Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti járnátok egy biszexuális férfival?
"sok vihert és heves érzelmeket vált ki sokakból" - Így van, de ettől még racionálisan nézve egy semleges téma.
Mégis milyen alapon vált ki gyűlöletet bárkiből, hogy xy meleg/biszex? :D Miben érinti az az illetőt?
Én pl. biszex vagyok. Miben érinthet ez egy csávót? Ha kezdeményezek nála, akkor azonnal értek abból, hogy nem. És egy nőt? Ha barátnőm lenne, nem csalnám srácokkal, ugyanúgy viselkednék, mintha hetero lennék.
De nem kötelező összejönni velem, én elfogadom, ha nem,
De innentől kezdve mégis hogyan érinthet bárkit is az, hogy biszex vagyok? :D
És ez igaz bárkire.
Aki gyűlöl/elítél valakit izárólag a szexuális orientációja miatt, az szvsz nem más, mint egy primitív fos. Csakhogy én ennek hangot sem adnék, nem mennék bele személyeskedő sértegetésbe, legyintek rá, elfogadom, hogy léteznek ilyenek. Csak nem értem meg őket, nem érzem át a problémájukat, utálatukat.
"sokan úgy gondolják, hogy a meleg pasik lágyabbak, nőiesebbek viselkedésre, hanglejtésre, beszédstílusra mint a heterók" - Tény, h vannak ilyen melegek. De nem az összes. És ez alapján rámondani egy biszexuálisra, hogy nem férfi többé, mert volt már férfival, igencsak meredek.
Én férfiasan beszélek, mozgok, öltözködöm, valamint törekszem azokra az értékekre, amiket az előző kommentemben a férfiassághoz kapcsoltam. Nem igazán tudom kibogozni, hogy ezek ellenére miért lennék egy férfiatlan selejt, miért szűnnék meg FÉRFI lenni azért, mert szeretkeztem már egy másik férfival.
A következő kérdésem: Ha egy meleg férfi lágyabb, femininebb, az miért ad okot gyűlöletre? Kinek árt ő ezzel?
Last Chance Blueprint!
Miközben elvileg igazad van: "kinek mi köze ahhoz, hogy a nők érdekelnek, a pasik, vagy mindkettő".
De mégis, a legtöbb ember számára közömbös hogy valaki szereti-e a tökfőzeléket vagy sem, de nem közömbös, hogy hogy te/én/bárkimás milyen neművel bújik ágyba, vagy milyen korúval, vagy milyen rasszhoz, nemzetiséghöz tartozóval stb.
Miért néznek furcsán arra a lányra, aki idős pasival van, vagy aki fekete pasival van?
Én nem fognám ezt egyszerűen primitívségre, mert pl. a homoszexualitást nemcsak a keresztények, de a nácik és kommunisták is üldözték, sőt a pszichiátriai kórképek listáján is ott volt (talán a 70-es évekig). Ezzel nem azt mondom, hogy igazuk volt, hanem azt, hogy leegyszerűsítő válasz az, hogy "primitívek".
A kérdésre én sem tudom a választ, talán a keresztény kultúrkör hatása, vagy valamilyen pszichológiai magyarázat - de érdekelnének ezzel kapcsolatos gondolatok.
Egy lehetséges magyarázat: a pszichénk ma is sok dologban úgy működik, mintha egy ősembercsoport tagjai lennénk, erre számos bizonyíték van. Talán ezért nem mindegy ki kivel szexel, ki az, aki a csoporton kívülivel szexel, stb. (lásd pl. a kollegák pletykálnak egy elvonulós céges hétvége után, ki kivel kavart...) Az, hogy foglalkozunk azzal, a csoport másik tagja kivel szexel, pont olyan öröklött lelki jelenség, mint az, hogy cukinak tartunk egy kisgyerek formájú plüssállatot.
(Ha valaki ez alapján homofóbnak tart, akkor nem olvasott elég figyelmesen...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!