Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legjobb barát (nőm) kitalálta, hogy transznemű, mit tegyek?
Ha a legjobb barátod és nem fogadod el ilyennek, úgy ahogy van, akkpr nem is vagy a legjobb barátja. Lehet pont az ilyen kirohanásaidért nem mondta el.
Nekem is van egy ilyen szituban levő ismerősöm. Amikor elmondta, megköszöntem a bizalmat és biztosítottam a támogatásomról. Meglepődtem de nem zárom le az ismerettseget ennyi miatt, mert attól még nem rossz, hogy nem ugyan olyan , mint te. Felnőtt ember, úgyhogy ahhoz kezd az életével amihez akar. Ha a barátod, akkor elfogadod, támogatod. Ha ez nem megy, akkor jobb is ha másfelé mész és hagyod, hogy olyanok vegyék körül akik megértik, elfogadják.
Olvasva a történetet szerintem az van, hogy ez nem attól függ, hogy van egy angol transz, és egy magyar normális oldala. Hanem az van, hogy volt benne valami érzés, amiről nem tudta, hogy mi, és utánaolvasott (valószínűleg angolul, mert magyarul vagy kevés adat van róla, vagy pedig negatív). Így rájött, hogy igenis van ilyen, mint ő, rengeteg, csak hát nem odahaza. Magyarországon a légkör sajnos jelenleg még nagyon elutasító, sőt, agresszív ebben a témában. Nem csodálom, hogy magyarul vagy magyaroknak nem nyílik meg. Ne keseredj el tőle. Ő a legjobb barátod, nem? Miért az? Tedd valamit ellened? El tudnád-e fogadni, hogy ő a szíve mélyén máshogy érez? Ettől neked rosszabb lenne? Mióta vagytok barátok? Elfogadod mint embert, vagy csak mint fiú vagy képes őt elfogadni? A transzneműek is ugyanolyan emberek, mint te, csak szeretnének valamit változtatni. Ez amúgy nem úgy megy, hogy hipp-hopp ő ilyen és kész. Szerintem éveken át érlelődött benne, hogy ki is ő. Aki képes megtenni ezt a lépést, az éppen hogy nem hülye, hanem bátor. Boldog szeretne lenni, ennyi. ÉS azt szeretné, ha elfogadnák így is, hogy ne nézzenek rá másképp.
(Én amúgy nem vagyok transz, nem akarok nő lenni, de tudom, milyen gondolataik vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!