Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Trónok harca könyvekben Cersei biszexuális?
Inkább valami proto/pre transzszexuálisnak mondanám. Amikor Taenával van, akkor az aktus alatt férfinak fantáziálaj magát és többször is gondol magára férfiként, a románcában Taenával pedig tesz egy olyan kijelentést is, hogy jó lenne, ha férfi lenne ő maga.
Szóval az ő szexualitását nem igazán lehet bekategorizálni.
A férfiakra biztosan nem gerjed, mert undorítónak találja azt, hogy szőrösek.
A könyvekben Jaimebe azért "szerelmes", mert rá hasonlít. Magát látja benne, ha férfi lenne. Amikor Jaime elkezdi növeszteni a szakállát, akkor kezd el tőle is undorodni.
Rhaegarra is a nőies tulajdonságai miatt zúg bele kicsi lányként.
Előrebocsátom, hogy erősen SPOILER-es írás következik!
Ez egy jó kérdés. Én végigolvastam, de nagyon nehéz kiigazodni rajta. Mondjuk ő saját magán sem tud teljesen szerintem. Konkrétan vannak gondolatai, amik ellentmondanak egymásnak. Például az egyikben még úgy emlékszik, hogy ő akarta felkeresni Maggyt, mert ő már kicsinek is olyan bátor oroszlán volt. A következő fejezetben meg már úgy adja elő saját magának, hogy csak az idióta barátnője unszolása miatt ment bele az egészbe. De ezeket sem Martin hibájának gondolnám, hanem Cersei egyszerűen ilyen szeszélyes jellem.
Ami a szexualitását illeti, amikor először fekszik le Taenával, ott konkrétan férfinek képzeli magát, és úgy akarja megerőszakolni a nőt, ahogy Robert is tette rendszeresen vele. De aztán rájön, hogy nem élvezi, sem azt, amikor ujjazza, sem azt, amikor fájdalmat okoz neki közben. Amikor pedig látja, hogy Taenának bezzeg jólesik, akkor a maradék kedve is elmegy az egésztől.
A férfiakkal kapcsolatosan többször megjegyzi, hogy ő csak Jaime-vel élvezte a szexet, senki mással nem volt jó neki az ágyban. Egy másik helyen viszont megemlíti azt is, hogy amikor Joffrey megszületett, és először szoptathatta, az a szexnél is sokkal jobb érzés volt. Ebből kiindulva annyira azért még Jaime-vel sem élvezte, úgy tűnik...
Ennek ellenére több szeretője is volt. Lancellel rendszeresen összefeküdt, ezt biztosan tudjuk. Na meg "Osmund Kettleblackkel kefélt, talán még Holdfiúval is", ahogy Tyrion megvetéssel beszél róla a távozásakor, és szegény Jaime fejében ez az egy mondat jár aztán végig a negyedik könyv során. Valójában viszont szerintem ezeket mind érdekből csinálta. Lancelt azért csábította el, hogy a srác utána leitassa Robertet, és így közvetve végezzen vele. A Kettleblackekről meg végig azt hiszi, hogy ők a leghűségesebb emberei, ezért ápol ilyen bensőséges viszonyt velük.
Rhaegar is eléggé hasonló történet. Igaz, hogy úgy gondol rá a visszaemlékezéseiben mint a tökéletes hercegre, aki egyszerre bátor, rendkívül szép, és még finom, művelt is. Valójában viszont szerintem arra izgult rá nagyon, hogy királyné lehet belőle, amikor az apja megígérte neki, hogy hozzámehet majd a trónörököshöz, nem konkrétan a pasira.
Szóval ha mégis röviden össze kéne foglalnom Cersei-t, akkor azt mondanám rá, hogy aszexuális, vagy még inkább, hogy a szexualitás önmagában kevéssé érdekli. Alapvetően csak eszközként tekint rá a hatalom elérése vagy biztosítása, vagy más személyes célok elérése érdekében.
