Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza lehet hozni a szerelmet és a szenvedélyt egy kapcsolatba?
Férjemmel hét éve vagyunk együtt, nemrég házasodtunk össze, viszont valami nagyon elkezdett mélyrepülésbe átmenni. Alig van köztünk szex, havi egyszer, akkor is nagyon rossz. Már egyáltalán nem kívánom őt, viszont másokat nagyon is. Nincs gyerekünk, nincs közös hitelünk sem semmi. Volt, hogy próbáltam elé állni, de ő is lerázott engem, mert fáradt. Most ott tartok, ha ő közeledik, szinte idegenkedem tőle.
Mint embert, szeretem, de nem vagyok szerelmes egyáltalán már. Ha elhagynám, félek, hogy többet nem találok olyan férfit, aki szeret és megbecsül, vagy nekem nem felel majd meg senki. Hiányozna is, mint ember, hiszen már összeszoktunk, de közben nagyon nyomaszt az, hogy nem vagyok szerelmes, és nem vonz szexuálisan.
Ezt még helyre lehet hozni? Okolom magam, hogy lehet, hogy nem... De talán nem tehetek róla, vagy ő sem. Nem tudom. Megcsalni semmiképp nem akarom. Ha már egyáltalán nem bírom, akkor leülök vele, de félek őszinte lenni vele. Ő rám tette fel az életét, én meg közben így érzem magam... Ez nekem is fáj... :(
#10 az egyetemen az albitársaim is nagyon jó emberek voltak, segítőkészek, jófejek, tök jól kijöttünk - de mégsem voltam szerelmes egyikbe sem.
Nem mindegy, hogy csak élsz, vagy vegetálsz...
Más az értékrendetek, más a személyiségetek, most jött ki amikor elmúlt a rózsaszín köd.
"És ha azt érzem közben, hogy mások tetszenek, vagy beleszeretek valaki másba?"
Teljesen normális. A kezdeti rózsaszín ködöt leszámítva az ember észreveszi, hogy mások is vonzóak, és időnként akár szerelemszerű fellángolást is érez mások iránt, de ez nem mélyszerelem, hanem csak átmeneti fellángolás, és nem is annyira az illető valós lénye és személye iránt, sokkal inkább a róla alkotott illúzió felé.
"Úgy érzem ezeket az érzéseket nem lehet csak úgy elővarázsolni, vagy van, vagy nincs."
Ezek az érzések valóban nem gombnyomásra vagy parancsszóra működnek, de az sem igaz, hogy "vagy van, vagy nincs": lehet (és kell) tenni érte, hogy minél inkább kibontakozhassanak. A tűzre is tenni kell, hogy lobogjon, különben idővel már csak parázslani fog. Egy jó kapcsolat sem jön csak úgy jön magától, hosszú távon mindenképp dolgozni kell érte, hogy jó legyen.
"Több minden nem jó, nem egyezik a jövőképünk sem abban, hogy ki, hol akar házat venni, ő nagyváros, én kisváros."
És más egyéb is van, ami nem jó? Mert akkor lehet, hogy inkább először ezeket a dolgokat kéne helyre tenni.
Egyébként akárkivel is jössz össze, biztos, hogy lesznek különbségek. Ha nem a kisváros/nagyváros dologban, akkor valami másban. Nincs tökéletes partner, nincs tökéletesen egyező jövőkép vagy értékrend, a kérdés az, hogy áthidalhatónak érzitek-e a különbségeket, képesek vagytok-e mindkettőtök számára elfogadható kompromisszumot találni, vagy sem.
15. “És rohanni a tetszetős új fiú karjaiba, ő majd hét év után is ugyanolyan izgalmas lesz?”
Tudsz jobbat?
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!