Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha létezne Co-parenting, avagy társ szülők csoportja ti csatlakoznátok?
Itt Magyarországon, még kevéssé ismerik ezt a fogalmat. Épp ezért én és nő társam, szeretnénk létrehozni egy ilyen csoportot a facebookon. Azzal a céllal, hogy a hasonló gondolkodásúak megtalálják egymást.
A co-parenting kifejezés olyan társszülői gyakorlatot takar, melyben a két szülő nem házas, a múltban sem volt közük egymáshoz, és a jövőben sem áll szándékukban összeházasodni. Így soha semmilyen romantikus érzelem nem kötötte össze őket. Nem szeretik egymást, legalábbis nem „olyan” értelemben. Egymáshoz kapcsolódásuk elsődleges oka közös gyermekük, akiért egyenlő mértékben vállalnak felelősséget. Vannak akik úgy döntenek, hogy egy fedél alá költöznek, míg mások külön háztartásban élve folytatják életüket. Már a fogantatást megelőzően egyezséget kötnek arról, hogy milyen szülői szerepeket és mekkora anyagi felelősséget vállalnak
Nem új keletű dolog, hogy olyan egyedülálló nők, akik vagy nem akarnak egy romantikus kapcsolatba bonyolódni, vagy a ketyegő biológiai órájuk miatt erre már nincs lehetőségük, férfiak közvetett közreműködésével (sperma adományozással ) vállalnak gyermeket.
A co-parenting olyan érett korban lévő egyedülálló heteroszexuális, illetve LMBTQ emberek számára nyújt lehetőséget. Mondhatjuk úgy is, a co-parenting a béranyaság és az örökbefogadás egy másik alternatívája. Hiszen egyszerűbb, mint a szigorú törvényi szabályozásokkal körülbástyázott béranyaság. Az apa személye ismert. Nem egy névtelen nem spermadonor. Így akár ki is veheti részét a gyermeknevelésből és az anyagi felelősségvállalásból. Ha a szülők így állapodnak meg.
Március 16 -án fogom létrehozni a csoportot.
Addig még várom a javaslatokat a csoport nevéhez is. Merthát ezt sem egyszerű ebben az országban megfogalmazni.
Arra kérem azokat, akik csatlakoznának, osszák meg a hír!
És kérdezzetek bátran!
A CSOPORT LÉTREJÖTT!
Akit érdekel, keressen meg privátban
Elkezdtem keresgélni a társ-szülői témában filmeket. És találtam valamit, amit mindenképpen látnotok kell! Sok leírást olvastam már a társ-szülőségről. De ez a film mindegyiknél többet mond. Jól körüljárja a témát. Most néztem meg a filmet! Van itt humor, és szív fájdító jelenetek. Szóval tényleg minden oldalról megmutatja mi is a társ-szülőség!
A film címe:
Barátok babával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!