Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Segítség, nem vagyok biztos a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítség, nem vagyok biztos a nemi identitásomban!! 18/?

Figyelt kérdés

Mindig is fiús lány voltam; szívesen hordok férfiruhákat (sajna a szüleim nem igazán nézik ezt jó szemmel), szeretem rövidre vágatni a hajam, és sokszor mondták már, hogy a mozgásom nem túl nőies. Eddig tiszta sor, simán lehet egy lány ilyen.

Viszont észrevettem, mennyire feldob, ha fiúnak néznek, meg hogy mély hangom (főleg énekhangom) van. Egyszer egy kislány teljesen random megkérdezte, hogy "akkor most fiú vagy vagy lány?", és komolyan, nem bírtam abbahagyni a vigyorgást! Fürdőruhában annyira kényelmetlenül érzem magam, hogy bármilyen meleg van, inkább a parton olvasok, minthogy strandoljak. Ellenben amikor dupla sportmelltartót veszek (remekül leszorítja azokat a rémségeket) és olyan ruhákat, amikben maszkulinabb az alakom, valahogy otthon érzem magam a testemben. A menstruáció alatt nemváltásról való álmodozás gondolom nem ér...:DD

Egyértelműen diszfória, de az ugye elmúlhat. Mikortól érdemes komolyan venni? Tudom, hogy személyenként eltér, de elég nagyságrend. Hetek, hónapok, évek?

Ami még zavar, hogy nem tudom, tényleg transznemű vagyok-e, vagy csak a hagyományos nemi szerepek elleni lázadás fejeződik így ki. Esetleg amiatt van ez, hogy nem vagyok hetero? (Mert biszex vagyok.) Néha (ritkán) nincs bajom a születési nememmel; nem-bináris vagy genderfluid lennék?

Bár voltak a múltban jelek (fiús játékokkal játszottam, verekedős voltam stb.), lehet, hogy ez túlgondolás/belemagyarázás. Vagy az, hogy ennyire keresem a jeleket, önmagában jel?

Ha van saját sztorid, ami segíthetne, vagy ismersz vkit, aki hasonló gondolatokkal küzdött, leírnád kérlek?

2023. szept. 11. 17:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell segítséget kérned ilyenben, nem létfontosságú minden ilyesmit árnyalatra pontosan tudni. Nem baj, ha nem tudod egy szóval felcímkézni.

Úgy tűnik, nem vagy elégedett a testeddel, ha jól értem, a melleidet rémségnek hívod. Ez viszont nem tesz férfivá.

2023. szept. 11. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából nálam is hasonló a helyzet, néhány dolgot leszámítva. Már nem is emlékszem, miért kezdtem el fiú ruhákat (még gyerekként) hordani, de akkor még nem gondoltam ilyenekre. Később kezdtem el kényelmetlenül érezni magam nőként, jó ideig gondolkoztam, hogy pontosan mit is érzek. Igazából a mai napig nem konkretizáltam ezt annyira, hogy mondjuk nem binárisnak vagy gendefluidnak vagy akárminek tartom magam, inkább összefoglaló kifejezéseket használok (mint pl. hogy egyéb nemű), de tegyük hozzá, én nem is szeretem túlzottan a kategóriákat.

A szüleim eleinte folyton azt mondták az öltözködésemre, hogy majd elmúlik. Majd 13-14 évesen úgyis elkezdek divatolni, sminkelni, mint a többi lány. Nem tévedhettek volna nagyobbat. (A divat eleve nem érdekel, nőiesség ide vagy oda, öltözködni szeretek, de férfiasan.) Nálad mikor kezdődött ez?

2023. szept. 11. 18:23
 3/12 anonim ***** válasza:
61%

Tönkrebszhatod magad hormonokkal és műtétekkel, vagy akár megtanulhatod nem gyűlölni a testedet. Tudom hogy mindenhonnan, de tényleg, szó szerint mindenhonnan azzal mossák az emberek agyát, hogy

- a lányoknak femininnek kell lenniük

- a férfi test a norma, a női test pedig ennek a normának a gyengébb, szexualizált változata

de igazából lehetsz lányként is full maszkulin, és a testeddel sincs semmi baj. A melleid nem rémségek (sok férfinak is vannak lol!) a menstruáció pedig jó dolog, mert azt jelzi hogy egészséges vagy.

Nem kell soha a büdös életben sminkelned, vagy fejhangon beszélned ahhoz, hogy elfogadd magad lánynak/nőnek.

2023. szept. 11. 19:57
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Marha okosakat mondtál, de pont az volt a mondandója, hogy nem akarja elfogadni magát nőnek.
2023. szept. 11. 22:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem akarja? Nem tudja.
2023. szept. 12. 07:20
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudja, így hát nem akarja. Csűrhetjük, csavarhatjuk a szavakat.
2023. szept. 12. 08:00
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a lányom mondta a múltkor, hogy biszexuális, én tökre örültem neki, hogy végre bevallotta. 14 éves. Szóval fogadd el magad és légy büszke erre, ahogyan énis büszke vagyok a lányomra!
2023. szept. 12. 10:38
 8/12 A kérdező kommentje:

N°1, n°2, n°3, n°7 (téged különösen bírlak, szerintem sokan vágyunk ilyen elfogadó szülőkre), köszi a válaszokat, bár tudom, hogy egymással homlokegyenest ellenkezőket állítotok néhányan, higgyétek el, ez segít árnyaltabban látni a képet. Elvégre rohadt bonyolult egy dolog ez.

N°4/6 (ha nem ugyanaz írta, bocsi ^^;), n°5 (és egyben n°3??), értem én, hogy jót akartok, de légyszi ne veszekedjetek! Meg lehet azt fogalmazni kulturáltan is.

2023. szept. 12. 17:38
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Én a 4/6 vagyok. Nem veszekedni akartam, csak pontosan tudom mit érzel. Én hasonlóképp vagyok, csak pasiként. De aki ebben nincs benne, sosem fog megérteni, ezt tudomasul kell venni...
2023. szept. 12. 21:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha bármi hasonlóról szeretnél beszélni vagy kérdezni, írhatsz üzenetet is (#2 vagyok)
2023. szept. 13. 13:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!