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!