Az is megfigyelhető, hogy Jaime-vel is akkor szexelt általában, amikor Robert már felcseszte kellőképpen az agyát. Több alkalommal is konkrétan így akart bosszút állni rajta meg felszarvazni őt, amiért Robert bántotta meg csalta folyamatosan. Más esetekben pedig mindig akkor ment csábító célzattal a testvéréhez, amikor akart tőle valamit: például győzze meg az apjukat valamilyen ügyben, stb. Ellenben amikor Jaime elvesztette a kezét és a jelentőségét, onnantól egyre kevesebb érdeklődést mutatott iránta. Pláne miután az apjuk is meghalt, így Cersei gyakorlatilag fékek és korlátok nélkül, egyedül uralkodhatott tovább régenskirálynőként.
Emellett hazudott folyamatosan mindenkinek. Magának Jaime-nek is, ezt a harmadik könyv vége felé, illetve a negyedik könyvben már maga is beismeri neki. Miközben Jaime elhitte, hogy a nővére szerelmes belé, pedig valójában csak kihasználta.
Még van egy elég sokatmondó rész a szexualitáshoz való viszonyáról. Ugye Cersei a részeg Robertet, ha lehetett, inkább kézzel vagy szájjal elégítette ki, hogy ne kelljen dugnia vele. Egy helyen Martin konkrétan azt írja, hogy Cersei az ilyen eseteket követően élvezettel nyalogatta le a kezéről Robert nedveit. Amit így elsőre elég megdöbbentő volt olvasni, és nemcsak azért, mert ez még talán Martin átlagos színvonalához képest is gusztustalanabb, hanem azért is, mert nem értettem, Cersei miért tenne ilyet, amikor undorodott a férjétől. Aztán rájöttem, hogy ő azt élvezte ebben, hogy keresztbe tehet a férjének, amikor "lenyelte a törvényes örököseit". Ez még egy elég jó bizonyíték arra, hogy számára a szexualitás közömbös: önmagában nem okoz élvezetet, de nem is viszolyog tőle, ha alkalmazni kell. Legfőképpen viszont az érdekli mindig, amit a szexszel el lehet érni.
3. Igen ez igaz. Szerintem jól leírtad.
Még talán azt kéne megemlíteni, hogy önmagára tökéletesként gondol, ezért természetesnek veszi, hogy a férfiak a kegyeit keresik, szóval a hatalom mellett a szexet egó növelésre is használja szerintem.
Amikor a fiatalabb Kettleblackket akarja rávenni arra, hogy dugja meg Margaeryt, akkor is úgy gondolja, hogy a Kettleblack csak azért feküdne le a fiatal lánnyal, mert őt, Cersei királynőt akarja megkapni.
Habár így visszaolvasva az egó már megvan, de nagyon alapnak veszi, hogy mindenki őt akarja.
#3-as válaszoló vagyok. :)
Igen, azt már nem is említettem külön, hogy Osmund mellett Osney-val is lefekszik a Kettleblackek közül. És vele is természetesen akkor, amikor fel akarja használni a kis összesküvéséhez Margaery ellen.
Meg azt is kifelejtettem, hogy mindazok ellenére, hogy nem élvezi Taenával az ágyban, hajlandó maga mellé venni szeretőnek. Amikor legközelebb elfogadja a közeledését, úgy gondolkodik, hogy az ő és a férje hűsége "megér néhány csókot". Meg "nem rosszabb, mint egy férfi". Sőt, az utóbbinak még örül is, mert a csaj legalább nem tudja teherbe ejteni.
Na, ennyire mindegy neki, hogy kivel csinálja. Nem véletlenül nevezi Jaime is már ezen a ponton a "kʉrvák királynőjének". Ez ténylegesen kʉrválkodás, amit csinál. Csak nem pénzért, hanem érdekből fekszik össze mindenkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!