Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség, nem vagyok biztos a nemi identitásomban!! 18/?
Mindig is fiús lány voltam; szívesen hordok férfiruhákat (sajna a szüleim nem igazán nézik ezt jó szemmel), szeretem rövidre vágatni a hajam, és sokszor mondták már, hogy a mozgásom nem túl nőies. Eddig tiszta sor, simán lehet egy lány ilyen.
Viszont észrevettem, mennyire feldob, ha fiúnak néznek, meg hogy mély hangom (főleg énekhangom) van. Egyszer egy kislány teljesen random megkérdezte, hogy "akkor most fiú vagy vagy lány?", és komolyan, nem bírtam abbahagyni a vigyorgást! Fürdőruhában annyira kényelmetlenül érzem magam, hogy bármilyen meleg van, inkább a parton olvasok, minthogy strandoljak. Ellenben amikor dupla sportmelltartót veszek (remekül leszorítja azokat a rémségeket) és olyan ruhákat, amikben maszkulinabb az alakom, valahogy otthon érzem magam a testemben. A menstruáció alatt nemváltásról való álmodozás gondolom nem ér...:DD
Egyértelműen diszfória, de az ugye elmúlhat. Mikortól érdemes komolyan venni? Tudom, hogy személyenként eltér, de elég nagyságrend. Hetek, hónapok, évek?
Ami még zavar, hogy nem tudom, tényleg transznemű vagyok-e, vagy csak a hagyományos nemi szerepek elleni lázadás fejeződik így ki. Esetleg amiatt van ez, hogy nem vagyok hetero? (Mert biszex vagyok.) Néha (ritkán) nincs bajom a születési nememmel; nem-bináris vagy genderfluid lennék?
Bár voltak a múltban jelek (fiús játékokkal játszottam, verekedős voltam stb.), lehet, hogy ez túlgondolás/belemagyarázás. Vagy az, hogy ennyire keresem a jeleket, önmagában jel?
Ha van saját sztorid, ami segíthetne, vagy ismersz vkit, aki hasonló gondolatokkal küzdött, leírnád kérlek?
*2/10; előbbi
Remek, hozom a formámat, egy sort nem tudok hibátlanul legépelni.^^;
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!