Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha tudnád, hogy HPV-d van, elmondanád az új párodnak?
Figyelt kérdés
Ha tudnád, hogy fertőzött vagy HPV vel, elmondanád neki, mielőtt lefeküsztök vagy szó hang nélkül megfertőznéd, és úgy tennél mint aki ártatlan.
Pl: Ha már ott tartotok, hogy gyereket akartok, vagy ő nem akarja, hogy gumit húzz, bár lényegében simán orálisan is el lehet kapni ha utána megnyálazza a punciját.
2011. ápr. 18. 10:14
11/14 anonim válasza:
A HPV nem egyenlő a nemi herpesszel.
A HPV-t a HPV vírus okozza, a herpeszt meg a herpesz vírus.
Egyébként a lakosság baromi nagy része fertőzött HPV-vel. Az óvszer pedig egyébként sem nyújt védelmet ellene.
Ha beteg lennék, akkor elmondanám a páromnak, és elmennénk együtt orvoshoz, megbeszélni, hogy mivel jár, mit lehet tenni.
12/14 anonim válasza:
Szerintem mondd el mindenképp, abban nem tudok tanácsot adni, hogy mikor, hogyan, de egy barátnőm úgy járt, hogy már 8 hónapja együtt volt a pasijával, és a srác egy szót sem szólt, megfertőzte a csajt, aki csak akkor vette észre mikor már komoly volt a baj. És a lány ennek ellenére együtt maradt vele, de én biztos otthagytam volna. Nem a betegsége miatt, hiszen óvszerrel is védekezhetünk, hanem amiatt, hogy nem voltam neki elég fontos ahhoz, hogy ne veszélyeztesse az egészségemet.
13/14 anonim válasza:
21/L vagyok, a HPV-nek semmi köze a herpeszhez... a herpesz vírus hivatalos megnevezése a HSV-1(száj) és HSV-2(nemi)
14/14 alfa147 válasza:
Először is a férfiak 80%-a HPV hordozó, így nem is szűrnek minket. (Nem is igazán értem, hogy te honnan tudod, hogy az vagy?) A HPV-nek több tucat szerotípusa van, amik közül a 16-os és 18-as okoz méhnyakrákot. Néhány szerotípus genitális szemölcsöket okoz (ezek a jóindulatú típusok) és ezeknek semmi köze nincs a HSV törzsekhez. Az igaz, hogy ha valaki egyszer fertőzötté válik, akkor élete végéig hordozó marad, de ez nem jelenti, hogy minden esetben át is fogja adni, ez főleg a másik fél immunrendszerén múlik. Ergo teljesen fölösleges közölni a pároddal, hogy hordozó vagy (persze természetesen, ha kimutatottan 16-os, vagy 18-as szerotípusról van szó egy előző partnertől, akkor más a helyzet!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!