Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pedofília miért számít mentális zavarnak, a többi szexuális irányultság (heteron kívűl) pedig nem?

Miért buktattam le a kérdésemet?
Azt nem értem, hogy miért nem számít zavarnak/betegségnek mindkettő. Biológiailag ugyanaz a kettő, csak máshoz vonzódnak.

Mert a homo/bi egyén olyan elsődleges/másodlagos nemi jellegekhez vonzódik, amelyek teljesen természetesen szexuális vonzalmat váltanak ki, ahogy előttem is írták egy szexuálisan érett emberen.
A pedofil ezzel szemben olyan egyénhez vonzódik, akinek nincsennek meg az adott nemi jellegei, tehát szexuálisan éretlen.
Voltaképp egy hetero nő és egy meleg féri vonzalma között egy férfi iránt nincs igazi mérhető különbség. Mind ketten a szexuális érettséget jelző másodlagos nemi jellegekre indulnak be.
Ameddig egy 8 éves kisfiúhoz vonzódni mind a 2 nem esetében elborult dolog, mivel a testén nincsennek jelen azok a jellegzetességek amik az adott nemet "szexivé" teszik, így aztán a pedofília egy betegség, a másik kettő egy irányultság.
Azt pedig hagyjuk hogy "dehát csak a hetero a természetes". A természetben, az álatvilágban is rengeteg fajnál megfigyelhető a homoszexelés, illetve a wc, a tv, és a laptop sem természetes, mégsem nevezzük a használatát mentális betegségnek.
Vannak állatok, amik megeszik a párjukat, vagy megölik a kicsiket, amik nem tőle vannak, ezek is természetesek. Az emberek mégse csinálják, mert társadalmilag nem elfogadott, nem normális.
Ha egy pedofíl nem folytja vissza az érzelmeit és tettekben is megvalósítja, az érthető, hogy miért büntetik (kárt tesznek a gyerekekben). De a pedofílok és homo/leszbi/bi emberek ugyanúgy nem tehetnek érzelmeikről. Úgyhogy nem értem benne a logikát, vagy egyiket se kellene betegségnek nevezni, vagy mindkettőt.
Nekem úgy tűnik, hogy csak úgy kitalálták, hogy a homo/leszbi/bi ne legyen betegség, hogy ne érezzék elnyomva magukat azok az emberek se, úgy se csinálnak kárt vele... De attól még az emberiség fennmaradását nem viszik előre, ami tehát rendellenesség.

#7 "Vannak állatok, amik megeszik a párjukat, vagy megölik a kicsiket, amik nem tőle vannak, ezek is természetesek"
Így van, nem is tartjuk őket betegségnek. Az, hogy az egyiket engedjük, a másikat meg titjuk, teljesen független attól, hogy betegségnek tartjuk-e őket.
"ami tehát rendellenesség"
Rendellenesség, de nem betegség. Ez két külön dolog.
"Az, hogy az egyiket engedjük, a másikat meg titjuk, teljesen független attól, hogy betegségnek tartjuk-e őket."
Igen, akkor ebben egyetértünk.
"Rendellenesség, de nem betegség. Ez két külön dolog."
Tehát akkor a pedofília miért betegség, a homoszexualitás miért rendellenesség? Miért nem mindkettő rendellenesség, mentális zavar?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!