Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » A "szex csak házasság után"...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "szex csak házasság után" felfogás már elavult?

Figyelt kérdés
Én mindig is úgy gondoltam, hogy nem tudnék úgy, mint körülöttem a többiek egy-két hónap, netalán HÉT után lefeküdni valakivel, nem dobnám magam oda csak úgy minden fiúnak, aki az utamba kerül Én egyedül egy valakinek szeretném odaadni magam, házasság után. Vagy felesleges ilyen emberre várnom, mert ez a felfogás már "nem is létezik"??
2011. ápr. 27. 22:26
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
78%

Hasonlóan gondolkodom, de még nem tudom, mi lesz. Szűz vagyok, 17-18 éves korig nagyon erősen bennem volt, hogy egyszerűen "nem lenne szabad", azóta rugalmasabb vagyok ebben a kérdésben, de még mindig nem 100%, hogy hogy lesz. A másik féltől is függ - milyen erősek az érzelmek, biztonságban érzem magam-e mellette, összepasszolunk-e értékrendileg, mennyire tervezhetek vele előre. Csak úgy nem adnám magam oda senkinek. Pláne nem 1-2 hét után.

Én így vagyok. Tarts ki az elveid mellett, mert azok (is) teszik az embert olyanná, amilyen.:)

2011. ápr. 28. 11:38
 22/36 anonim ***** válasza:
39%
Nem elavult felfogás, ideális esetben ez lenne a normális! Na de ideális esetben válások sem lennének. Meg háborúk, meg bűnözés sem...
2011. ápr. 28. 11:54
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem az elavultság itt a lényeg.

Abból állna ez a felfogás, hogy az ember beleszeret valakibe, és kitart mellette egész életben. És itt nem csak konkrétan a szexről van szó, hanem a mindennapi dolgokról is.

Ezt csak a nagyon kitartó, céltudatos és elfogadó emberek tudják megcsinálni. És mindkét félnek ilyennek kell lennie, és úgy lehet boldog életük.

Ha már az egyik fél önfejűbb és a másik teljes mértékben alkalmazkodó, akkor is működhet a dolog, de csak látszólag. Mert ha az alkalmazkodó fél belegondol, hogy valóban boldog-e és vele is törődve van, akkor rájön, hogy nem. Aztán vagy tűr élete végéig, vagy előbb-utóbb elválnak.

Régebben bűn volt a válás, beletörődőbbek voltak. Manapság szinte divat lett a válás, mert ugye fontosabb a boldogság...

Na és akkor itt jön az, hogy talán mégis inkább célszerűbb házasság előtt tapasztalódni (nemcsak szex terén, de emberismeret, együttélés, stb szempontból is).

Lássuk be, magunk sem vagyunk tökéletesek, és 1-2 csalódás után könnyebb felismerni az igazit és vele nem elkövetni az eddigi hülyeségeinket.

Ha arra gondolok, hogy az első párommal kellene együtt élnem, hát beleborzongok. Jól kijöttünk egymással amíg "jártunk" és főleg a közös programokban értettünk nagyon egyet. De aztán egyre jobban megismertem, neki teljesen más életfelfogása volt, ami például az első évben nem is derült még ki számomra. Nem tudtunk együtt élni, talán 1 hét volt a rekord, hogy nem veszekedtünk. Na és még a szexről nem is beszéltem. Tudod, kinek van ahhoz kedve, ha folyton veszekszik. Amúgy meg elsők voltunk egymásnak, ami nem baj. Csak ő ott is nagyon önző volt... Ja meg kíváncsi, hogy mással vajon milyen lehet. Nem csalt meg, csak emlegette, hogy ha kipróbálnánk mindketten mással is...

Szóval egy igazi kapcsolat nem a veszekedésről meg a próbáljuk ki mással is dolgokról kell szóljon.

De nehéz olyat találni, aki első kapcsolatába lépve igazán elfogadó tud lenni.

2011. ápr. 28. 12:47
 24/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Valaki írta, hogy nem érti hogy csak a betegségek miatt miért, neki mondanám, hogy nem CSAK, hanem ez is benne van valamennyire, ami miatt várnék.

Utolsóhoz meg csak annyit, hogy pont ez a baj szerintem, hogy sokaknál azelőtt történnek komolyabb dolgok, mielőtt igazán megismernék egymást...

2011. ápr. 28. 15:06
 25/36 anonim ***** válasza:
88%

Mindig is elavult volt kivéve a vallási körökben

na most megint lepontoztok de ez van

te meg csak addig akarod magad 1 embernek adni míg oda nem adod és sírógörcsöt nem kapsz hogy mekkora hülye voltál

bocs ez a véleményem

2011. ápr. 28. 15:10
 26/36 A kérdező kommentje:
nem szoktam lepontozni azért, mert valakinek más a véleménye, mint az enyém! :)
2011. ápr. 28. 16:02
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyik haverom 1 év után 22 évesen(csaj 25) feleségül vette a barátnőjét, és nem tudtuk lebeszélni. majd 2 év múlva írok neked, hogy mi történt a kapcsolatukkal, de ahogy elnézzük, csak lyuk hiánya volt. egyébként: mielőtt megveszel egy cipőt, felpróbálod. ez mind2 fél részéről érvényes. ha valakit szeretsz, akkor boldoggá akarod tenni, és a szeretkezés a boldogság egy változata. ha valakit szeretsz, akkor nem fojtod vissza az érzéseid. ez az én véleményem. nem vagyunk a középkorban, nincsen kötelező házasság előtti ártatlanság, választhatsz, de ha a párod szeret, nem érdekli, hogy tapasztalt vagy-e vagy sem... és egyébként szerintem jobb, ha a csaj nem szűz, nem kell betanítani :D - sry az offért :D
2011. ápr. 28. 21:36
 28/36 A kérdező kommentje:
Majd várom az eredményeket, köszi!! :D
2011. ápr. 29. 11:50
 29/36 anonim ***** válasza:

Hát mire egy pár eljut a házasságig az sem 3-4 hónap (bár kivételek vannak)! Személyfüggő, én éveket biztos nem várnék senkire... A puding próbája az evés. :)

25F

2011. ápr. 29. 11:53
 30/36 anonim ***** válasza:
Na igen, azért manapság vicc, hogy fiatal párokat az oltár előtt nem lehet látni. A fotósoknál sem látok lassan egy fiatal menyasszonyi képet sem kitéve. Ez önmagában rettenetesen elszomorító, szabályosan lehangoló, na de ebből kiindulva várjon 35 éves koráig az átlag ember? A szexuális életet nem csak túl korán lehet elkezdeni, van egy másik oldala is ennek, amikor pedig túl későn kezdik és ez sem egészséges.
2011. ápr. 29. 15:30
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!