Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy gondoljátok, jó volt megvárni?
Kicsit offos a válaszom, de talán idevag.
Én 16 évesen ismerkedtem meg a férjemmel, (igaz 26 évesen házasodtunk, 17 évesen feküdtünk le) de nem voltam soha mással, még csók sem.
Egyáltalán nem bánom, nem érzem azt hogy nem éltem ki magam stb.. Szépen fejlődött a szexuális kultúránk, mindent megbeszéltünk, nyitottak vagyunk. Az hogy milyen minőségű szex lesz a párkapcsolatban, az nem az előző partnerek számán múlik, hanem a két fél érzelmi és értelmi intelligenciáján, kommunikációs képességén.
Kérdező őszinte jó szándékkal csak egyet tudok javasolni, hogy racionális fejjel, külső szemlélőként gondold át, hogy a házasság előtti szex tiltása, elvárása honnan ered a történelemben, hagyományban. Az kinek jó, kinek volt jó és kinek szolgálta az érdekét.
A következő szempontokat ne hagyd ki: vallás, hatalom, arisztokrácia, az emberek irányítása, félelemben tartás, megtévesztés, a nők birtoklása.
Ha ez tényleg a saját erkölcsi értékrended akkor tedd így.
Ha mások elvárása akkor _szerintem_ gondold át.
Kérdezz meg egyébként 10 szerinted normális pasit, hogy hánynak tök mindegy, hogy volt-e már szexuális kapcsolatod és hánynak tragédia ha nem vagy szűz.
Én nem vártam, de az a véleményem, hogy ha ez saját elhatározás, akkor nincs vele baj,viszont fontos hogy a leendő férjednek is hasonló legyen a gondolkodása. Különben az lesz hogy esküvőig másvalakivel pótolja amit veled nem lehet, es akkor sanszos hogy utána is. Illetve a túl nagy tapasztalat különbség is szülhet feszültséget.
Viszont olyan is van, hogy két ember hiába értik meg egymast sokmindenben, az ágyban egyszerűen nem passzolnak. Masok az igények. Ez mondjuk kellemetlen ha hazasság után derül ki hogy mondjuk a pasi 2 perc után befordul a falnak, vagy naponta 10x akarja, vagy túl durva, vagy túl gyenge, vagy olyat akar ami neked kizárt, vagy akarmi ami neked nem jó. Vagy épp fordítva.
Én kb 16 évesen vesztettem el, a szüleil mindig azt súlykolták hogy majd házasság után szexeljek de legalább egy eljegyzést várjak meg.
Hála az égnek hogy nem hallgattam rájuk. 30 éves szűz lennék
(Am 2 pasival voltam összesen)
"Tudom, hogy még sokan vannak/voltak, akik a szexel vártak házasságig"
Nincsenek sokan, épp ellenkezőleg.
Egy ideig eléggé beleláttam egy erősen vallásos katolikus fiatal csoport működésébe.
Ismerek olyat, aki szűzen házasodott. Állítása szerint megérte. De nem tudom, mennyi hitelt lehet adni az állításának: végül is nagy gyötrelmek árán betartott valamit, amit a vallása elvileg előír - legalább annyi öröme legyen, hogy erősnek, ne pedig hülyének érezze magát.
Ismerek olyat, akik próbálták tartani, de közben rengeteget kérdeztek, rengeteget olvastak, rengeteget dilemmáztak, mert érezték, hogy nagyon hiányzik a kapcsolatból a szex.
Ismerek olyat, aki szerint házasság előtt egy-két alkalomtól nem fogsz a pokolra jutni.
Ismerek olyat, aki szerint ha nagyon szeretitek egymást, belefér.
Egy dolog közös volt bennük: az emberi létezés egy olyan alapvető oldalát, ami egy felszabadult, bőséges és változatos örömforrásként is szolgálhatna, mindegyiküknél rengeteg gátlás, lelkifurdalás és erkölcsi dilemma mérgezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!