Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A biszex férfiak miért csak a lányokhoz kötődnek érzelmileg?
Lehet tévedek, de ahogy észreveszem az az általános, hogy a bi fiúk/férfiak érzelmi kapcsolatot csak lányokkal ápolnak, ergo csak lányokba szerelmesek, a fiúk iránt meg csak szexuális vonzalmat éreznek. Ez miért van? Egy meleg miért képes akkor szerelmet érezni egy fiú iránt? Vagy akkor a melegek sem szerelmesek egymásba?
Melegként ismerkedtem már több bi emberrel is, de mindegyiknek csak a testem kellett, a lelkem nem. Ez miért van?
Kedves #10 #11 #12 #16!
#14-ként az újabb válaszom:
Az átnevelő terápiákat a következő miatt írtam:
"Szóval, egyes férfiakban tudat alá süllyed a nők iránti vonzódás, azaz el lesz nyomva, valamiféle, nőkkel kapcsolatos gátlás, kellemetlenség okán. Tinikorban és felnőttkorban a melegek ennek már nincsennek tudatában, azonban pszichoterpáiával, kineziológiával stb a tudat felszínére hozható volna, és biszex vágyak keletkeznének a melegekben onnantól"
Én azt gondolom, hogy ha például egy szülő ilyet hall, akiknek nehéz elfogadni gyereke orientációját, könnyen lehet hogy elkezd keresni valakit, aki esetleg az említett pszichoterápiát tudja alkalmazni (sajnos nem sok ilyen próbálkozást hallottam amit más melegek meséltek). Én ezt kifejezetten rossznak tartom, az estek nagy többségben ez csak további nehézségeket okoz mindenkinek.
"biromantika több más olyan módon is látrejöhet, amely nem mond ellent meglátásomnak a 10-12 válaszaimban"
Értem. És a homoszexualitás is létrejöhet több más módokon mint amit leírtál? Ha igen, akkor vajon van-e olyan ami nem a fent említett elnyomás miatt következik be?
#10 #11 #12 #16 vagyok és volt #17nél egy ön-korrigálásom is. ;)
Üdv, ismét, köszi reagálásod.
Voltam anno kineziológusnál, sokfunkciós módszer, de az egyik fő funkciója, hogy tudat alól felhozza a gyerekkori traumákat, elfojtásokat. Keveset jártam kinezeshez, de nekem az alatt is segített valamelyest.
Írok konkrét példát is, szerintem hogyan lesz valaki meleg: anyukának, mondjuk, krónikus gyulladásban van az emlője, és tegyük fel, fiú csecsemője van. Szoptatáskor a gyulladt emlője miatt gyakran hárítja a fiúcsecsemőt. Utóbbiban rögzül, hogy az intim női részeket "hárítania kell", pl a cicit, ez esetben.
Ennek következtében lelkileg nem feltétlen lesz baja a nőkkel, szeretheti is anyukáját például. Viszont tudat alól valamiféle hárítást érez arra nézve, hogy odabújjon egy nőhöz, főleg a női mellhez. Az oka lehet a fent említettek. Kizárásos alapon akár már csecsemő korától a fiú az apjától várja a gyengédséget. Ez meg kifejezetten erősíti az egyneműek közötti romantikát. Persze az anyuka puszta lelki okoból is háríthat, sőt, el tudok képzelni olyat is, hogy semmiféle hárítás nincs az anya részéről, hanem pl hormonális oka is lehet az orientáció kialakulásának, mint már említettem.
A pszichológusok szerint 6-7 évesen alapvetően fixálódik a nemi orientáció és identitás, mindenkiben. Ezek után apránként el is kezd tudatosodni a gyermekben, főleg mire kamaszodik.
Ez pl egy lehetséges oka, hogy meleg lesz valaki, és persze az emlőgyulladása anyukájának csak egy példa, lehet száz másik olyan oka is ennek, amely hasonló logika mentén alakakítjja aki a férfi homoszexualitását.
Vedd hozzá továbbá az óvodáskori ödipális komplexus sérülését ez esetben - nem részletezem, könnyen rálelni neten, mi az ödipuisz komplexus (lányok esetén elektra komplexus). Ezt minden óvodás átéli és természetes, sajnos egyes ovisoknál ez sérül, általában azoknál, akiben épp kialakulóban van a homoszexuális orientáció.
