Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » A biszex férfiak miért csak a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A biszex férfiak miért csak a lányokhoz kötődnek érzelmileg?

Figyelt kérdés

Lehet tévedek, de ahogy észreveszem az az általános, hogy a bi fiúk/férfiak érzelmi kapcsolatot csak lányokkal ápolnak, ergo csak lányokba szerelmesek, a fiúk iránt meg csak szexuális vonzalmat éreznek. Ez miért van? Egy meleg miért képes akkor szerelmet érezni egy fiú iránt? Vagy akkor a melegek sem szerelmesek egymásba?

Melegként ismerkedtem már több bi emberrel is, de mindegyiknek csak a testem kellett, a lelkem nem. Ez miért van?

2023. nov. 15. 22:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

ELGÉPELTEM, JAVÍTOM MAGAM!

Elméletem szerint valamilyen okokból -az oka egyénfüggő- tudat alá süllyed gyerekkorban az ELLENTÉTES neműek iránti vonzódás AZOKNÁL, AKIK HOMOSZEXUÁLISNAK ÉRZIK ÖNMAGUKAT. Az egyszerűség kedvéért végigviszem gondolatmenetem melegekkel (most mellőzve a kérdés miatt a leszbikusokat).

2023. nov. 16. 15:32
 12/26 anonim ***** válasza:
58%

A #11 válaszom tehát a #10-es válaszom megfelelő pontjának javítása.

Azonban elfelejtettem megírni a végkövetkeztetést, konklúziómat:

A homoszexuálisok, meglátásom szerint, tehát jobb híján -kizárásos alapon- szerelmesek az azonos neműekbe (míg a testi vágyuk természetes dolog szerintem, az azonos neműek iránt). Hiszen ha testileg csak azonos neműhöz vonzódnak, akkor a romantikus érzelmeiket is inkább csak rájuk hajlamosak vetíteni.

(A #10 válaszomban utaltam a Kinsey skálára is, mielőtt valaki esetleg ezt elfelejtené figyelembe venni...)

Ha a teljes gondolatmenetemet végigköveti valaki, megérti, személy szerint én milyen okot látok arra nézve, hogy a biszex férfiak zöme nem tud szerelmes lenni azonos neműekbe.

Ez a válaszom csupán a végkövezkeztetésem, a teljes gondolatmenetem viszont ez:

#12 válaszok egyben.

2023. nov. 16. 15:42
 13/26 anonim ***** válasza:
75%

Én több olyan pasit ismerek aki azt mondta nem tud férfit szeretni, ma meg férfival él együtt...

Szerintem is a társadalmi elvárások a legfőbb ok. 2 férfit nem szívesen látnak ölelkezve az emberek (ellenben 2 lánnyal) Ezért tudatalatti kialakítanak magukban egyfajta védekező mechanizmust, elzárkoznal előlle, nem nyitottak rá. És hát hogyan szeretsz bele valakibe akire nem vagy nyitott? Általában a sok szex miatt kialakulhat az érzelmi kötődés, ahogy ez elő is szokott fordulni.

2023. nov. 16. 18:41
 14/26 anonim ***** válasza:

#10 11 12

Az elméleted alapján nem kéne léteznie biromantikus embereknek, pedig léteznek (még ha kevesebben is mint a biszexuálisok).

Valamint ha a férfiak saját nemükhöz való szexuális vonzalmát a hormonok túltengésével indokolnánk, az számomra nem magyarázná meg, a passzív szerepet élvező melegeket (miközben a legtöbb statisztika szerint többségben vannak mint az aktívok).

Sőt, biszexuális férfiak is vannak, akik a passzív szerepet (is) szeretik ha másik férfival vannak. Ez utóbbi jelenséget pedig sem a hormonok túltengésével, sem az elnyomás jelenségével nem látom magyarázhatónak.

Miközben valóban érdekes az ilyesmik okáról gondolkozni, sajnos sok segítséget az érintetteknek nem ad, viszont egy eszközt/megerősítést adhat azoknak, akik negatív véleménnyel vannak a témáról, és például az átnevelő terápiákat szeretnék népszerűsíteni. Ezért is tartottam fontosnak ez a pár megjegyzést/kérdést ideírni (illetve kíváncsi is vagyok, hogyan látod ezeket a kérdéseket).

---

A kérdésre a legjobb válasz szerintem, hogy nem tudjuk. Miközben persze én is azt látom, hogy így van amit írsz, és nem csak a férfiaknál, de a nőknél is.

2023. nov. 16. 18:46
 15/26 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom miert, de en is eszrevettem, hogy tobbseguk nobe tud beleszeretni. Nyilvan vannak kivetelek es az ido mulasaval valtozhat a velemenyuk, de meg igy is tobb biszex van aki az ellenkezo nemmel tud romantikus érzelmeket letesiteni.
2023. nov. 17. 02:02
 16/26 anonim ***** válasza:

#14 Köszi válaszod, látom, hogy végiggondoltad meglátásom, amit köszönök. Azonban meg tudom erősíteni meglátásom, ha nem gond számodra. ;)

A biromantikát nem zárja ki elméletem, hiszen léteznek pl aszexuális emberek is. Én arról írtam, hogy a természet a LEGTÖBB férfi úgy teremtette, hogy szórja a magvait azért, nehoyg kihaljanak. Azt is említettem, hogy a természet nem tud tökéletesen működni, ezért léteznek aszexek is. És mivel léteznek aszexek is, léteznek biromantikusok is, sőt, a biromantika több más olyan módon is látrejöhet, amely nem mond ellent meglátásomnak a 10-12 válaszaimban. :)

Ezen felül nem mindig a természeti környezet elvei érvényesülnek, hiszen az emberiség formálja a temrészetui környezet, mérgezi sajnos, vagy részben pozitív módobn is fomrálja, tehát az emberi beavatkozás a temrészetbe szintén módosíthat emberi vágyakat közvetett, vagy közvetlen módon.

