Mit gondoltok arról a lányról (barátnő), aki 20 évesen,1 év járás után SEM fekszik le a barátjával?
Állítólagos oka: félelem..
20 F
De én szeretem, és pont ezért nem lépek tőle el. Tudom, hogy nem veszett az ügy, így kiállok mellette.
És kedves ma 11:30-as, igen, kívánja az együttlétet, de az utolsó pillanatban még saját magát is lebeszéli a dologról, ugyanis fél hogy megtörténik a "bizonyos dolog".
Félelem a fájdalomtól, a teherbeeséstől---> tönkremenne az egyetemi tanulmánya; otthon látott nevelési módszer stb. Ezek azok a főbb okok, amiket eddig ki tudtam belőle húzni.
Ha 20 éves koromban, felnőtt nőként, egy éves együtt járás után így éreztem volna, és azzal szembesültem volna, hogy a saját félelmeim állnak az útjában annak, amire egyébként vágyom, akkor elmentem volna pszichológushoz, vagy kerestem volna valami más terápiás segítséget.
Ha a teherbeeséstől fél ennyire, akkor arra megoldás lenne, hogy dupla védekezést alkalmaztok - két olyan fogamzásgátló módszert együtt, ami önmagában is biztonságos.
Ha pedig az első szeretkezéssel járó esetleges fizikai fájdalomtól fél, akkor azt ő is nyilván belátja az eszével, hogy ilyen szempontból nincsen különbség aközött, ha most, egy év múlva, vagy hosszú évek múlva éli meg - leszámítva azt, hogy minél tovább marad így ez a helyzet, valószínűleg annál inkább rögzül benne ez az félelem és szorongás, ahelyett, hogy oldódna.
Ha férfiként lennék ilyen helyzetben, akkor mindaddig kitartanék a barátnőm mellett, amígy úgy érezném, hogy hajlandó szembenézni a problémájával, felnőtt nőként vállalja érte a felelősséget és keresi a megoldást, - ha lassan is, de haladunk a megoldás felé - ahelyett, hogy egyszerűen a homokba dugná a fejét.
De tisztában lennék a saját korlátaimmal - azzal, hogy támogathatom, segíthetem ebben a folyamatban - de azt, amit neki kéne megtenni, HELYETTE nem tudom megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!