Mint említettem a #10nél, bár nem zárom ki azt sem, hogy egyes tényezők erősítik az egyneműek iránti vágyat, azonban meglátásom szerint mindenki mindenre nyitottan születik, tehát bármelyik nemű iránti vonzódással (alapvetően tudattalatul biszexként tehát). És nem annyira kialakul a homo-, vagy heteroszexuális irányultság, hanem az ellentéte elfojtódik, erre írtam e kommentem elején példát, homoszex irányultság kialakulására.
Értelemszerűen a heteroszexualitást is szélsőségnek tartom, az a másik véglet. Az meg úgy alakul ki sok esetben vélhetőleg, hogy a társadalmi pszichés hatásokra (társadalmi eszmék) és családi pszichés hatásokra az azonos neműek iránti gyengédség sérül -főként az azonos nemű szülővel-, vagy az azonos nemű szülő intim részei, pl nemi szerve kapcsán, pl prűd családi légkör miatt, vagy más okból (PÉLDA, mondjuk, a gyermeki kíváncsiság sérül: "juj kisfiam, már két éves vagy, ne fogd meg apu kukiját, fúj! Hé, apjuk, ne fürdöj már vele légyszi, már elég nagy, két éves a fiad!").
A szülők tudat alatt is átvetítik szégyenérzetüket pl az azonos nemű iránti intimitás kapcsán, a gyerekek tíz éves korukig reagálnak számottevúen szüleik tudatalattijára, mármint akik nevelik, azokéra.
(Ha gyakran váltakozik, ki neveli, vagy nincs fix nevelő -pl árvaház, intézet-, akkor már sokkal egyénibb a történet, különösen szükséges lehet egyénileg megvizsgálni, milyen pszichés hatások érték a gyermeket, születése óta.
A genetika ez esetben SEM játszik bele... Tehát tök mindegy, ki a genetikai -vér szerinti- szülő. A lényeg: kik nevelik a gyermeket, vagy ki neveli.)
Továbbá, mint korában említettem, hormonális hatások is vannak, pl bolti élelmiszer, italok (pl tinikorban, felnőtt korban sörfogyasztás később még kicsit módosíthat az orientáción esetleg, az ösztrögénszintet emelve mindenkiben), és főleg a csapvíz, amely tisztított vizeletet tartalmaz, ennél fogva nyomokban női fogamzásgátló tabik vegyi anyagait is.
(Vízivás, főzés miatt apránként hat a gyermekek sezrvezetére, vélhetőleg ezért jellemző a 21.századra már, hogy a mestruáció is átlag 3 évvel korábbra tevődött, nem ritkán 9 éves korra).
Komoly tévedés tehát, ha valaki (nem te, hanem egyesek) azt feltételezi, hogy a lelki hatás mintha abban állna, hogy látja "bVzulni" apukáját a gyermek, vagy tud róla, hogy biszex/meleg az apukája. Ez általában nem igazán befolyásolja, főleg mert nem tud róla, nem látja, habár ennek enyhe hatása tudat alatt nem kizárt, de ettől még simán válhat heterová a gyermek. (Igen, egyes apukák melegek, pl társadalmi nyimásra gyereket csinálnak, miközben nem vonzódnak a nőkhöz.)
És épp így hetero szülők gyereke is válhat meleggé, a fenti okoból.
A biszexualitást tartom természetadta orientációnak, tehát az nem kialakul, hanem van és kész. Hacsak nem sérül, mert ha sérül, akkor tehát úgy alakul ki sok esetben a hetero-, vagy homoszexualitás.
Az ég világon semmi nem utal genetikai eredetre, persze a "tudósok" rendszeresen kinyilatkoztatnak légből kapott dolgokat is gyakorta, mely a mindenkori hatalom érdekeit szolgálja (pl korrupció által).
Véleményem szerint természetes úton NEMM létezik SEMMILYEN genetika betegség, sem pedig nemi orientáció, sem identitás -ahogy a sebész prof Hammer doktor szerint se, akinek az újmedicina tudományát köszönhetjük-, hanem hormonális, és/vagy pszichés hatásokra alakul ki általában mindaz, amit megbélyegeznek "genetikainak". Más kérdés a mesterséges behatás pl Csernobil, és az elektormágneses sugárzások, stb, amely már (kivételesen) öröklődő is, bizonyos számú generáción át. Ennél részletesebben nem tudom, fogalmam sincs, vajon hány generációs hatása lehet, radioaktivitás esetén.
Ennél fogva semmiféle nemi orientáció, vagy identitás SEM alakul ki természetes genetikai úton (Hammer dr meglátása szerint semmi sem), és nekem ez a gondolatmenet kézenfekvőnek tűnik.