Azt írod, szerinted a passzív szerep a meleg szexben nem megmagyarázható a férfihormon túltengéssel. Dehogynem! A legtöbb passzív férfi, aki indoklását itt olvastam, elsősorban azért sezrti, ha megdugják, mert így élvezi a fakrát, és ez is egy módja annak, hoyg elélvezzen, spricceljen, sőt, egy részük leginkább így szeret elélvezni. Ez megint csak a férfi hormonok túltengésére vezthető vissza elsősorban (ha nem is kizárólagosan).

" egy eszközt/megerősítést adhat azoknak, akik negatív véleménnyel vannak a témáról, és például az átnevelő terápiákat szeretnék népszerűsíteni."

Ezt fejtsd ki, kérlek! :) Nem tudom, mire gondoltál ezen sorod esetén... Miféle átnveleő terápiák? És ki akar kit átnevelni? Ez nekem nem jött át, nem értem.

Én úgy gondolom, hoyg de igen, sok minden tudhatóü, csak idő kérdése, mikor mit van időnk végiggondolni, és mikor mit kevésbé. Meg hogy mit tartunk fontosabbnak végigondolásra. A legtöbb dolog a világon egyre jobban érthető annak függvényében, mennyire jó a gondolkodási módszer és mennyi időt szánunk rá. Olykor, igaz, szakképzettség se árt. Én tanultam némi pszichológiát, így azt is megfigyeltem a gyakoraltban, és ami egyre inkább azok közül számomra reálisnak tűnik, ezeket is figyelembe vettem meglátásom kifejtésénél.

Köszi, hogy megosztottad meglátásaidat, várom újrabb reagálásodat, mit hogyan értettél azon mondatoddal például. :)

2023. nov. 18. 01:21
 17/26 anonim ***** válasza:

Elírtam! Pardon... Javítom előző egyik mondatom:

A legtöbb passzív férfi, aki indoklását itt olvastam, elsősorban azért sezrti, ha megdugják, mert így élvezi a PROSZTATÁJÁT...

2023. nov. 18. 01:23
 18/26 anonim ***** válasza:

"Nézzük... Úgy gondolom, a fenti gondolatmenetem okán a férfi nemi hormon gyakrabban és intenzívebben okoz nemi vágyat, tehát bennünk, pasikban, így nem vagyunk válogatósak ONNANTÓL, hogy már levetkőztük azon társadalmi nyomást, hogy a "bVzulás" elítélendő.

Nos, mivel a szex -a fent említett okokból- általában a férfiaknak (nekünk) sokkal inkább létszükséglet, mint a nők zömnek, ezért nekünk, pasiknak sokkal többféle helyzet és test izgatóbb, mint a nőknek, tehát miért vetnénk meg a férfitestet...?"

Egyetértek az idézetben írtakkal. Én egyszeűsíteném egy kicsit. A férfiak szerepe a természeben a megtermékenyítés. Mint ilyen a természet által elrendelt szerep okán folyamatosan termelődik az örökítőanyag amitől időközönként meg kell szabadulni. Mert feszit stb. Ezért nem igazán válogat a lehetőségek között. Önkielégítés vagy akár egy azonos neműbe tudja elhelyezni akkor megteszi, mert a magtól való megszabadulás rendkivüli gyönyört ad. Ez a lényege a gyönyör átélése. A természet azért párosította a mag megszabadulást és annak befogadását (a nő esetében, esetenként a férfinál is), ezzel a gyönyör érzéssel ösztönzi a szaporodásra. Az új friss mag képződésnek feltétele, hogy a régi kilegyen ürülve. A férfiak esetében akár az azonos nemű partnere tesébe is. Szóval a természet beépítette a bisezxet az emberekbe. Kiból hogyan jön ki. Van aki szerelmet is keres hozzá és van aki csak a fenti természeti törvényt követi. Megszabadulni a régi örökítő anyagtól, hogy új friss termelődjön.

2023. nov. 18. 12:46
 19/26 anonim ***** válasza:
74%

#18 ezt baromságot te találtad ki? 🤦

Mi a helyzet az önkielégítéssel? Ott ugyanúgy megszabadul az örökítőanyagtól..

Vagy akkor miért vannak passzív biszexuális férfiak is? Miért nem csak olyan bi férfiak vannak akik másokat szeretnek dugni? Miért van az hogy egyesek (akik egyébként többen vannak tapasztalataim alapján) azt szeretik mikor őket dugják meg?

2023. nov. 18. 13:00
 20/26 anonim ***** válasza:
Írtam róla.. De veled nem bocsátkozom beszélgetésbe..
2023. nov. 18. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!