Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Melyik a leg lmbtq barátabb...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik a leg lmbtq barátabb egyetem?

Figyelt kérdés

Ha valaki mondjuk csak meleg, az nem feltétlen látszik, de mivel transznemű vagyok, az eléggé meglátszik a külsőmön. Sokaknak ha transzneműekről van szó, egyből a bishbarbi vagy a többi hozzá hasonló idióta jut eszükbe, akik szégyent hoznak a sorstársaikra. Én nem szeretnék olyan lenni, nem szeretnék kurvásan öltözni, polgártpukkasztani. Csak olyan visszafogottan, ahogyan egy átlagos egyetemista lány öltözködik, sminkel.

Melyik egyetemen a leg elfogadóbbak?

Hol vannak többen lmbtq k vagy konkrétan transzok?

Van valami dresscode? Ha valaki pl kék haja van az lehet probléma? (Nem szeretnék kék hajat, csak azért kérdezem, mert ha az ilyen szokatlanabb megjelenés nem probléma, akkor talán ezzel sem lesz akkora probléma.)

Hol kissebb az esélye hogy beszólnak, megjegyzéseket tesznek halgatók vagy tanárok?

Valakinek valami tapasztalata, pozitív vagy negatív élménye?

Ezeket az egyetemeket jelöltem meg, mindenhol mérnökinfót:

Győr SZE, Szeged SZTE, Óbuda OE, Pécs PTE, Budapest BME

Mivel sorrend módosításra még van lehetőség, azt tenném elöbbre, ahol jobb a helyzet.

2023. júl. 6. 21:18
A kérdező szavazást indított:
SZE GIVK (Győr)
SZTE TTIK (Szeged)
PTE MIK (Pécs)
OE NIK (Óbuda)
BME VIK (Budapest)
7 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
47%
Az alapján dönts, hogy melyik adja a legkeresettebb diplomát, kit érdekel a komfortérzet, ha utána hátrányba leszel a papíroddal, mert mondjuk egy BME-s viszi el előled az áhított melót?
2023. júl. 6. 21:20
 2/21 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk vannak transzok (igaz elte) és senkit sem érdekel, senkit sem piszkálnak.

Szerintem egyetemre már egy fokkal komolyabb emberek mennek, nem a tipikus bullyk.

2023. júl. 6. 21:26
 3/21 anonim ***** válasza:
47%
Egy BME s nem fogja elvenni az áhított melót, én ettől nem félnék - egy Sze járműmérnök
2023. júl. 6. 21:26
 4/21 A kérdező kommentje:
Fontos a konfortérzet, mert voltam már kiközösítve (nem ezmiatt), és olyan rosszul éreztem magam, hogy meglátszott a tanulmányi eredményemen is. Még nem vállaltam fel nyilvánossan, de már úgy érzem, hogy teljessen becsavarodok, ha nem élhetek nőként😕
2023. júl. 6. 21:27
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

Milyen kiközösítésre számítasz egyetemen? Ez nem gimi már, nincsenek osztályok, a többséggel max egy több száz fős előadáson találkozol.

2023. júl. 6. 21:31
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van 2 leszbi évfolyamtársam, a kutyát nem érdekli hogy kivel bújnak ágyba - teljesen elfogadottak.

Igaz, ez Debrecenben van.

2023. júl. 6. 21:39
 7/21 A kérdező kommentje:
#5 Tudom hogy nincsennek osztályok, de akkor is van egy közösség, akikkel gyakran találkozok. Ebben a közösségben is gondolom páran összehaverkodnak, mert nem csak mindenki bemegy, végigüli az órát, aztán megy a dolgára, hanem váltanak is pár szót egymással. Jó lenne ha ők sem beszélnének ki a hátam mögött, és tudnék 1-2 barátot szerezni.
2023. júl. 6. 21:40
 8/21 A kérdező kommentje:
#6 A leszbi az más, azt nem tudja mindenki, csak akinek elmondja. De a transzneműség a ruhák, smink miatt látszik a külsőn
2023. júl. 6. 21:43
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

"mert nem csak mindenki bemegy, végigüli az órát, aztán megy a dolgára"

De, elég sokan ezt csinálják. Ha kolis vagy, akkor kicsit más.

2023. júl. 6. 21:53
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Jártam a Pannonra Veszprémben, ott a tanároknak csak egy szám vagy, főleg a több 100 fős előadásokon. Senki le se szarja hogy milyen ruhában vagy vagy mit csinálsz, ameddig nem zavarod az órát. Én láttam lányt előadás előtt színes hajjal és karikás nyakörvvel, de sokan hordtak kifejezetten rövid szoknyát, vagy testhezálló bőr nacikat is. Nem tudom a transzokat mennyire fogadják el, de nem igazán törődik senki a másik külsejével, mindenkinek van elég gondja anélkül is.

Egyedül az olyan gyakorlatokon lehet ez probléma ahol a többiekkel össze kell dolgozni vagy többet kell beszélgetni, ott látszik ha valakinek kifejezetten ellenszenves vagy. De ezen meg túl kell lépni, mert mindig lesznek olyanok, akiknek nem tetszik valami. Érdemes 1-2 havert szerezni az egyetem elején, amikor még mindenki más is ismerkedik, és akkor lesz kivel dumálni ezernyi dologról, nem arra fogsz figyelni hogy ki hogyan néz rád. Mások ugyanúgy a saját dolgukkal vannak elfoglalva.

2023. júl. 6. 22:17
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!