Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, hogy valaki nem vállalja fel a másságát? Transznemű
Ez egy betegsèg, pszichológus segíthet.
Teljesen érthető ha nem vàllalod fel.
Semmit.
Keressen fel egy szakembert, mint az összes többi diszfóriában szenvedő beteg.
Abban nincs sok érdem, ha az illető megreked egy rossz szituációban pusztán azért, mert nem mer segítséget kérni.
Az meg hogy úgy gondolkodik mint egy nő... Melyik? Én? A nagyanyám? Erzsébet királynő? Egy thaiföldi kislány, akit 6 éves korától kemény fizikai munkára fogtak?
Szia!
(nem tudom hogy, magadról írsz-e, remélem nem gond hogy egyesszám második személyben válaszolok)
Az tudom tanácsolni ha, ez gyötrelmet és szenvedést okoz neked akkor, ne fojtsd el és vállald fel mert, ha sokáig így teszel az csak tovább megmérgez belűről, (tapasztalat).
Ha a környezeted miatt érzed úgy hogy, nem vállalhatod fel pl. család, barátok, akkor próbálj meg lelkileg felkészülni a legrosszabbra (kitagadás) és úgy coming-outolj a család/barátok előtt (gondolok itt akár arra is hogy, el kell menned otthonról, ha meg a barátaid nem fogadják el ezt akkor nem is voltak a barátaid)
A pszichológust, pszichiátert én is csak javasolni tudom, nem fog elmebetegnek tartani mert, nem vagy az. Viszont sokat segíthet az önelfogadás terén és ha szükségét érzed a tranzíciónak akkor abban is tud segíteni (egyébként is szükséges a megkezdéséhez a két szakvélemény)
Sajnos az #5-ös jól írja hogy, a mostani politikai helyzet nem kedvez nekünk, gondolok itt pl. a nemrég elfogadott törvényre, a kormánypárti politikusok LMBTI+ ellenes megnyilvánulásaira stb.
De ez nem lesz mindig így és remélem minél hamarabb változni fog ez. És ezek a dolgok ne riasszanak vissza attól hogy, önmagad legyél és hogy, boldog életet élj, ezt te is megérdemled.
Niki
Szia.
Rendben és bocs.
Üdv
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!