Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a Motherless.com felhajtás ?
Egy szóval sem állítottam, hogy ne legyen büntetendő! Arról beszéltem, hogy nagyon naiv az, aki azt hiszi, hogy meg lehet oldani a problémát azzal ha nagy nehezen sikerült elérned egy-egy ilyen oldal beszüntetését. Nem fogja megoldani a problémát, mert majd lesz egy másik, aztán egy újabb... a végtelenségig.
Élhettek álomvilágban, hihetitek azt, hogy majd egyszer varázsütésre csak úgy eltűnik az összes ilyen oldal, de az internet nem így működik! Ezt kellene már végre felfogni! Tudod mit lehet tenni ellene?? Azt, hogy ésszel használjuk a social médiát, privátra állítjuk az instagrammot, facebookon még ismerősökkel sem osztogatunk meg mindent ész nélkül magunkról, a gyerekről pedig pláne nem! Ezt tudod tenni! Így tudod védeni magadat és a gyerekedet.
Könnyű mondogatni, hogy büntessük meg az elkövetőket, hogy kapjuk el őket, de a gyakorlatban ez nem így megy, hogy ,,perverzállatvagyok69" feltöltögetett képeket valahova, másnapra pedig börtönbe kerül. Amennyiben mégis odakerülne, szerinted hány ilyen elmebeteg van még? Szerinted hány olyan oldalra töltögetnek még fel képet beteg emberek ismerősökről amikről nem is tudunk? Mindig jön majd egy újabb.
Ezért kellene inkább a megelőzésről beszélni. Azt nyilván nehéz kivédeni, hogy valaki lefotózzon az utcán, de azt meg tudod akadályozni, hogy ellopják a képeid vagy a gyereked képeit... Ezen kellene elgondolkodnotok!
Én nem értem? Na jó, nem érdemes több időt pocsékolnom rád. Akinek esetleg sikerült értelmeznie az általam leírtakat, az majd magyarázza el neki. Nekem nincs türelmem hozzá.
Na jó, nem bírom ki, hogy ne próbáljam meg mégegyszer elmagyarázni, hátha végre megérted. Akkor szépen sorban reagálnék:
,, Allitod, hogy legyen szerinted is büntetendő, de basszus, az hogy erről beszelnek az emberek, és hírek készülnek róla, az része a folyamatnak."
Nem érdekel büntetik-e, nem érdekel mivel büntetik. Nem vagyok se ellene, se mellette. Miért? Azért, mert bevezethetsz bármilyen büntetést, nem lesz elrettentő ereje! Vannak országok ahol van halálbüntetés, mégis történnek gyilkosságok. Egy elmebeteget nem fog visszatartani a büntetéstől való félelem.
Abban igazad van, hogy beszélni kell az ügyről, ebben nincs köztünk vita.
,,Senki nem hiszi, hogy egy ilyen törvénytől befejeződik és soha nem fog ilyen történni."
Nos, pár sorral feljebb leírtam ebben a válaszomban a véleményemet.
,,Nem értem a hisztid. Mit javasolsz tehát? Legyen büntetendő, de ne beszéljünk rola? Mi van?"
Nem értem mit értesz hiszti alatt? A javaslataimat leírtam a 32-es válaszomban. A büntetendő részt kifejtettem fentebb, ebben a válaszomban.
Nem azt mondom, hogy magáról az ügyről ne beszéljünk, és nyilván jogosan felháborodhat rajta mindenki, követelhet szabályozást, büntetetést, de egy átlag embernek nem áll hatáskörében törvényeket hozni. Megoldást te nem javasoltál, csak felháborodtan szajkózod, hogy büntetni kéne. Ezzel pont semmire nem mész. Nem látom értelmét olyan dolgokon háborogni, olyan dolgokról beszélni, amikbe közvetlenül nincs beleszólásunk, ráadásul még ha lenne is, akkor sem oldaná meg a problémát.
Pontosan ezért próbáltam felhívni inkább olyan dolgokra a figyelmet, amit MI tehetünk! A megelőzésben látom a megoldást. Kitalálhatunk bármilyen büntetést, szabályozást, az áldozatok szempontjából rohadtul mindegy, hogy mivel fogják büntetni a bűnöst... Onnantól, hogy felkerült a netre a képük, már nagy valószínűséggel ott is fog maradni örökre. Ezért ugatok arról, hogy megelőzni kellene az ilyen dolgokat.
Az elmebeteg illető aki feltöltötte a lányokról a képeket, ki is írta a profiljára, hogy ismeri a lányok többségét akikről képet töltött fel. Valamelyik témába vágó kérdés alatt írta is egy válaszoló, hogy ismeri az illető exét, ezáltal tudja, hogy mind az exét, mind a jelenlegi barátnőjét feltöltötte arra a bizonyos oldalra ez a beteg állat...
Aki még ezek után is szabályozásról, büntetésről, törvények hozásáról szeretne diskurzust folytatni ahelyett, hogy elgondolkodna mennyire szerencsés nyilvános helyekre felrakni a képét, az bizony magára vessen ha legközelebb ő is felkerül egy ilyen oldalra. Ez a nagy magamutogatás ára...
“Nem érdekel büntetik-e, nem érdekel mivel büntetik. Nem vagyok se ellene, se mellette”
Ne haragudj, de ez az egyik legnagyobb ostobaság amit valaha hallottam. Gyakorlatilag azt mondod, hogy az emberek romlottsága miatt meg se kell legális keretet teremteni ezeknek a büntetésre. Nyilván nem az lesz, hogy onnantól senki nem tesz ilyet, de ha csak eggyel kevesebb ilyen lesz a büntetés hatására már az is jó lépés, nem gondolod?
,,Gyakorlatilag azt mondod, hogy az emberek romlottsága miatt meg se kell legális keretet teremteni ezeknek a büntetésre."
Nem. Nem ezt mondtam.
Tényleg utolsó kísérlet volt részemről az előző válasz. Nincs kedvem részletekbe menő, hosszú válaszokat írni olyan embernek, aki kiragad belőle másfél mondatot, majd kénye-kedve szerint forgatja ki azokat, hogy ,,csakazértis" belém köthessen. Okos enged, szamár szenved.
Szóval legyen igazad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!