Komoly kutatásokra utaltam részben, a másik része meg saját puszta hipotézisem, tehát nem biztos, hogy igazam van, de lehet ebben valami, amiket megfogalmaztam. Sok minden sokféle módon létrejöhet, egyelőre ezekre gondolok, melyeket kifejtettem, bár lehet, hogy véletlen kihagytam pár fontos további momentumot eddig...
Utóiratom: ja, már értem, kedves #21-es, mit hittél soraimból átnevelő terápiának. :)
Valójában a kineziológia nem átnevel, hanem felhoz tudat alattról tartalmakat és szembesít vele! (Van pl hasonkló effektusa a regresziós hipnózisnak is, általában azt sem befolyásolásra, hanem szembesítésre alkalmazzák.)
A többi már a spontán testi / lelki regeneráció dolga, valamint az egyén saját döntése is belejátszik.
A lényeg: a kineziológia segítségével sokkal inkább tisztába kerülhet önmagával az illető.
(A Kinsey skála is erre utal: mindenki biszex, ÉS VÁLTOZIK élete során, hogy a skála melyik részére kerül. Ami a saját meglátásom erről: az, hogy mikor melyik részén van a skálának, az az önismerete mélyülésétől függ az egyénnek elsősorban! Ha SPONTÁN középre kerül -vagy már eleve ott marad-, akkor van az egyén a természeteadta helyén, orientáció tekintetében.)
A kinzeiológia, ilyen szempontból párhuzamos a pszichoterápiával: nem nevel a pszichológus, hanem kb moderál, segít tisztába kerülni önmagával a páciensnek.
Megjegyzem, a nemi identitás jellemzőinek kialakulása szerintem igen hasonlatos az orientációról általam megfogalmazottakkal.
Még én vagyok,
a kedves kérdező kérdésére direktben is reagálok megint:
vannak a biszexek között biromatikusok is, ritkán homoromantikusok is!
Nem csak lányokhoz vonzódó biszex férfiak léteznek!
Viszont talán gyakoribb, hogy csak lányokhoz, érzelmileg.
Miért? Arról a #10 válaszomban írtam. (Röviden és hiányosan megismételve ennek lényegét: az anyatermészet a szexualitást elsősorban a szaporodás miatt találta ki, a többi ebből következik, pl a vágy túlbiztosítása is, biszexuális módon, mint pl az emlős állatok esetén is.)
"Az ég világon semmi nem utal genetikai eredetre, persze a "tudósok" rendszeresen kinyilatkoztatnak légből kapott dolgokat is gyakorta, mely a mindenkori hatalom érdekeit szolgálja (pl korrupció által)."
Több kutatás is azt találta, hogy ha egy ikerpár egyik tagja meleg, akkor annak a valószínűsége hogy a másik is az, jóval nagyobb akkor ha egypetéjűek mintha kétpetéjűek. Ez elég jó bizonyíték arra, hogy a genetika igenis nem elhanyagolható szerepet játszik ebben. Természetesen az is kiderül ebből, hogy nem csak a genetika felelős érte (hiszen vannak egypetéjű különböző orientációjú ikrek bőven).
Egyébként nekem tetszik alapvetően az a gondolat, hogy a biszexualitás az alapértelemezett orientáció. Nekem van olyan tippem is, hogy az emberek többsége biszexuális, csak maga előtt sem meri ezt felvállalni. Ez persze csak egy random gondolat, nincs mögötte semmi bizonyítékom.
Egyébként (ha nem titok), akkor te ezzel a témával kapcsolatban voltál kineziológusnál?
#22 - #24 vagyok.
Az ikerkutatás semmiféle bizonyítékkal nem szolgál az orientáció/identitás (vagy általában a betegségek) kialakulására.
Az ikrek külső hasonlósága valóban genetikai eredetű alapjában, a jelek szerint.
Az egypetéjűek általában elég magas fokú hasonlóságot mutatnak lelkileg is, jellemben szintén, legalábbis ha együtt nőnek fel, márpedig zömük együtt, míg a kétpetéjűek jellemben, reagálásmódban átlagban kevésbé.
Amire utalsz, ugyebár összehasonlítás a (majdani) orientáció tekintetében egypetéjűek ill kétpetéjű ikrek között.
Az egypetéjűek már az anyaméhben sokkal hasonlóbban élik meg az anyukájuk pszichés élményeit - mint említettem korában, a gyerekek tíz éves korukig érzékelik ösztönösen a szüleik, főleg anyukájuk tudatát, azt is, amit tikol, sőt, az anyjuk tudatalattiját is.
