"Rossz" lánynak erzem magam. Jogosan? Tobbi lent.
Ami megtörtént megtörtént.
Jó volt? Tegyük fel. Akkor meg már ne bánkódj, örülj neki hogy ilyen meghitt helyzetben játszódott le ez a nem legutolsó esemény az életedben, és nem egy bokorban atom részegen a gólyatáborban egy ismeretlen gyerekkel. Na.
Bűntudatod butaság emiatt érezned, alapvetően az erkölcsöket társadalmi célszerűség miatt nevelték bele a nőkbe, mert régen nem volt megoldott a fogamzásgátlás és DNS vizsgálat, és nem akarták hogy a nők fiatalon túlságosan rákapjanak a testiség élvezetére.
Mondjuk az én fiatalságom idején 20 éve az volt a tipikus, hogy lányok - gimis kultúrkörnyezetben - 15 éves kor körül kezdték csóknál, ölelésnél jobban élvezni a testiséget, de 16 éves korukig csak pettingre voltak kaphatóak.
Mivel én srácként kitapostam tesóm útját, húgomtól már természetesnek vették, hogy 15 évesen járt hozzá barátja. Szüleim felé azt kommunikálta, hogy sokkal jobb ha egy lánynak rendes megbízható barátja van, mintha barátnőivel megy bulizni az éjszakába.
Ha már belekezdtetek és élveztétek, akkor bűntudat miatt kár lenne hónapokat várni, ha látod, hogy barátod továbbra sem folyton csak szexet akar közös programként.
Először mondtam volna, hogy kevesebb GYIK-et olvass, ahol az aggszűz erkölcscsőszök megmondják, hogy mikor optimális az első szex a peteéréshez, de a vallási oldal árnyal a képen.
Nyugalom, mit izgulsz? Szeresd felebarátaidat, a többi le van sz"rva, ez a tanítás sarokköve, a többi rizsa. Ha meg mégis bűnt követtél volna el, akkor megbánod bűneid és csókolom. Rossz ember nem leszel.
Mi a rákért lenne a szüzesség a legnagyobb kincsed??! Mitől olyan értékes, tettél érte valamit, szenvedtél hogy megszerezd, időt szántál rá? Oké rendben, megtartani nem mindig olyan könnyű, de keresztényként az a véleményem, hogy túl van reagálva a téma vallásos körökben.
Szerintem a kedves, empatikus, konstruktív személyiség sokkal nagyobb kincs. Attól, hogy már nem vagy szűz (annak ellenére hogy ezt a környezeted elítéli), teljesen biztosan állíthatom, hogy lehetsz jó ember. Viszont ha sokat agyalsz ezen és ráparázol hogy jaj micsoda bűnt követtél el, akkor sokkal nehezebb lesz jó embernek lenni.
Próbáld úgy nézni ezt a dolgot, hogy ami megtörtént megtörtént, nem tudsz változtatni rajta. A túlzott önmarcangolás viszont nagyon is változtat rajtad - arra koncentrálj, hogy tudod a barátoddal a kapcsolatotokat a legjobban ápolni, egymást tisztelni, szeretni, több, jobb emberré segíteni. Elárulom, ha felszabadult vagy és nem a múlton rágódsz, ez sokkal jobban megy majd.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!