Hát még, hogy anyukájuk ugyanazon sejtéből épül fel testük!
(Másodlagosan megjegyzem, az általam korábban szintén említett hormonális hatások, egypetéjűek esetén, vélhetőleg fokozottabban hasonlóak már az anyaméhben, mint kétpetéjűek esetén.)
Itt jegyzem meg, a megszületett csecsemők ösztrogénszintje állítólag igen magas, kb 12 hónapos korig, bármilyen csecsemő esetén általában, tehát ikrek és nem ikrek esetén is.
Na már most, egypetéjűek meg totál azonos fiziológiás és pszichés behatásoknak vannak kitéve az anyaméhben -ha speciális és ritka eseményektől eltekintünk-, míg a kétpetéjűek -az eltérő pete miatt- nem ilyen fokban hasonlóaknak vannak kitéve.
(Zárójelben utalok egy másik tényezője, ami a magas ösztrögénszinte utal az anya véréből: általában a lány újszülöttek hüvelyéből menstruációs vér folyik, születéskor; figyelj meg több hós csecsemőket, általában nem lehet arcról a lányokat ill fiúkat megkülönböztetni az ún. babaarc miatt, ami később inkább a lányoknál marad meg, egyfelől -vélhetőleg- a még magas ösztrogénszint miatt. Pontosabban szólva a lányokból kisebb fokban ürül, és 12 hós korra a fiúkban még a lányokhoz képest is alacsonyabbá válik az ösztrogén szint, tudtommal, de ezt csak zárójelben írom. Attól korábban ugyebár a köldökzsinóron át kapott anyai vér az oka a magas ösztrogén szintnek.)
Az egypetéjűek mivel sokkal hasonlóbb hormonális hatásoknak vannak kitéve, reagálásmódjuk is gyakrabban lesz átlagosan hasonlóbb, mint kétpetéjűek esetén, amely közvetett módon nagyobb eséllyel alakíthat ki hasonló oreintációt.
Ami ugyebár NEM genetikai oka ennek!
Az,hogy a genetikai is esetleg bejátszhatna, elméletileg nem zárom ki, de erre soha semmilyen következtetés nem állt rendelkezésre, se semmiféle bizonyíték eddig.
Sőt az, hogy korrektül zajlott le vajon azon kutatás, amire hivatkozol, még az se biztos. Hansgúlyozom: az se biztos, hogy nekem volna igazam. Részemről következtetéseket fogalmazok meg olyan kutatások alapján, melyekről a gyakorlatban alapvetően meggyőződtem (de ennek körülményeire nem szeretnék itt kitérni).
És az a döbbenet, hogy nem csak orientáció vizsgálata esetén, hanem SEMMILYEN TÉREN nincs bizonyíték a genetikára mint okozóra -pl betegségek kialakulásának zömét tekintve-, leszámítva az ősök kideríthetőségét, a külső megjelenést, valamint a radioaktivitás ill elektromágneses rezgés genetika-módosító hatását, vagy egyéb kémiai anyagok -pl modRNS, DNS, mRNS befecskendezése- általi módosító hatását!
Megjezem továbbá, ha nem együtt nőnek fel testvérek, az valamivel ritkább eset, és azt többnyire sajnos mint tényező, nem veszik figyelembe kutatásoknál, amikor a genetikát szokták okolni (tévesen). Pl ha együtt felnövő egypetéjűekből jóval több van egy vizsgálat során, mint pl kontroll csoportként együtt felnövő kétpetéjűekből, az máris téves eredményt adhat a genetikai spekuláció számára... Hiszen akik nem együtt nőnek fel, máris jelentősen eltérő pszichés behatások érik őket, és persze az se mindegy, hány éves koruktól vannak elválasztva egymástól...
(Lényeges, evvel kapcsolatban szintén, hogy te magad
sem azt írtad, hogy "minden esetben meleg volna" a másik is, egypetéjűeknél, ha az egyik az,
hanem hogy azon kutatások szerint jóval nagyobb az esély erre.)
Továbbá szeretném hangsúlyozni, hogy minél kisebb gyermekről van szó -akár pl ha egy felnőtt a kérdéses személy, és a gyerekkorát vizsgálják-, annál erősebben hat rá az őt érő az adott pszichés (illetve értelmi, vagy fizikai) inger, tehár a környezete (család, társadalom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!